Podtlaková regulace
-
- Nováček
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
Podtlaková regulace
Mám problém s autem, při jízdě na nižších převodových stupních občas cuká, poslední dobou mívá taky občas potíže se startem. Chytne buď až na podruhé, nebo jednou nechytlo vůbec. Mám pocit, že to dělá při určitém počasí, většinou když je vlhko. Známý v servise na diagnostice nám řekl, že by to mohla dělat podtlaková regulace, která je špatná. Podtlaková regulace by měla být v rozdělovači. Do 205ek se prý montovaly rozdělovače od 2 firem - Bosh a nějaké s francouzským názvem, který mám i já. Poradil nám, ať si seženeme starší rozdělovač Bosh, který lze zrepasovat. Chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, jaký typ toho rozdělovače Bosh sedí, nebo se montoval do motoru TU1M, ať vím přesně, po čem se mám shánět. Nebo pokud jsem tady uvedl něco blbě, tak mě prosím opravte. Díky za pomoc
Peugeot 205, 1,1 XR
Jawa 50/05 :-)
- whiler
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Adam Pavelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podtlaková regulace
Ahoj,i mě začal cukat motor a mám v háji regulaci podtlakovou,ale řekl bych že je to vinou škrtící klapky,už jsem to tu řešil,zkusil jsem s ní zahýbat a chvíli to jezdí bez cukání...Dal ybch to za vinu jí,ale počkej si na verdikt někoho zkušenéhoGoe píše:Mám problém s autem, při jízdě na nižších převodových stupních občas cuká, poslední dobou mívá taky občas potíže se startem. Chytne buď až na podruhé, nebo jednou nechytlo vůbec. Mám pocit, že to dělá při určitém počasí, většinou když je vlhko. Známý v servise na diagnostice nám řekl, že by to mohla dělat podtlaková regulace, která je špatná. Podtlaková regulace by měla být v rozdělovači. Do 205ek se prý montovaly rozdělovače od 2 firem - Bosh a nějaké s francouzským názvem, který mám i já. Poradil nám, ať si seženeme starší rozdělovač Bosh, který lze zrepasovat. Chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, jaký typ toho rozdělovače Bosh sedí, nebo se montoval do motoru TU1M, ať vím přesně, po čem se mám shánět. Nebo pokud jsem tady uvedl něco blbě, tak mě prosím opravte. Díky za pomoc
205 XS 1.4 55kW, Remus to je Rámus,
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
no já vyměnil rozdělovač za ten s funkční podtlakem, a auto přestalo za studena pocukávat Jsou dva druhy rozdělovačů: Bosch a Ducellier. a jsou záměné, akorát mají jiná víčka a palce
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info, zkusím poshánět ten rozdělovač
Peugeot 205, 1,1 XR
- rossi
- Aktivní uživatel
- Skutečné jméno: Zdenek
- tel.:: 720565731
- Kontaktovat uživatele:
mam podobny problem taky mi obcas cuka za urcitych podminek a mam podtlakovou membranu novou.(dela to potenciometr) Ale chci se zeptat na zkusenosti kdyz mi mechanik delal predstich rikal ze mi chodil predstich tak 10 - 14 stupnu jak je to mozny? Je vychozeny rozdelovac nebo to muze byt tim snimacem co je na nem nebo delal nekde chybu? je fakt ze na dvojku to tahne skvele do 60 km a pak se mu moc nechce ale 90 km udela
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
- vinorak
- odborník
no na volnoběh bez zapojenýho podlaku ba tam mělo být tušim 6 stupňů je možný že už má vůli..
- rossi
- Aktivní uživatel
- Skutečné jméno: Zdenek
- tel.:: 720565731
- Kontaktovat uživatele:
prej se to da spravit jenom se neco vymeni ale co?
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
- vinorak
- odborník
no asi vnitřek rozdělovačerossi píše:prej se to da spravit jenom se neco vymeni ale co?