Je tohle fér?

Chtěli byste si jen popovídat? Tak právě tahle sekce je tady pro vás
Marcell
Prudič
Prudič
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Je tohle fér?

Příspěvek od Marcell »

Jak jistě všichni víte, můj kamarád a zdejší nový člen Vojta dlouho hledal vysněnou 205 GTI. Byli jsme se dívat na mnoho aut napříč značkami, ale trval si na svém - chci pěkné GTI. Když se tedy objevila nabídka bílého gutmanna neváhali jsme, navíc bylo odsud z klubu což bylo jedině plus, sám vím jak zde klubáci drží pohromadě.

Vojta chtěl zachovat originální krásu 205ky, proto šli sportovní anatomické sedáky ven z vozu s tím že se pořídí originál v super stavu.

Začli jsme tedy procházet všemožnou inzerci, nehledali jsme sedáky těsně před koncem jejich životností nebo sedáky které to měli dávno za sebou. Objevil jsem inzerát Womeca - http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=53&t=5689
To co psal se nám zdálo skvělé, dokonce i fotky z jeho vlastního tématu o autě vypadaly že jsou přesně to co hledáme.
WoMec píše:sedačky mají opravené všechny rozjeté švy, jsou dané nové výplně bočního vedení a je zpravený rám kdo je videl na sraze tak vi v jakém jsou stavu .. ja myslim že v dosti dobrém ...
http://forum.205gti.org/download/file.php?id=2635&t=1
http://forum.205gti.org/download/file.php?id=2636&t=1
Vojtovi jsem je samozřejmě doporučil, na fotkách působí opravdu hezky, nehledě na to že womec dlouhodobě působí na klubu a nedalo by se od něj čekat nic jinýho než fér jednání, nebylo tedy co řešit. To byl také fakt proč jsme nepotřebovali sedáky vidět na vlastní oči (na sraze jsem si jeho interiér bohužel neprohlížel, byl jsem tam krátce a nikdy by mě nenapadlo že sedáky budu kupovat), měl naši důvěru.

Co nám však vyrazilo dech bylo když sedáky dorazili domů. Nevěřili jsme vlastním očím jak dokážou fotky zkreslovat ale hlavně tomu jak womec šikovně zatajil jejich pravý stav. Opravené švy, jak hrdě proklamuje ve své inzerci se nedají nazývat opravenými švy, dokonce celá jedna sedačka je i s výplní vychýlená. Přikládám fotky pro porovnání. Stačí kdyby se tohle womec nesnažil zatajit a poslal nám přímo fotky které teď přikládám. Rozhodně bychom po těchto sedákách nešáhli. Už Milhaus, který sedáky viděl na vlastní oči mě upozorňoval že rozhodně nevypadají tak jak se tváří na fotce, bral jsem to ovšem tak, že milhaus je náročný a nebral jsem ho v potaz, přeci jen wom psal, že byly profesionálně opraveny u čalouníka a co se týče ošoupané kůže tak to nám zas tak moc nevadilo.

Proč to píšu?

Chtěl jsem se s womem domluvit na vrácení, nebudu sem tahat zákony kdy mám rozhodně právo vrátit zboží, čekal jsem že wom se zachová čestně a uzná, že inzerát trochu přikrášlil a ve snaze uvést se v pěkném světle dokázal sedáky do svého tématu o autě nafotit tak že vypadají úžasně. Bohužel womec si trvá na svém. Nevíme co teď dělat. Oprava těchto sedáku je nereálná, jediná možnost je nové čalounění, kdybychom to věděli v jakém jsou stavu tak bychom si raději nechali počalounit obyčejné anatomy a nemuseli jsme jako základ kupovat tyhle předražené sedačky. Jelikož je kůže stará a smrsklá nepůjde už tak sešít a roztrhne se časem na jiné straně. Mrzí mě jak se womec zachoval už kvůli novému členovi, kdy nejspíš čekal že když je to taková dálka tak nezbude nic jiného než si sedáky nechat a ne mu zazvonit u baráku a omlátit mu je o hlavu. Chtěli jsme to vyřešit po dobrém, ale bohužel s ním není domluva, proto tohle zveřejnění problému je první krok a věřím že se v něm pohne svědomí.Kupovali jsme sedáky v super stavu, ne to co je na fotkách které jsem přiložil. Považujete tohle za super stav, nebo by vás tohle vytočilo?

Myslíte si tedy, že tohle je fér?
Přílohy
CIMG0277.JPG
CIMG0275.JPG
CIMG0281.JPG
:)
:)
Prudič
Prudič
Skutečné jméno: Lukiiino
tel.:: 777844991
Kontaktovat uživatele:

Re: Je tohle fér?

Příspěvek od pichy »

a kolik jste za ně dali? proč jim wome nevrátíš aspoň část prachů? popravdě jsem si taky podle fotek myslel, že jsou v top stavu. ty moje látkové potom mají cenu asi tak desítky :fran:

ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

vždycky je důležitá osobní prohlídka, kor u takovýchto věcí, tady se musím taky zastat Vojty, wome, měl jsi jim v rámci slušnosti vyfotit pravý stav, předešli byste si tomuto nedorozumění :myslim:
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
manko
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manko »

Hmm teda Womec :myslim: Toto super stav vôbec nieje . To na tm boli lepšie tie kožené čo som mal ja .. tam boli len na jednej sedačky povelené švy :myslim:
Peugeot 406 2,0 HDi 80kw 380 000 km 21.03.2001 4,9L / 100km :)
Peugeot 406 2,0 HDi 66kw 195 000 km 8.11.1999 5,3L / 100km

Peugeot 405 1.8 248 00 km 74kw 1995 Sorento Green + krémový interiér :) Obrázek

čo bolo :
Peugeot 605 3.0 v6 208 000 Km 125 Kw 1992 Modrá
Peugeot 205 1.6 GTi 156 000 km 83kw 2.4.1993 Sorento Green Najkrajšie jazdy môjho života
Volkswagen Golf 3 1.4 CL Rozobraté na ND
Peugeot 205 1.9 GTi 88Kw Predané . Rozobraté na ND
Peugeot 205 1.1 44kw 143 000 Km Rv 1990 Takmer Rallye ....Predané...
Peugeot 205 1.9 GTi94Kw 1990 170 865 KM Teraz ho trápi Dypid
Peugeot 205 1.6 GTi 1986 163 000 Km :: R.I.P ::
Peugeot 405 MI16 Le Mans 210 000 Km 1989 Biela
Peugeot 405 1.6 (XU52C) 1992 101 000 Km Bez TP švajčiar... Jediný karburátor čo som mal :m:
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

To co je fotkach rozhodne neni hezke, ale vsechno jde nafotit bud krasne a nebo hrozne. Takze podle fotek tezko soudit, nicmene top stav to asi nebude :myslim:, ale v inzeratu je teda "dosti dobry stav". Sedacky jsem videl a na zemi sem v nich sedel v Pavove pred zapocetim oprav, uz si to prilis nepamatuju, ale myslim ze ani tehdy nevypadaly tak spatne jako na tehhle fotkach, ktere jsi sem nahral :myslim:, to je nejake divne. Pokud jsou na tom skutecne spatne, je na miste kompenzace.. ale pro me tezko soudit takhle pres net.

Jedno vysvetleni me napada... WoMe, Ty jsi v nich musel s pritulkou pekne dovádět, priznej se :twisted: :fran:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
Vomec
309kář
309kář
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Martin
tel.:: 608700768
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vomec »

jen bych ale rád podotknul, že na to, jak sedačky vypadali, když je koupil (před opravami) jsou v pořád dobrým stavu... a taky brát v potaz to, že se na nich skoro rok a půl sedělo, auto pořád venku -> sluníčko, vedro, v zimě zase mráz... myslím, že kdyby je tak často neimpregnoval a neošetřoval, tak je ta kůže už uplně na sračky...

aaaale to je jen můj názor, klidně se do sebe pusťte, budu jen nezávislí pozorovatel :vul: už vidím ten flamewar :twisted:
Peugeot 306 1.9D 50kW - současný lev
EX: Peugeot 309 GL 1.4 47kW - už je v automobilovém nebi... sloužil dobře
309 1.4GL (carb) vs. 205 1.8TD
Marcell
Prudič
Prudič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcell »

Uz sem to psal i Womcoj, me nezajima jak sedacky vypadaly, nebo jak mohly vypadat. Jestli je mazal indulonou nebo cimkoliv jinym. Me zajima aktualni stav, to co nam prislo. A prislo neco jinyho nez co jsme videli na fotkach. O to jde.. ;-)
Nováček
Rok narození: 1991
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta-gti »

Zdravím,
chtěl bych říci, že jsem se přidal ke klubu kvůli lidem co auto mají a mají s ním nějaké zkušenosti, proto jsem doufal a věřil, že zde jsou lidé, kteří jsou ochotni s čímkoli poradit či pomoci, ale především jsem doufal v tom že se zde setkám s férovým jednáním. Po této zkušenosti jsem však zklamán, zvláště pak když něco takového udělá uživatel, který se zde účastní v podstatě všech aktivit...
Poky199
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Petr
tel.:: 733548237
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poky199 »

To mě mrzí že si takto dopadl ,ale doufám že womec to s tebou nák rozumně vyřeší a nebudeš mít pak špatné pohledy na club jako takovej.hodně štěstí :205: ...taky by mě to nepotěšilo.
Peugeot 205 1.6 65kW RALLY CAR
Peugeot 205 1.6 GTi 76 kW RALLY CAR
Peugeot 205 1.1 Look 44 kW Poky199
SUZUKI GSXR 750 K4
Max
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1979
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 733332171
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Max »

myslim že to womec nějak vyrovná :up:
PEUGEOT 205 1.1 XR prodáno a následně bouráno, RIP.
PEUGEOT 205 1.6 GTI Bohužel už není
PEUGEOT 205 1.9 XSD prodáno
PEUGEOT 205 GTI vyběhla klika prodáno měl jsem jí 3 dny :-D
PEUGEOT 309 GTI 75 Kw prodáno
PEUGEOT 205 GENTRY alias Gentrýsek
PEUGEOT 605 SLd Vrakouš
PEUGEOT 205GT prodáno
PEUGEOT 405 D prodáno
PEUGEOT 406 2.0L Hdi 80kw
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

tak jak jsem čekal po nedávnem rozhovoru s marcelem ... je to uz i tady...

abych k tomu rekl svoje ... bezduvodne nemam duvod byt ne nekoho hnusny, arogantni, a zamerně mu škodit.

k fotkám: na fotkách je vyfocená pouze sedačka řidiče.. tedy sedačka která ma pod mou prdelí okolo 30tis km v denním provozu ... pokud se na fotku podivate, tak nenajdete rozjeté žádné hlavní švy sedačky (sedák, operka vedení atd) ...

to co tam je vyfocené jako rozjety šev v operce, to je jenom povolená nit která se neopravovala (je tam uz od doby kdy jsem sedačky kupoval od huga a od te doby se ani o kousek nezvětšila) normalne není temeř videt(jak psal mitja. všechno se da vyfotit hezky a škaredě).

To co je tam dole urvaný je pouze vypínací látka která přechází pod sedák kde je uchycena k rámu. Uznejte ze látka stará 30let proste nevydrží všechno ... ja vim ze to na první pohled vypad dost hnusně ale dat tam kus černé latky a přilelip to lepidlem na textilie je otazka chvilki a zvladne to kdokoliv. Uznavam mohl jsem to udelat ja .. ale proč jsem to neudělal, tomu se dostanu dále.

Ohledne nejakáhe vychýlení, nevim co tim myslí ale nejspi to ze je tam jeden díl kratší než druhý. proč? protoze kdyz se opravuje utrhlý šev, tak se musí celý díl posunout aby ho bylo za co přišít.

ohlende fotky zespoda... co jsi nikdy nevidel vazací drát ???

tak a ted k samotnému pruběhu prodeje. jednoho dne se ozval marcel ze kamos koupil gutmana a ze by chtel sedačky.. říkám OK .. ja si je cenním na 7000 ale kdyz by je vzal hned tak tak bych samozrejmě slevil ... Marcel rikal ze kamosovy rekne a ze se ozve ... Stalo se, byla mi nabídnuta cena 5000 (pokud si spravne vzpomínám) ale s tim ze to není na 100% protoze kamarad bude muset na aute opravovat duležitý věci takze nevi jak vyjde s penezama ... rikal jsem mu ze OK, ze to chapu .. takze jak bude mit jasno s penezma tak at se ozve ... uběhly cca 2-3 tydny a marcel se ozval ze teda kamos je vezme ale ze vic jak 4500 nedá... rikal jsem ze pod 5 nepujdu ... ale za par dni jsem si to rozmyslel a nakonec jsem je prodal za 4500 v dobré víře ze někomu dobře poslouží. Abych dokončil to co sem zmínis o par odstavců víš, v případě prodeje za tech 5-6tis jsem mel v planu sedačkám zpravit tu latku přecejenom to nevypadá hezky(uznavam) ... ale kdyz už si s prominutím "vyžebrali" cenu 4500 tak jsme si řikal ze to nemá cenu.

Ja osobně si myslim ze za 4500 je hodne dobrá cena. chapu ze to jsou studenti (taky jsem) ale to mi prominte, nejsem zadna charita abych je prodal za 2tis. ... jak jsem psal v inzeratu, sedačky jsem koupi od huga před rokem a pul za 5000, oprava me přišla na 1500 za sedačku .. tedy 3 tis za obě. ... suma sumarum 8tis .... vim ze to nekoho nemusi zajimat ale me to zajima.

a jeste abych dodal, aby si nekterí nemysleli, tak ja jsem s klukama jednal se vši slušností, bohužel k memu překvapeni začal marcel nenapadne vyhrožovat ze si teda bude muset dojet na sraz a nejak to "vyřešit" ... promin Marceli, ale takový jednání je vhodný tak na zakladní školu ale ne mezi "dospělý" lidi.

za vším co jsem napsal si skálopevně stojím a jestli ma nekdo jiný nazor klidne si s nim o tom v klidu a slušně promluvim. Myslim si ze kdo mě zná tak ví že nejsem takový jak mě tady Marcel prezentuje ...
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu

Příspěvek od WoMec »

jeste abych doplnil k tomu foceni a vizuálnímu stavu sedaček ... kdyz lezi kuze v kladnu tak samozrejme ztuhne a kdyz jsou sedačky pul roku zabalené na pude tak jsou tak ti tak trochu zaprašené. kdyby kluci vzali sedačky do tepla, umyli jse vlkým hadrem a naimpregnovali připravkem na kuži nebo obyč indulonou tak budou hned vypadat jinak.

to jenom tak k tomu jak jdou sedačky vyfotit ....

btw. a vite proč ty moje sedačky jsou vyfocený tak hezky??? protoze jsem chtel aby byly vyfocený hezky protoze to byly fotky do showroomu ... kdybych chtel vyfotit jak jsou hnusny tak je neumyju, nenaimpregnuju a necham je hezky zaprašný ...

Jezdím za >>> Obrázek
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

nechci se tě dotknout wome ale dnes je trochu jiná doba než před 2 rokama. To že ti to tvá prcka roztrhala asi kupce moc nezajímá, já mám třeba sedáky nepotrhané a to i ze spodu. cena za kterou jsi to prodal je super, nečekal jsem že to prodáš tak draho :m: Ale pořád to nemění na věci fakt že jsi tohle všechno měl klukům říct, ukázat, nafotit dřív než jste začli řešit cenu, to je ten celej problém všeho, jak jsem pochopil :roll:
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Marcell
Prudič
Prudič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcell »

Souhlasim s Milhausem.
Jen doplnim. Na nasich fotkach sou vyfoceny oba dva sedaky (oba sou roztrhly). Ten vazaci drat sem tam dal uz jen pro pobaveni.
K tomu neprimymu vyhrozovani se taky velice rad vyjadrim, to uz byla z moji strany spis zoufalost. Protoze porad trvam na vraceni. Ale klidne velice rad zverejnim nasi pateceni, celou, diskuzi. Staci rict..
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu

Příspěvek od WoMec »

aha .. promin, ze spolujezdcovy sedačky je vyfocena jenom ta utrhla latka

Jezdím za >>> Obrázek
Odpovědět