nenatlakuje benzínové čerpadlo

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
poldík
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1988
Skutečné jméno: kuba
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

nenatlakuje benzínové čerpadlo

Příspěvek od poldík »

Mám malej problém na motoru 1.9 74kw při zapnutí klíčku mě nenatlakuje benzínové čerpadlo (nezavrčí) dělá to už půl roku a nevím čím to může být a druhá otázka na druhém autě 309 75kw mě de prozměnu benzín do oleje a šílene 10km = 0,3l benzínu cca poraďte co s tím.
vztekloun
309kář
309kář
Rok narození: 1989

Re: nenatlakuje benzínové čerpadlo

Příspěvek od vztekloun »

poldík píše:Mám malej problém na motoru 1.9 74kw při zapnutí klíčku mě nenatlakuje benzínové čerpadlo (nezavrčí) dělá to už půl roku a nevím čím to může být a druhá otázka na druhém autě 309 75kw mě de prozměnu benzín do oleje a šílene 10km = 0,3l benzínu cca poraďte co s tím.
1. problem by mohlo byt v haji relatko a nebo neco s palivovou pumpou. je taky mozny ze Ti neco prehryzalo draty k te pumpe. nevim presne kudy jsou vedeny. budto Ti je neco prehryzalo a nebo jsou skriply ale videl bych to spis na to rele. zkus to napichnout primo na baterku

2. problem..... pokud Ti "de" benzin do oleje a silene tak si myslim ze problem je v plne pruchozich pistnich krouzcich :D
poldík
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1988
Skutečné jméno: kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poldík »

no mě to auto bez problémů jede jenom nějak přestalo tlakovat při otočení klíčku na druhou polohu
a ohledně toho druhého problému - když vyměním alej za čistý auto jede jak splašené cca 10km pak ztratí brutálně výkon a jede to jak škoda 100L s ucpaným karbecem.tlaky byly měřeny a sou v pohodě.
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

tak v tom případě to neřeš a buď rád, že to jede :m:
u motronicu to třeba tlačí až při točícím se motoru a u mono jetronic to tlačí taky už při druhý poloze :up:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

jo tak, ja myslel ze ho mas odstaveny a ze jsi to pred pul rokem naposledy zkousel :D ( nebo ze se na to pul roku snazis prijit :smich: )
co se tyce toho cerpadla tak ono je docela tichy ;) ja mam taky 1.9 72kW ale kdyz mam dost benzinu v nadrzi tak cepradlo po zapnuti klice vubec neni slyset ;) ale zmena nastava uz pri tom kdyz jedu na posledni kapky benzinu :D to uz je slyset a docela brutalne ;)
Thyoridas
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
tel.:: 721384196
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thyoridas »

mam taky 1,9 75kW a vsiml sem si ze cerpadlo netlakuje pokazde... pri startu po delsi dobe (2dny) tlakuje uz pri druhe poloze, kdyz startuju nekolikrat za odpoledne tak tlakuje velmi vyjmecne... :myslim: Je pravda ze to nijak dobre nestartuje, ale to bych prisoudil spis 10°stupnovemu predstihu, poledene vaze vzduchu a vetsim strikom...
Býlí Pežó "tů ou fajv, van pojnt najn, dží tý áj / ár ár" :gti: - PRODÁNO
BMW E46 328i sedan - budouci drift machine ;)
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Thyoridas píše:mam taky 1,9 75kW a vsiml sem si ze cerpadlo netlakuje pokazde... pri startu po delsi dobe (2dny) tlakuje uz pri druhe poloze, kdyz startuju nekolikrat za odpoledne tak tlakuje velmi vyjmecne... :myslim: Je pravda ze to nijak dobre nestartuje, ale to bych prisoudil spis 10°stupnovemu predstihu, poledene vaze vzduchu a vetsim strikom...
Jasně že ti čerpadlo natlačí když stojíš dva dny už při druhé poloze a když startuješ několikrát za odpoledne tak jen výjmečně.A proč?Protože ti za ty dva dny spadne tlak paliva v systému,kdežto když startuješ několikrát po sobě tak ti nestačí spadnout tlak a tím pádem nemá čerpadlo důvod tlačit,respektive ono ví že nemá tlačit.To že ti to špatně startuje není rozhodně předstihem,základní předstih u 75Kw GTi je právě těch 10stupňů,startuje ti to špatně protože,sice nevím co máš "poštelované" z váhou vzduchu ale jestli tam máš větší vstřiky z bůh ví čeho tak to máš tak přechlastané že to musí opravdu špatně startovat a musí to být úplná zdechlina. :up:
Thyoridas
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
tel.:: 721384196
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thyoridas »

Tom GTI: Mas 100% pravdu, striky su z 88kw, vaha vzduchu ma pokud vim potahly potenciometr, a aby sis nemyslel, nic z toho sem nedelal ja, nejsu hnup, a takto to auto akorat tak hovno jede a zere 15 litru na 100... to proto mam v garazi ten druhy motor... Mimochodem, nenasel bys doma seriovu vahu vzduchu a striky na 75kw ? :Merci: kdyz uz od tebe nebudu brat ten blok... Napis SZ :Merci:
Býlí Pežó "tů ou fajv, van pojnt najn, dží tý áj / ár ár" :gti: - PRODÁNO
BMW E46 328i sedan - budouci drift machine ;)
Odpovědět