Taky nejsem přes totorenm píše:No průměr toho největšího je fakt kolem těch 30...takovej reprák jsem snad ještě nikde nevidělCo je to za typ? co já vím, jsou to všechno TESLA
vinorak:
no odpor...co já vím, hifi by mělo mít 4 Ohmy ne? Takže co radíte? Zkusit připojit nebo ne? Jo a ještě dotaz - když zaměním + a - stane se něco nebo to jen nebude hrát? Já totiž nějak nevím jak je na věži značeno + a - a origo repro se mi kuchat nechce abych to zjistil
Kouknu doma jak je to zapojený a písnurenm píše:jo, měla by chodit obráceně...Takže to mám prubnout jo? No ono z toho vychází trojlinka tak to nějak zkusím teda napojit, vemu si o víkendu hifi na půdu a uvidíme
..prepoluj si doma jednu stranu, a urcite zmenis nazor :lol:WoMec píše:ohledně polování repráku :) .. je uplně jedno jak to zapojíte ... tim že přehodíte dráty otočíte fázi reproduktoru o 180 stupnů ... ale jelikož lidské ucho neni schopné změnu fáze rozeznat tak je to uplně jedno :)
Vzhledem k tomu ze lidské ucho vyhodnocuje zvuk na základě jeho střední hodnoty výkonu a při změně fáze se tato hodnota nemění tak je úplně jedno jak to zapojíš, a lidské ucho to ze s své fyziologické podstaty není schopno rozeznat ....pampalini píše:..prepoluj si doma jednu stranu, a urcite zmenis nazor :lol:WoMec píše:ohledně polování repráku :) .. je uplně jedno jak to zapojíte ... tim že přehodíte dráty otočíte fázi reproduktoru o 180 stupnů ... ale jelikož lidské ucho neni schopné změnu fáze rozeznat tak je to uplně jedno :)
to čteš z nejákej odbornej literatury neWoMec píše:Vzhledem k tomu ze lidské ucho vyhodnocuje zvuk na základě jeho střední hodnoty výkonu a při změně fáze se tato hodnota nemění tak je úplně jedno jak to zapojíš, a lidské ucho to ze s své fyziologické podstaty není schopno rozeznat ....pampalini píše:..prepoluj si doma jednu stranu, a urcite zmenis nazor :lol:WoMec píše:ohledně polování repráku :) .. je uplně jedno jak to zapojíte ... tim že přehodíte dráty otočíte fázi reproduktoru o 180 stupnů ... ale jelikož lidské ucho neni schopné změnu fáze rozeznat tak je to uplně jedno :)