205GTi, 88KW

Představte své 205ky nebo projekty na čem zrovna pracujete

Moderátor: rada

Zamčeno
Saibot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1981
Skutečné jméno: Mario

205GTi, 88KW

Příspěvek od Saibot »

Predstavujem moje levica. Zacalo to pred 3rokmi. Ked som zacal zhanaz moje vysnivane auto.
Zial na Slovensku toho nebolo moc, a aj tych zopar za neuveritelne ceny. Uz vtedy som mal tu česť sa zoznamiť z Michalom(leggatstreetcars) a jeho nadherou.. po prvej skušobnej jazde som bol v neuveritelnej extaze. A začalo sa hladanie riešenia, ako dostať auto na Slovenske značky, kto pozna našu legislatívu už vie aj ako to dopadlo.. :down: :down: :down:
Tak som bol nutený ku kúpe na SK, kupoval som z dvoch ponuk.. posudte sami.. foto už z drobnymi „design“ upravami. Stalo to 65000sk, karoseria bola vo výbornej kondicii, čo bolo pre mňa aj prioritou. Už pred kúpou som vedel že ma bude čakať asi dlha cesta k visnívanemu autu.(Michalove auto položilo latku moc vysoko) :car:
2.JPG
Po roku som mal financie na dalsiu upravu – „novy“ motor. Takze som zavolal Michalovi, z otazkou ci by predal jeho zastavany motor. Po par telefonatoch som uz bol na ceste do Trutnova. Kedze som z peugeotom nemal velke skusenosti, som skor zavadzal ako pomahal.. vsetka ucta Michalovi, neviem asi slovami dostatocne vyjadrit moju vdaku, za jeho pristup a za tych par fantastickych dni ktore som u neho stravil. :Merci:
4.JPG
Po tomto kroku som zacal z dalsimi upravami, chcel som jednoduchu potrebne diely vymenit za orginalne – len nove. Prisli na rad vsetky capy, ramena, silentbloky, loziska,rozvod motora, poloosi, jednoducho vsetko co sa nachadza v motorovom priestore. Kedze plasty aj predok uz nebol 100%, kupil som aj blatniky a naraznik.
6.JPG
7.JPG
8.JPG
Dalsi prelom nastal ked som zbadal Hugov inzerat(gutmann 1.8D). Aj tento krat to prebehlo rychlo, len aj teraz nastali zname legislativne problemi, ako dostat auto na SK. Temtoraz sa musim podakovat Hugovy, .. dohodli sme sa ze mu jednoducho tabule a potrebne veci na odhlasenie poslem spat postou, ked dorazim na Slovensko.
9.JPG
Tu sa zacala dilema ako dalej – prehodit motor do diesla, alebo odmontovat rozsirenie na mojho. Kedze karoseria diesla bola uz dost chytena, bol som nuteny „odmontovat“ rozsirenie, na moje pocudovanie to islo celkom lahko, a casti zostali neporusene. Rozsirenie sme prichitily a zostava uz len dorobit laminat.
Posledny problem ktory uz skoro dva mesiace brzdi dokoncenie auta je objednavka cez autodoplnky.cz(klietka/ram a skrupina od sparco a podvozok koni) ..
12.jpg
12.jpg (78.01 KiB) Zobrazeno 9558 x
14.jpg
14.jpg (104.34 KiB) Zobrazeno 9574 x
ospravedlnujem sa dokumentaciu .. som fotil len v niektorych pripadoch :fran:
205GTi - GTi power
1.9GTi 94KW rally car - in progress
306 1.4 - auto pre dôchodcu
Saibot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Re: 205GTi, 88KW

Příspěvek od Saibot »

takze konecne som sa dockal .. po viac ako dvoch mesiacoch, prisly posledne "drobnosti" :cool:
cez vykend som stihol vymenit podvozok .. a dufam ze tento vykend sa namontuje ram a sedacka..
koni.JPG
koni2.JPG
koni2.JPG (110.86 KiB) Zobrazeno 9318 x
koni3.JPG
sparco.JPG
205GTi - GTi power
Saibot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od Saibot »

maly update: chcem auto dostavat na buducu sezonu .. pevne rozhodnutie. :m:
takze som sa pustil do zadnej napravy, trocha farby nikdy neuskodi.. je to z 309, zda sa mi trocha sirsia :myslim: .. robil som to sam, nebola to sranda..
Fotografia0240.JPG
Fotografia0242.JPG
Fotografia0244.JPG
chcel by som este do konca roka stihnut vymenit brzdy + vse kolem.. do predu "dufam" Wilwood 4piestikove + vrtane kotuce a dozadu este neviem ake mam opcie, ale asi zostanem pri orginaloch az nato ze pojdu aj sem vrtane kotuce + nejake lepsie oblozenia..
205GTi - GTi power
Saibot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od Saibot »

zial nie vsetko ide ako ma.. objednane brzdove trubky nedorazili, tak to idem skusat po svojom.. vcera som s kamaratom rozobral motor.. to co som videl som nechcel vidiet, posudte sami. kazdopadne nieje to az tak zle.
1.3.4 valec presakuje, takze "len" kruzky nastastie.. cakam na financie a ide sa objednavat. motor rozoberem uz teraz do posledneho sroubu a poskladam nanovo. kamarat zohnal sadu na ventily, sice som to este nerobil ale skusim to tiez sam prefrezovat a vylestit..
Fotografia0872.jpg
Fotografia0873.jpg
Fotografia0874.jpg
205GTi - GTi power
Saibot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od Saibot »

cez vykend som bol usilovny :m:
ventily su zabrusene, este som to nerobil, ale len trpezlivost a cas to chce...

moj nastroj:
madeinCSR.jpg

finalna verzia
po.jpg
Fotografia0903.jpg
Fotografia0909.jpg
Fotografia0910.jpg
Přílohy
pred.jpg
205GTi - GTi power