Vojta chtěl zachovat originální krásu 205ky, proto šli sportovní anatomické sedáky ven z vozu s tím že se pořídí originál v super stavu.
Začli jsme tedy procházet všemožnou inzerci, nehledali jsme sedáky těsně před koncem jejich životností nebo sedáky které to měli dávno za sebou. Objevil jsem inzerát Womeca - http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=53&t=5689
To co psal se nám zdálo skvělé, dokonce i fotky z jeho vlastního tématu o autě vypadaly že jsou přesně to co hledáme.
Vojtovi jsem je samozřejmě doporučil, na fotkách působí opravdu hezky, nehledě na to že womec dlouhodobě působí na klubu a nedalo by se od něj čekat nic jinýho než fér jednání, nebylo tedy co řešit. To byl také fakt proč jsme nepotřebovali sedáky vidět na vlastní oči (na sraze jsem si jeho interiér bohužel neprohlížel, byl jsem tam krátce a nikdy by mě nenapadlo že sedáky budu kupovat), měl naši důvěru.WoMec píše:sedačky mají opravené všechny rozjeté švy, jsou dané nové výplně bočního vedení a je zpravený rám kdo je videl na sraze tak vi v jakém jsou stavu .. ja myslim že v dosti dobrém ...
http://forum.205gti.org/download/file.php?id=2635&t=1
http://forum.205gti.org/download/file.php?id=2636&t=1
Co nám však vyrazilo dech bylo když sedáky dorazili domů. Nevěřili jsme vlastním očím jak dokážou fotky zkreslovat ale hlavně tomu jak womec šikovně zatajil jejich pravý stav. Opravené švy, jak hrdě proklamuje ve své inzerci se nedají nazývat opravenými švy, dokonce celá jedna sedačka je i s výplní vychýlená. Přikládám fotky pro porovnání. Stačí kdyby se tohle womec nesnažil zatajit a poslal nám přímo fotky které teď přikládám. Rozhodně bychom po těchto sedákách nešáhli. Už Milhaus, který sedáky viděl na vlastní oči mě upozorňoval že rozhodně nevypadají tak jak se tváří na fotce, bral jsem to ovšem tak, že milhaus je náročný a nebral jsem ho v potaz, přeci jen wom psal, že byly profesionálně opraveny u čalouníka a co se týče ošoupané kůže tak to nám zas tak moc nevadilo.
Proč to píšu?
Chtěl jsem se s womem domluvit na vrácení, nebudu sem tahat zákony kdy mám rozhodně právo vrátit zboží, čekal jsem že wom se zachová čestně a uzná, že inzerát trochu přikrášlil a ve snaze uvést se v pěkném světle dokázal sedáky do svého tématu o autě nafotit tak že vypadají úžasně. Bohužel womec si trvá na svém. Nevíme co teď dělat. Oprava těchto sedáku je nereálná, jediná možnost je nové čalounění, kdybychom to věděli v jakém jsou stavu tak bychom si raději nechali počalounit obyčejné anatomy a nemuseli jsme jako základ kupovat tyhle předražené sedačky. Jelikož je kůže stará a smrsklá nepůjde už tak sešít a roztrhne se časem na jiné straně. Mrzí mě jak se womec zachoval už kvůli novému členovi, kdy nejspíš čekal že když je to taková dálka tak nezbude nic jiného než si sedáky nechat a ne mu zazvonit u baráku a omlátit mu je o hlavu. Chtěli jsme to vyřešit po dobrém, ale bohužel s ním není domluva, proto tohle zveřejnění problému je první krok a věřím že se v něm pohne svědomí.Kupovali jsme sedáky v super stavu, ne to co je na fotkách které jsem přiložil. Považujete tohle za super stav, nebo by vás tohle vytočilo?
Myslíte si tedy, že tohle je fér?