Uhýbá řízení
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu

- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
Uhýbá řízení
dneska jsem obul letni kola a byl jsem se trochu projet. Nevim čim to je ale když jedu tak auto nedrží rovnou stopu ale uhýba mirne doleva (na volanu tak 5 stupnu). Není nijak hrozný ale pokud to pujde tak bych to chtel zpravit ... kola mám čersvě převážené takže tady by chyba být neměla ... setkal se s tim už někdo?? 
- Hanča
- 205 its my life

- Skutečné jméno: Hanka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uhýbá řízení
WoMec píše:dneska jsem obul letni kola a byl jsem se trochu projet. Nevim čim to je ale když jedu tak auto nedrží rovnou stopu ale uhýba mirne doleva (na volanu tak 5 stupnu). Není nijak hrozný ale pokud to pujde tak bych to chtel zpravit ... kola mám čersvě převážené takže tady by chyba být neměla ... setkal se s tim už někdo??
Nám to dělá taky na letňákách - máme 14" 185 a asi jak jsou těžší či co, tak to zatáčí na stranu na kterou je skloněná silnice
Peugeot 205 1,1 44 kW - prodáno
Škoda Fabia 1,9 SDI 47 kW
Peugeot 205 1,4 GT

Škoda Fabia 1,9 SDI 47 kW
Peugeot 205 1,4 GT

- WoMec

no prave me to taky dela jenom na letnakach ... mam 175/60 na 13'' ... a jinak oproti zimnim gumam to de najednou nejak ztuha ... clovek by rekl ze zimni sou mekci .. maji vetsi přilnavost tak to s nim pujde na suchu ztuha ... no a ono je to naopak :D ...Hanča píše:WoMec píše:dneska jsem obul letni kola a byl jsem se trochu projet. Nevim čim to je ale když jedu tak auto nedrží rovnou stopu ale uhýba mirne doleva (na volanu tak 5 stupnu). Není nijak hrozný ale pokud to pujde tak bych to chtel zpravit ... kola mám čersvě převážené takže tady by chyba být neměla ... setkal se s tim už někdo??
Nám to dělá taky na letňákách - máme 14" 185 a asi jak jsou těžší či co, tak to zatáčí na stranu na kterou je skloněná silnice
S tim rizenim... nekdo nejake napady?
- Bartik333

- Skutečné jméno: Lubos
- tel.:: 607684334
- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych rekl, ze je to nevyvazenosti kol.WoMec píše:no prave me to taky dela jenom na letnakach ... mam 175/60 na 13'' ... a jinak oproti zimnim gumam to de najednou nejak ztuha ... clovek by rekl ze zimni sou mekci .. maji vetsi přilnavost tak to s nim pujde na suchu ztuha ... no a ono je to naopak :D ...Hanča píše:WoMec píše:dneska jsem obul letni kola a byl jsem se trochu projet. Nevim čim to je ale když jedu tak auto nedrží rovnou stopu ale uhýba mirne doleva (na volanu tak 5 stupnu). Není nijak hrozný ale pokud to pujde tak bych to chtel zpravit ... kola mám čersvě převážené takže tady by chyba být neměla ... setkal se s tim už někdo??
S tim rizenim... nekdo nejake napady?
Kola se maji vyvazovat nejlepe na 0,0 ale povoleny je 10,10. Takze jestli ti to udelali na 10,10, nebo tak podobne, tak ti to muze trosku uhybat.
Dalsi moznost je geometrie kol.
Jinak nevim.
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. 
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
- WoMec

kola sou vyvazene na 0,0 ;) ... rikam ze tim to nebude ...
- WoMec

na technicke pred zimou byla OKHasis píše:a co takhle geometrie kol?
- snowboy
- Aktivní uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zkus prehodit gumy - bud dat predni dozadu, nebo mezi stranama - pokud je nemas smerovy (to je nejjednodussi), pripadne je otocit na disku.
Pokud to potom potahne na stejnou stranu, neni to gumama.
Ale pokud je geometrie OK, rekl bych, ze to dela nektera pneu.
Pokud to potom potahne na stejnou stranu, neni to gumama.
Ale pokud je geometrie OK, rekl bych, ze to dela nektera pneu.
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
- Milhaus
- Club admin

- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
Těžší řízení ano - hádej proč - letní gumy nemají tak vysoký vzorek tudíš jsou ve větším kontaktu s vozovkou - mají lepší přilnavost - jakoby se ti přicucávají k silnici
Proto cítíš ten rozdíl - zimní mají vysoký vzorek a větší mezery aby rychle odváděly sníh a podobné sračky
A to že ti to táhne bude buď sjetýma gumama - jak píše snowboy - zkus je přehodit, ale spíš bych tipl geometrii - možná jsi přes zimu do něčeho vletěl ani o tom nevíš...cesty jsou přes zimu někdy hodně děravé...
Špatným vyvážením to dle mého nebude...někdy se stane že utratím závaží nebo něco ale poznám to jen na vibracích a ne na tom že mi někam táhne auto...
A teď to hlavní - ZKONTROLUJ SI TLAKY V PNEU
A to že ti to táhne bude buď sjetýma gumama - jak píše snowboy - zkus je přehodit, ale spíš bych tipl geometrii - možná jsi přes zimu do něčeho vletěl ani o tom nevíš...cesty jsou přes zimu někdy hodně děravé...
Špatným vyvážením to dle mého nebude...někdy se stane že utratím závaží nebo něco ale poznám to jen na vibracích a ne na tom že mi někam táhne auto...
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- WoMec

Tlak v Pneou byla prvni vec co jsem kontrolval a upravoval .. (vepredu 2,2 vzadu 2,1)renm píše:Těžší řízení ano - hádej proč - letní gumy nemají tak vysoký vzorek tudíš jsou ve větším kontaktu s vozovkou - mají lepší přilnavost - jakoby se ti přicucávají k silniciProto cítíš ten rozdíl - zimní mají vysoký vzorek a větší mezery aby rychle odváděly sníh a podobné sračky
![]()
jinak vyvazeny to je ani ne 24h. gumy sjety taky nejsou .. jeste si jednou prekontroluju geometriu ... kazdopadne diky za tipy
- Milhaus
- Club admin

- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
tak pak něco na podvozku? To že vám to nedělá na zimních nebo to necítíte může být dáno tím že na zimních kolech není řízení zas tak přesné a citlivé....
A nebo řídíš jen jednou rukou...to taky někdy dělá dojem že to táhne na stranu, ale když prohodíš ruku tak zas zjistíš že ti to táhne na tu druhou...
A nebo řídíš jen jednou rukou...to taky někdy dělá dojem že to táhne na stranu, ale když prohodíš ruku tak zas zjistíš že ti to táhne na tu druhou...
________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- Hasis

- Kontaktovat uživatele:
pokud pustis volant a auto zataci vetsinou to byva geometrie. u ni opravdu staci malo a auto zataci.
VTS powa
- snowboy
- Aktivní uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak rikam, pokud je geometrie v poradku, jsou to gumy.
Na Mondeu mi to delaly fungl novy pneu.
Prehodil jsem predni dozadu a byl klid. Dalsi sezonu, kdyz jsem dal zadni dopredu uz bylo vsechno v pohode
Na Mondeu mi to delaly fungl novy pneu.
Prehodil jsem predni dozadu a byl klid. Dalsi sezonu, kdyz jsem dal zadni dopredu uz bylo vsechno v pohode
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
- poldík
- Aktivní uživatel

- Rok narození: 1988
- Skutečné jméno: kuba
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
no mě geometrie vydržela 2 měsíce a zase byla v prd...WoMec píše:na technicke pred zimou byla OKHasis píše:a co takhle geometrie kol?
-
frost
renme ty vies teda niekedy zajebat poriadnu picovinu....renm píše:tak pak něco na podvozku? To že vám to nedělá na zimních nebo to necítíte může být dáno tím že na zimních kolech není řízení zas tak přesné a citlivé....