Nedrží volnoběh
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nedrží volnoběh
Zdravím. Mám problém se svým autíčkem 1.9D r.v.92. Nejdřív mě to blbě startovalo a cukalo. Starty jsem vyřešil výměnou žhavky, ale cukání zůstalo. Tak jsem vše co šlo dotáhl, vyměnil vzduchový filtr, juknul na palivový filtr (OK). Pak cukání přestalo, ale zase mi to občas nedrží volnoběh. Samo si to ubírá a přidává plyn a to i za jízdy pod plynem kdy to ubere a pak vyskočí. Ve čtvrtek mi to dokonce chcíplo, ale necukalo to, prostě to ubíralo plyn až to chcíplo (za jízdy). Pak to nešlo nastartovat. Nakonec po rozebrání půlky motoru na silnici jsem to zprovoznil, ale problém přetrvává. Nevíte čím by to mohlo být? Nemůže to být třeba teplotním čidlem?
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
Re: Nedrží volnoběh
máš na autě EGR ventil ???ffido píše:Zdravím. Mám problém se svým autíčkem 1.9D r.v.92. Nejdřív mě to blbě startovalo a cukalo. Starty jsem vyřešil výměnou žhavky, ale cukání zůstalo. Tak jsem vše co šlo dotáhl, vyměnil vzduchový filtr, juknul na palivový filtr (OK). Pak cukání přestalo, ale zase mi to občas nedrží volnoběh. Samo si to ubírá a přidává plyn a to i za jízdy pod plynem kdy to ubere a pak vyskočí. Ve čtvrtek mi to dokonce chcíplo, ale necukalo to, prostě to ubíralo plyn až to chcíplo (za jízdy). Pak to nešlo nastartovat. Nakonec po rozebrání půlky motoru na silnici jsem to zprovoznil, ale problém přetrvává. Nevíte čím by to mohlo být? Nemůže to být třeba teplotním čidlem?
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím. Mám tam jiný motor než tam byl. Dá se to nějak poznat?
Podívej se, jestli ti vede od svodů do sání taková kovová hadice. V místě připojení do sání bude podtlakový ventil.
Vzhledem k tomu, že AGR funguje jen při částečném zatížení, tak to tím ale asi nebude. Pod plynem zůstává zavřený. Spíš bych to viděl na problém s čerpadlem.
Vzhledem k tomu, že AGR funguje jen při částečném zatížení, tak to tím ale asi nebude. Pod plynem zůstává zavřený. Spíš bych to viděl na problém s čerpadlem.
Michal 205 1.9 GTI
-------------------------------------------------------------------
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak EGR tam nemám. A s tím čerpadlem, nemohlo by to být třeba špatné těsnění?
Tak jestli tam někde prosakuje, tak určitě přetěsnit. Pak bych asi preventivně seřídil počátek vstřiku a když to bude pořád samo přidávat a ubírat, tak bych tipnul, že už je to čerpadlo vyběhany.
Michal 205 1.9 GTI
- Hoj@n
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Pepa
- tel.:: 777232994
- Kontaktovat uživatele:
Píánové využiji tohle téma. Nedávno jsem byl v Peugeot Servisu a tam mi nastavili otáčky volnoběhu na 2500 otáček. Je to samozřejmě moc, byl jsem s tím u technika, a ten mi řekl, že to řídí jakýsi snímač, který prý odešel do dalekých krajin. Takže se ptám, otáčky volnoběhu řídí nějaký snímač, popřípadě kolik je cana nového takového snímače? Díky
PEUGEOT 205 Roland Garros "GYRROSEK"- r.v. 1992, 1.4, 55kw - Byvavalo :-(
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
potenciometr škrtící klapky a já dal za novej 3500Lord Hoj@n píše:Píánové využiji tohle téma. Nedávno jsem byl v Peugeot Servisu a tam mi nastavili otáčky volnoběhu na 2500 otáček. Je to samozřejmě moc, byl jsem s tím u technika, a ten mi řekl, že to řídí jakýsi snímač, který prý odešel do dalekých krajin. Takže se ptám, otáčky volnoběhu řídí nějaký snímač, popřípadě kolik je cana nového takového snímače? Díky