Jak vyndat střešní okno

Takový pokec na „úrovni" týkající se 205tek
Odpovědět
Mef
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Martin
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Jak vyndat střešní okno

Příspěvek od Mef »

Ahoj, jelikož odstrojuju 205-ku a chystám se ji přelakovat, došlo i na rozebírání interiéru apod. Všechno šlo celkem hladce a bez problém.. Jenže jsem narazil na problém. Potřebuju poradit, jak sundat střešní okno. Je to origo okno, co se zašoupává dozadu a sklo "jezdí" po střeše. Kde to má šrouby jsem našel, jenže přes lišty jsou ty krycí plasty a já nevim, je bezbolestně sundat, aniž bych je polámal. Potřebuju to nějak dostat dolu, protože auto bude bílý a aby mi vylejzala někde zelená barva, to se mi moc nelíbí. Díky za případné rady.
Peugeot 405 RFY Mi16 - Vínovka
Peugeot 405 DFW Mi16 - Green Inferno
Peugeot 406 RFV Coupé - Christine
Peugeot 406 RFV Coupé Automatique - Banán
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Re: Jak vyndat střešní okno

Příspěvek od WoMec »

Mefisto86 píše:Ahoj, jelikož odstrojuju 205-ku a chystám se ji přelakovat, došlo i na rozebírání interiéru apod. Všechno šlo celkem hladce a bez problém.. Jenže jsem narazil na problém. Potřebuju poradit, jak sundat střešní okno. Je to origo okno, co se zašoupává dozadu a sklo "jezdí" po střeše. Kde to má šrouby jsem našel, jenže přes lišty jsou ty krycí plasty a já nevim, je bezbolestně sundat, aniž bych je polámal. Potřebuju to nějak dostat dolu, protože auto bude bílý a aby mi vylejzala někde zelená barva, to se mi moc nelíbí. Díky za případné rady.
jj střešní okno je zapeklité :) .. ale vim jak na to ... krycí lyšty sundáš tak, že je nejdřív posuneš dozadu a pak sundáš ... občas to chce trochu "násilí". Přední krycí lišta je taky jenom nasunutá pod šroubkama, takže zase vysunout dopředu a sundat.
Pak je třeba sundat sklo. Vzadu nahoře povolíš 2 torxy T40 (hvězdičky) aby jsi mohl vyklopit zadní dorazy skla. Je tam taková guma, občas byva trochu přilepená tak stačí jenom trochu zabrat. Ze skla odmontuješ madlo (zespod vyloupněš záslepky jsou tam 2 křížové šrouby). Pak jenom vysuneš sklo dozadu.
Dál je třeba sundat stropní tapec. V první řadě odšroubuj 4 torxy v rohách okna které drží tapec. Pak jenom sundat madla, tesnici gumy kolem dveří, středovou konzoli (se stropním svetlem), clonítka a tapec muže dolů.
Poslední veci je samotné okno. po obvodu je odhadem 25 šroubku, ty musí všechny pryč. samotné okno ješte byva přílepený takovou černou gumou. Ale to už je maličkost ;)

přeju hodně štěstí a pevné nervy :) .. hlavně všechno s klidem a pomalu.. a bacha na ztracené šroubky :P
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Mef
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Martin
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyndat střešní okno

Příspěvek od Mef »

Díky moc, zejtra na to vlítnu. Auto už mám vevnitř skoro celé odstrojené. Jen to okno mi zbejvalo :Merci:
Peugeot 405 RFY Mi16 - Vínovka
Peugeot 405 DFW Mi16 - Green Inferno
Peugeot 406 RFV Coupé - Christine
Peugeot 406 RFV Coupé Automatique - Banán
Odpovědět