Podtlaková regulace

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
Goe
Nováček
Nováček
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Podtlaková regulace

Příspěvek od Goe »

Mám problém s autem, při jízdě na nižších převodových stupních občas cuká, poslední dobou mívá taky občas potíže se startem. Chytne buď až na podruhé, nebo jednou nechytlo vůbec. Mám pocit, že to dělá při určitém počasí, většinou když je vlhko. Známý v servise na diagnostice nám řekl, že by to mohla dělat podtlaková regulace, která je špatná. Podtlaková regulace by měla být v rozdělovači. Do 205ek se prý montovaly rozdělovače od 2 firem - Bosh a nějaké s francouzským názvem, který mám i já. Poradil nám, ať si seženeme starší rozdělovač Bosh, který lze zrepasovat. Chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, jaký typ toho rozdělovače Bosh sedí, nebo se montoval do motoru TU1M, ať vím přesně, po čem se mám shánět. Nebo pokud jsem tady uvedl něco blbě, tak mě prosím opravte. Díky za pomoc
Peugeot 205, 1,1 XR
Jawa 50/05 :-)
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Adam Pavelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Podtlaková regulace

Příspěvek od whiler »

Goe píše:Mám problém s autem, při jízdě na nižších převodových stupních občas cuká, poslední dobou mívá taky občas potíže se startem. Chytne buď až na podruhé, nebo jednou nechytlo vůbec. Mám pocit, že to dělá při určitém počasí, většinou když je vlhko. Známý v servise na diagnostice nám řekl, že by to mohla dělat podtlaková regulace, která je špatná. Podtlaková regulace by měla být v rozdělovači. Do 205ek se prý montovaly rozdělovače od 2 firem - Bosh a nějaké s francouzským názvem, který mám i já. Poradil nám, ať si seženeme starší rozdělovač Bosh, který lze zrepasovat. Chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, jaký typ toho rozdělovače Bosh sedí, nebo se montoval do motoru TU1M, ať vím přesně, po čem se mám shánět. Nebo pokud jsem tady uvedl něco blbě, tak mě prosím opravte. Díky za pomoc
Ahoj,i mě začal cukat motor a mám v háji regulaci podtlakovou,ale řekl bych že je to vinou škrtící klapky,už jsem to tu řešil,zkusil jsem s ní zahýbat a chvíli to jezdí bez cukání...Dal ybch to za vinu jí,ale počkej si na verdikt někoho zkušeného
205 XS 1.4 55kW, Remus to je Rámus,
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

no já vyměnil rozdělovač za ten s funkční podtlakem, a auto přestalo za studena pocukávat ;-) Jsou dva druhy rozdělovačů: Bosch a Ducellier. a jsou záměné, akorát mají jiná víčka a palce ;-)
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
Goe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goe »

Dík za info, zkusím poshánět ten rozdělovač :Merci:
Peugeot 205, 1,1 XR
Jawa 50/05 :-)
rossi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Skutečné jméno: Zdenek
tel.:: 720565731
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rossi »

mam podobny problem taky mi obcas cuka za urcitych podminek a mam podtlakovou membranu novou.(dela to potenciometr) Ale chci se zeptat na zkusenosti kdyz mi mechanik delal predstich rikal ze mi chodil predstich tak 10 - 14 stupnu jak je to mozny? Je vychozeny rozdelovac nebo to muze byt tim snimacem co je na nem nebo delal nekde chybu? je fakt ze na dvojku to tahne skvele do 60 km a pak se mu moc nechce ale 90 km udela
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

no na volnoběh bez zapojenýho podlaku ba tam mělo být tušim 6 stupňů :myslim: je možný že už má vůli..

Citroen c2 1.4 hdi
rossi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Skutečné jméno: Zdenek
tel.:: 720565731
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rossi »

prej se to da spravit jenom se neco vymeni ale co?
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

rossi píše:prej se to da spravit jenom se neco vymeni ale co?
no asi vnitřek rozdělovače ;-)

Citroen c2 1.4 hdi
Odpovědět