Audio - prosím o radu

Pro ty, co upravují karoserii, interiér a hlavně po vzhledové stránce svůj vůz
Odpovědět
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Audio - prosím o radu

Příspěvek od Milhaus »

V autě mám rádio a původní repráky ve dveřích, čili nic moc. Rádio se mi podaří sehnat kvalitnější za dobrou cenu. Chtěl bych poradit s výběrem a umístěním repro: mám vyměnit ty ve dveřích za nějaké lepší a do plata umístit dva ovály? Nechci nic drahýho, jen aby to hrálo tak nějak třeba jako hi-fi co máme každý doma.. :wink:
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Marda106
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Marek
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio - prosím o radu

Příspěvek od Marda106 »

Takze asi bych vymenil i ty chraplaky ve dverich protoze buhvi co maji uz odslouzeno a ty ovaly dozadu do plata dej taky pokud chces aspon trosku dobrej zvuk a taky pokud chces aspon cistej zvuk a nechces aby ti vsechno rezonovalo tak ty dvere aspon necim vytlum necim levnejsim.....
<p style="text-align:center"><a href="http://cz.iq-test.eu/#206553" target="_blank">IQ Test českého národa 2009</a></p>
http://cz.iq-test.eu/#206553
Peugeot 206 1,1i - social edition na ježdění do prace
Peugeot 205 GTI Griffe - teď už není
Opel Vectra B 1,6 16V - fialova bestie idealni na zimu
Obrázek
Obrázek
Marda106
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marda106 »

Jo a urcite neudelas chybu kdyz sahnes po kvalitnejsich komponentach treba ///ALPINE nebo tak a nebo neco rozumneho treba repro Helix ci Hertz atd.. rozhodne nekupuj zadny neznackovy sunty to rovnou muzes nechat co tam mas....
<p style="text-align:center"><a href="http://cz.iq-test.eu/#206553" target="_blank">IQ Test českého národa 2009</a></p>
Obrázek
Obrázek
Milhaus
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

Myslíš jako zadní dveře? Tak jo..co navrhuješ? Vatu? Molitan? A co zadní plato, je lepší ho něčím vyztužit? Třeba pod něj nalepit desku? Poradil bys nějaké značky repra? Moc se v audiu nevyznám..
________
Fabia 1,9 | SDI |
Milhaus
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

Marda106 píše:Jo a urcite neudelas chybu kdyz sahnes po kvalitnejsich komponentach treba ///ALPINE nebo tak a nebo neco rozumneho treba repro Helix ci Hertz atd.. rozhodne nekupuj zadny neznackovy sunty to rovnou muzes nechat co tam mas....
Tak jo, a dozadu radši ovály nebo obyč kulaté repra? Slašel jsem že ovály líp hrajou basy..Jak moc se vyznáš v audiu? Co třeba znamenají ty označení komponentní a ještě jakési...teď nevím..Nechceš tu dát nějaké vysvětlivky označení?
________
Fabia 1,9 | SDI |
Milhaus
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

Subwoofer asi do rádia bez zesilovače nezapojím co?
________
Fabia 1,9 | SDI |
Milhaus
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

________
Fabia 1,9 | SDI |
Marda106
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marda106 »

tak postupne si me teda pekne zahrnul otazkama :D
no Komponentni repro je repro ktere ma oddelene stredobasvou slozku od vysek a vysky muzou byt rozdeleny vyhybkou mam je v aute od Alpine a hrajou lip a cisteji nez koaxialni repro ktere maji sloucenou slozku stredobas a vysky ceny jsou nekde jinde obyc koax repro se da sehnat za 500,- a vic kdezto kompa stoji levnejsi kolem 1200,- ale kvalita za to stoji hlavne u vyssich trid repro...
add dalsi otazka ovaly hrajou pekne a hlavne maji zvyraznenou basovou slozku oproti klasickemu repru takze urcite do plata ovaly a navic hrajou pro celou posadku kdezto repro ve dverich hraje nejvetsi cast vykonu jen pro poasdku u dveri. A co se tyce plata pokud chces aby to opravdu pekne hralo je lepsi ho zmerit a udelat z MDF desky nebo nejakeho kvalitniho dreva pokud chces plato obyc ne ze dreva na pokusy mam jedno doma.. Jinak kamosovy jsme delaly do klasika plata a nehraje to spatne.
Cim vytlumit? tot otazka do dveri je lepsi nez molitan spis neco na zpevneni to spis otazka podivat se do nejakeho hifi shopu.
add otazka subwoofer jde zapojit do radia sice je to nejvetsi zhovadilost ale uz jsem to videl v praxi ale muzu ti rict zbytecna investice do wooferu radeji k nemu koupit nejaky levnejsi dvoukanal zesilovac a zapojit do mustku...
to co si sem dal me spis prijde jako lakadla lidi na nizkou cenu neveril bych kvalite materialu a hlavne tomu jak to bude hrat radeji bych stavel audio postupne ale z kvalitnejsich prvku urcite se casem budes byt do hlavy kdyz koupis levne veci...
Ja to delam postupne jak jsou penize a reknu ti koupil jsem si radio ALPINE sice nizsi tridu za 4000,- ale i tak hraje nadherne ciste mam vepredu komponentni repro taky od ALPINE a tazene to mam pres zesilovac 4kanal starsi tridu od ALPINE sehnal jsem ho levne bazarovej a uz jen tohle hraje dost dobre a hlavne ciste az budou prachy koupim ovaly atd ale jak rikam chce to cas a hlavne vybyrej z uvahou....
Obrázek
Obrázek
Milhaus
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

Tak plato si z desky určitě udělám nějaké MDFko vyhrabu, zručný modelář jsem :twisted:
A ty repra co jsem tu dával ty se hodí třeba do dveří? Nemyslel jsem jakože je chci koupit jen jsem chtěl poradit s výběrem, kdybys měl chvilku tak mi šoupni nějaké odkazy na repro, nemusí být bazarové...
Na zesilovač si zatím netroufám, napřed chci pozapojovat tohle, pak se uvidí, třeba mi to bude stačit...na jednu sezonu :wink:
Dobře tak vytlumení je lepší koupit..
A teď jak přidělat repro co je ve dveřách-mát to něčím podložit aby to nerezonovalo?
Nemáš náhodou fotky postupu tvé práce? Nebo aspoň jak to teď vypadá u tebe v autě?
A co kabely? Stačí nějaké obyč nebo musí být spešl?
________
Fabia 1,9 | SDI |
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

jestli shanis neco levnyho tak jen vylej membranu barvou nebo ja to delam tuzi ... udelej to 3x - 5x a nebudou ti potom chrastit (: a mas to prakticky zadarmo
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
Milhaus
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

To nechápu, jako membránu natřít barvou? A v čem je to teda dobrý - co mi to zlepší? Chrastění? Nemusí být repro levné ale celek musí být levný, tudíž žádné zesilovače a subík...
________
Fabia 1,9 | SDI |
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

proste ten kornout z papiru natri nekolikrat barvou nebo tusi odstranis tim chrasteni a jine zvuky...samozrejme jen pokud ty repra nejsou uplne v hajzlu
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
Marcell
Prudič
Prudič
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcell »

Ja mam zkusenost s temahle ovalama: http://www.hificar.cz/reproduktory/magn ... -6900.html

a reknu ti, ze za ty prachy doost dobry... Me se na nich libi ze hodne a kvalitne basujou...na to moje duc duc :D :D

Myslim ze za ty prachy sou vyborny!! A znacka je taky vynikajici :wink: :wink:
Club admin
Club admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

Tak to se mi líbí... ta cena je za dva? To není moc, čekal jsem tak dvojnásobnou... Fakt jsou dobrý? A objednával sis je přímo tady? Hele a co kdybych je dal ještě i do dveří :lol:
A máš je napíchlý přímo na rádio?
________
Fabia 1,9 | SDI |
Marcell
Prudič
Prudič
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcell »

jo, jsou objednavany primo z tech stranek.. Cena je za dva (za tu cenu sem cekal ze budou horsi...hrajou fakt paradne). Ma je napichly primo na radio (konkretne: http://www.hificar.cz/autoradio/pioneer-deh-2900mp.html ) A do dveri nevim jak to myslis... Myslis ten samej typ, ale kruhovy a mensi nebo primo tyhle?? :D