Problem s chodom motora a chyby RJ...

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
mythos
Nováček
Nováček

Problem s chodom motora a chyby RJ...

Příspěvek od mythos »

Auto 1991, 1.1 benzin...
Cafte, ozrejmenie problemu... od isteho casu ,ked mam studeny motor, auto naskoci s troskou plynu normalne na prvy raz, necham ho ist na volnobeh, ale po cca 10-15 chodu (po zohriati) zacnu kolisat otacky, az kym sa motor nezadusi... potom nejde skoro vobec natocit, obcas sa to podari, ale potom musim drzat nohu na plyne dost hlboko, aby vobec siel. Problem je ale taky, ze s autom sa tym padom neda ist nikam, pretoze je dojazd cca 1-3km, potom motor zadusi takisto ako ked stal... skusal som uz par veci, co mi radili aj na inych forach ako precistit kontakty na sondach, prezriet hadicky, falosny vzduch, etc. etc.... co som prezrel, tak by malo byt ok ,aj ked clovek sa moze mylit... sviecky su nove (so starymi to robilo takisto), filtre ako tak pouzitelne...(ale nemyslim ,ze by to bolo v tom).
Riadiaca jednotka vykazuje ale chyby 41, 33, 21 a po novom aj 13... po resete ale chvilu neukazuje nic, no motor, pokial bol zahriaty nejde aj tak nastartovat... po vychladnuti ide... ale zase len par minut.... s autom sa nachadzam uz dlhsie obdobie v Alpach, co mu dalo na frak... takze nie je moc mozne ist s nim do servisu, lebo palky su vysoke... prikladam aj nazorne foto motoru... dakujem vsetkym za pripadne rady...
Přílohy
motor
motor
Majoxxx
Uživatel
Uživatel

Re: Problem s chodom motora a chyby RJ...

Příspěvek od Majoxxx »

hmm
41 snímač otáček / polohy.

33 Sensor podtlaku v sání ale to pre motor 89PS. inak podla knihy jak nato potik skrtiacej klapky ,cidlo teploty resp vahy vzduchu(pri vstrekovani) typoval by som to nan kedze ti blbne po zahriati

21 Snímač polohy škrtící klapky / spínač volnoběhu.

13 Snímač teploty vzduchu.

no co dodat toci sa ti to okolo . Kukni potik skrtiacej klapky, spinac volnobehu ale hlavne zmeraj cidlo teploty vzduchu, ci ma kontakt alebo ak mas merak zmeraj myslim ze su to krajne piny neviem pohladaj na fore. Mal by si namerat okolo 5kiloohm a mal by reagovat na zmenu tepla ked nan fuknes fenom napr.
Inak klasika skontrolovat vse ostatne :m:
Masina 1.1 mono jetronic
mythos
Nováček
Nováček

Příspěvek od mythos »

...takze snimac teploty som premeral, vykazuje okolc 3,5kohm, fukal som nan a reagoval, takze odpor klesal... kable premerane k nemu, ok. ...pozrel som aj potenciometer, drazky vydrate skoro vobec, bezce ok... privodny kabel na pinoch nerane napatia...ok... omylom som ale nezapojil jeho konektor potom som nastartoval a auto drzalo volnobeh, sice behal hopre dole, ale drzalo, potom som konektor zapojil a nastartoval, ale musel som drzat motor v otackach, aby nezdochol, ked som pustil chvilu drzal, potom zdochol... v oboch pripadoch som sa skusal pohnut, no auto v zabure zdochlo...
...skusal som aj motorcek, ktory hybe plynom a posuva bezcom (otvara komoru v karb.) s klucom v polohe pred startom, no ked oddialim dotyk plynu od valca, tak len bzuci, nevysunie sa ani nezasunie..., ked nan zatlacim prstom, tak takisto nic, potom si to z casu na cas rozmysli, a zasunie sa....ale nie vzdy...
...chcem sa spytat, co dalej? ...treba vybrat a rozobrat ten motorcek? pokial ano, je treba zhodit dekel ,ktory som oznacil, bude to bez nasledkov (to zhodenie) napr. nasledovna vymena tesnenia , dostelovania cohosi?
...a este jedna vec ma napadla, nemoze na toto vsetko mat vplyv, ze sa mi netoci vrtula, ktora je predu pred chladicom, resp. kedy za spina? ...da sa vyskusat je funkcnost? Dik. moc...
Přílohy
Grafika1.jpg
mythos
Nováček
Nováček

Příspěvek od mythos »

...tak co nikto sa nechyta? ...potreboval by som este nejake helpy, lebo uz fakt stracam trpezlivost a chyta ma zlost z toho vsetkeho... ...dakujem.. :cry:
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

krokový motorek když se moc nehýbe, tak to je zralý na výměnu. A jestli je v něm i nefunkční spínač volnoběhu tak to potom moc asi otáčky držet nechce :roll:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
Majoxxx
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Majoxxx »

no krokac som este nedaval dole tak ti asi moc neporadim, ale ako si pisal ako sa chova tak ten by bolo treba vymenit. inak mne to hodne blblo ked som nemal nastaveny predstih. Robilo to take haluze ze kolisali moc otacky volnobezne a niekedy boli take stavy ze motor pekne bezal na volnobeh a ked som sa chcel rozbehnut tak stratil vykon a dochol.Ked som dal na poriadok predstih tak bezi super na par malickosti:) a s tym ventilatorom no mne sa v zime zapina velmi malo. Skus zohrat poriadne motor. Nechaj volnobeh bezat dlksie a mal by sa zohriat a zapnut.
Masina 1.1 mono jetronic
mythos
Nováček
Nováček

Příspěvek od mythos »

...cafte, tam som sa dnes sparal opat v mojej kare. ...chcel som prezriet "soupatko" vzduchu, zhodil som teda battery, odpojil senzor od supatka, trocha to premeral so zopnutym klucom, ukazovalo mi to cca 6.5V, malo by tam byt vraj tolko ako na baterii. ...no dalej som to nerozberal, nahodil bateriu. ...dalej som pohybal vydlicovym klucom este s jednou kostrou, co som zbadal, bola dost hrdzava, spojovala par kablov pod sebou... ..potom ma este napadlo sadnut do auta a prezriet poistky vsetky, co su v poistkovej skrinke... po jednej som ich povyberal, prepipal a dal naspat... ...skusil som auto natocit, chytilo ako obvykle, nechal som ho teda bezat... ...kontrolka diagnostiky po chvilke zhasla ako za "starych" casov, tak som to skusil previest... siel som cca 5km, auto slapalo ok. ...vratil som sa spat, vypol motor a zacal som blikat chyby... ...tentokrat sa chyby neopakovali, zobrazilo "len" chybu 33... ...po opatovnom nastartovani auta naskocilo, sice s troskou plynu, ale naskocilo... volnobeh opat drzalo, opat som sa previezol s uspesnym prichodom... potom som este nechal trocha bezat motor, DG nesvietila.... tak som to vypol...
...co vy na to? ...ze by sa chyby odstranili?...no neviem, co si mam mysliet, zajtra ho znova nakopnem a uvidim, len sa bojim, ze ak s nim pojdem dalej a riesenie je len docasne, tak me kdesi necha... ...dik za pripadne dalsie nazory!!! icon_eh
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

mě taky auto občas jezdí podle teploty, tlaku a rosného bodu :smich: :smich:

jo co myslíš pod pojmem šoupátko vzduchu?? to mají akorát gtička a je to vzduch který obchází zavřenou klapku, u motoru TU přidává vzduch akorát krokový motorek tim, že pohybuje klapkou :urg:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
mythos
Nováček
Nováček

Příspěvek od mythos »

...cafte, takze vec sa ma takto... ..mozno je v tahu potenciometer, alebo kable, resp.konektor okolo neho... ...auto dnes islo tymto sposobom: nechcelo vobec chytit, potom som znova vybral potak, precistil, vyrovnal kontakty etc...etc... skusil som nastarotvat a nic... len strielacka do vyfuku, resp. pomale tocenie motora a zadusenie... ...skusil som teda odpojit konektor potaku a natocit, auto chytilo na prvy krat, sice s troskou plynu, ale chytilo. ...trocha som mu naslapal a dostal motor do otacok... potom som pridal rukou plyn v kufre, drzal som ho v otackach, pripojil som za jazdy konektor potaku, motor mal snahu zadusit sa, ale nakolko somho drzal v otackach, tak to "prekonal" a zacal slapat aj s potenciometrom... ...takze zeby vadny potak????? ...s autom som nasledne najazdil na skusku cca 15km a daval som motoru zabrat, kontrolka DG nesvieti... ...vypol som motor po dojazdeni na 10 minut ale nastartovat sa mi podarilo opat s postupom ako som napisal hore... takze, nazory? ...RJ vykazuje iba chybu 33... ...da sa s tymto takto jazdit a startovat tymto sposobom nejaky cas? ...vymenu potaku by som spravil, ale som v Alpach, takze nemam na to cas...
...dakujem za radu...
lubo1592
Nováček
Nováček
tel.:: 903416967

Příspěvek od lubo1592 »

zdarec ties mam taky problem auto mi slo kym bolo studene akonahle sa zohrialo tak to zacalo hybkat a zdochlo, ale teraz uz nejde vobec akosi mi nechce hodit iskru vies poradit?
Odpovědět