něco s elektrikou a nedobíjí
-
- Uživatel
- Rok narození: 1989
- Skutečné jméno: honza
- Kontaktovat uživatele:
něco s elektrikou a nedobíjí
Zdravim mam p 205 1,1 monoblok 36Kw to tu moc lidí nemá ale myslim že by to mělo být podobné. 1. nebobíjí, měřil jsem alternátor a ani tuk prostě nedává (zkusim vymenit za ověřený)
2. když nechám zapnutá světla tak muho otočit klíčkem a vyndat ho ze zapalování a motor běří vesele dál, a pokud vypnu světla tak zhasne, ale když nesvítím a mam klíčky normálně jak mají byt tak motor běží v pohodě
možná to oboje souvisí, možná mam někde něco spatnýho nebo špatně zapojenýho, před měsíce jsme měnil motor a asi jsem nekde neco nezapojil dobře, nenapadá vás něco, elektrice moc nerozumim. Díky
2. když nechám zapnutá světla tak muho otočit klíčkem a vyndat ho ze zapalování a motor běří vesele dál, a pokud vypnu světla tak zhasne, ale když nesvítím a mam klíčky normálně jak mají byt tak motor běží v pohodě
možná to oboje souvisí, možná mam někde něco spatnýho nebo špatně zapojenýho, před měsíce jsme měnil motor a asi jsem nekde neco nezapojil dobře, nenapadá vás něco, elektrice moc nerozumim. Díky
... nenudim se
- Mitja
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Ondra
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: něco s elektrikou a nedobíjí
Jakym zpusobem jsi meril, jestli dava alternator proud? Voltmetrem na baterce? Ja jen jestli jsi to nemeril nejak spatne.
Jinak vetsinou staci vymenit regulator na alternatoru, byvaji zbrousene uhliky, ale ty se samostatne nejdou vymenit.. je to otazka 300-700 kc, podle znacky a typu.
Jinak vetsinou staci vymenit regulator na alternatoru, byvaji zbrousene uhliky, ale ty se samostatne nejdou vymenit.. je to otazka 300-700 kc, podle znacky a typu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no ja mam doma eště jeden starší ale funkční a odzkoušenej takže to eště zkusim vyměnit, a zkoušel jsem to voltmetrem na baterce i přímo alternátor voltmetrem, je možný že by bylo špatný dobíjecí relé nebo co to tam je? mě totiž přišlo že i při chodu motoru je na alternátoru a na startéru napětí stejný jako na baterce (jako napajený z baterky)
... nenudim se
- Hasis
- Kontaktovat uživatele:
to je zajimave, ze ja na byvalym gticku ty uhliky samostatne menil a dokonce bylo na obalu napsane presny typ auta:)
VTS powa
- Mitja
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak moje chyba, ja mel regulator zataveny a nebylo jak se do nej dostat, myslel jsem ze je to u vsech stejne.Hasis píše:to je zajimave, ze ja na byvalym gticku ty uhliky samostatne menil a dokonce bylo na obalu napsane presny typ auta:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- vinorak
- odborník
- Skutečné jméno: Tomas
slesaslesa píše:no ja mam doma eště jeden starší ale funkční a odzkoušenej takže to eště zkusim vyměnit, a zkoušel jsem to voltmetrem na baterce i přímo alternátor voltmetrem, je možný že by bylo špatný dobíjecí relé nebo co to tam je? mě totiž přišlo že i při chodu motoru je na alternátoru a na startéru napětí stejný jako na baterce (jako napajený z baterky)
no jelikož to je spojený drátama, tak tam bude stejný napětí Nastartuj a měř napětí na baterce. Zvyšuj otáčky a napětí by nemělo jít přez 14 voltů. Pak zapni všechno co tě napadne (světla, větrák....) a měř znova. jestli tam bude opět víc jak 13v a v otáčkách max 14V tak je to v pohodě
- whiler
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Adam Pavelka
- Kontaktovat uživatele:
hele s těma světlama to se stalo něco podoného kámošovi na fiestě..když dal obrovskou wattáž žárovek
205 XS 1.4 55kW, Remus to je Rámus,
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak snad vyřešeno asi to bylo jenom špatně zapojený, podle mýho pochybnýho multimetru má ted baterka 12,4 a při nastartování to ukazuje skoro 15 a při světlech 14v takže snad ok uvidim snad zase nikde neuvíznu, a ten problém se světlama byl asi nějakej vtípek protože tam byl jenom přemostěnej jeden spoj nechápu proč ale už to nedělá takže díky
... nenudim se
- Hoj@n
- Skutečné jméno: Pepa
- tel.:: 777232994
- Kontaktovat uživatele:
tak a teď další elektrická lahůdka.... Hoši, čím to je, že když mám motor vyplý, klíček v nulové poloze, zapnu rádio, pak světla a jakmile se světla pustí, tak to dá příšernou ránu do reprodukrorů?? Podobně i v první poloze a druhé poloze... při nastartovaném motoru to je v pohodě... A nedělá to jen u světel, například pi spuštění blinkrů, větráku, stahování okének... čím by to mohlo býti?
PEUGEOT 205 Roland Garros "GYRROSEK"- r.v. 1992, 1.4, 55kw - Byvavalo :-(
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
na napájení připojí v jednom okamžiku velkou zátěž (2x55W) to zpusobí rychlý pokles napětí, baterka se ho samozřejmé snaží kompentovat takže pruce vzroste proud obvodem a vznikne kratkodobé přepětí... no a tahle špička se pak jeví jako lupacec v reprákách ... při zaplým motoru to nedělá protože do obvodu je zapojenej jeste alternátor ktery dokaze tyhle výkyvy napětí líp zachytávat a kompenzovat ... kdyby jsi tam šupl silnejší baterku nebo filtrační kondenzátor tak to dělat nebude ;)Lord Hoj@n píše:tak a teď další elektrická lahůdka.... Hoši, čím to je, že když mám motor vyplý, klíček v nulové poloze, zapnu rádio, pak světla a jakmile se světla pustí, tak to dá příšernou ránu do reprodukrorů?? Podobně i v první poloze a druhé poloze... při nastartovaném motoru to je v pohodě... A nedělá to jen u světel, například pi spuštění blinkrů, větráku, stahování okének... čím by to mohlo býti?
- Hoj@n
- Skutečné jméno: Pepa
- tel.:: 777232994
- Kontaktovat uživatele:
WoMec píše:na napájení připojí v jednom okamžiku velkou zátěž (2x55W) to zpusobí rychlý pokles napětí, baterka se ho samozřejmé snaží kompentovat takže pruce vzroste proud obvodem a vznikne kratkodobé přepětí... no a tahle špička se pak jeví jako lupacec v reprákách ... při zaplým motoru to nedělá protože do obvodu je zapojenej jeste alternátor ktery dokaze tyhle výkyvy napětí líp zachytávat a kompenzovat ... kdyby jsi tam šupl silnejší baterku nebo filtrační kondenzátor tak to dělat nebude ;)Lord Hoj@n píše:tak a teď další elektrická lahůdka.... Hoši, čím to je, že když mám motor vyplý, klíček v nulové poloze, zapnu rádio, pak světla a jakmile se světla pustí, tak to dá příšernou ránu do reprodukrorů?? Podobně i v první poloze a druhé poloze... při nastartovaném motoru to je v pohodě... A nedělá to jen u světel, například pi spuštění blinkrů, větráku, stahování okének... čím by to mohlo býti?
PEUGEOT 205 Roland Garros "GYRROSEK"- r.v. 1992, 1.4, 55kw - Byvavalo :-(
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
mě to dělá při otáčení klíčku z první do druhé polohy a nazpět hnusné lupání
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
ty sis tam jeste nedal ten filtrační kondík ???Milhaus píše:mě to dělá při otáčení klíčku z první do druhé polohy a nazpět hnusné lupání
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
ne nevím kde to vzít a kam to dátWoMec píše:ty sis tam jeste nedal ten filtrační kondík ???Milhaus píše:mě to dělá při otáčení klíčku z první do druhé polohy a nazpět hnusné lupání
________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |