Odumřelý plyn

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Orange
Nováček
Nováček
tel.:: 0

Odumřelý plyn

Příspěvek od Orange »

Zdravím,
mám problém se svou 205, (benzinák, 1.4, rok výroby 1988).
Zabírá mi špatně plyn (vlastně jen na pár čísel, nevím přesně), takže auto má velmi mizernou akceleraci a pokud mu pořádně dupnu na krk, otáčky nabíhají jakoby do volnoběhu ačkoli mám zařazeno a já tak velmi razantně zpomaluju. Nutno podotknout, že se tento problém stupňuje se zařazenými rychlostními stupňi (jednička a dvojka celkem zabírají, pětka je dobrá tak akorát s nadsázkou na silnice první třídy bez větších stoupání :D)...

Takže do každýho kopečku musim s autem bojovat, podřazovat a vůbec je to prostě otrava.
Jinak auto přes zimu stálo a i na podzim se s ním jezdilo spíše sporadicky a jezdí opět pravidelně až cca od konce února. Loni jsem tento problém občas pozoroval, ale zdaleka to nebylo zlé jako teď.

Nevíte, co s tím? A doufám, že nebude potřeba měnit celou převodovku.
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Ondra
Kontaktovat uživatele:

Re: Odumřelý plyn

Příspěvek od Mitja »

kolik ma ten motor kw? Mozna nejlip nahod fotku, jestli je to monoblok nebo neco jineho.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
Orange
Nováček
Nováček

Příspěvek od Orange »

Mitja píše:kolik ma ten motor kw? Mozna nejlip nahod fotku, jestli je to monoblok nebo neco jineho.
podle techničáku 44 kw.
Fotky přihazuji
Přílohy
P3110828 - Kopie.JPG
P3110829 - Kopie.JPG
P3110830 - Kopie.JPG
vinorak
odborník
odborník
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

tak pokud to je 1.4, tak to má 55kW a pokud to má 44kW tak je to 1.1 Zkontroluj, jestli se při plnym plynu pohne škrtící klapka úplně do kolma ;-)
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
Orange
Nováček
Nováček

Příspěvek od Orange »

vinorak píše:tak pokud to je 1.4, tak to má 55kW a pokud to má 44kW tak je to 1.1 Zkontroluj, jestli se při plnym plynu pohne škrtící klapka úplně do kolma ;-)
V techničáku je objem 1.351 a výkon 44, tak nevím.
A budu za debila, ale kde přesně je škrtící klapka?
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

jdi po plynovym lanku ;-)

Citroen c2 1.4 hdi
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

Tak tohle je klasicky TU1M / TU3M , takze bud tam mas 1.1 - 44kw a nebo 1.4 - 55kw, oboje je s jednobodovym vstrikovanim. V kastliku spolujezdce bys mel mit ridici jednotku.

Zaprve si sprav tu hadici na odvetravani klikovky, kterou mas uz rozpadlou a asi obmotanou paskou. Ale tam problem nebude. Zkus si vyblikat zavady klickem,: http://www.205gti.org/?reloaded&action= ... iagnostika .

Podle toho chovani to vypada asi na potenciometr skrtici klapky.. nejdrive si udelej tu diagnostiku, pokud pujde, a napis vysledky. Az to vyzkousis vyblikat, tak taky by tomu mohlo pomoct odpojeni baterky na pul dne, pak pripojeni a nasledne projeti nejake trochu delsi trasy... jak rika Vino, ty motory maji takovou zvlastni schopnost "samospravovani" : )).

Dale bych asi vymenil svicky, stoji to pak korun a sice to jima nejspise nebude, ale stejne bych to udelal. No a kdyz se to nevyresi temi vecmi co jsem psal výše, tak by chyba mohla s velkou pravepodobnosti byt v tom potenciometru skrtici klapky... ten muzes zkusit sestelovat (ale radsi az vyzkousis vsechno co jsem psal vyse!) podle navodu tady: http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f ... %AD#p62365 , pripadne ho vymenit.

Dale by taky mohl byt na vine privod paliva, zkontroluj relatko pro palivove cerpadlo, ktere by melo byt bud vedle ridici jednotky v kastliku u spolujezdce, nebo v motorvem prostoru vedle brzdoveho valce a muzes procistit kontakty v konektoru primo u cerpadla - ty najdes pod zadnima sedackama, pod kulatym plastovym (gumovym) krytem. Ale cerpadlem to asi nebude, protoze to bys mel spise problemy v nizsich otackach, nez v tech vyssich a s akcelaraci, si myslim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orange
Nováček
Nováček

Příspěvek od Orange »

Mitja píše:Tak tohle je klasicky TU1M / TU3M , takze bud tam mas 1.1 - 44kw a nebo 1.4 - 55kw, oboje je s jednobodovym vstrikovanim. V kastliku spolujezdce bys mel mit ridici jednotku.

Zaprve si sprav tu hadici na odvetravani klikovky, kterou mas uz rozpadlou a asi obmotanou paskou. Ale tam problem nebude. Zkus si vyblikat zavady klickem,: http://www.205gti.org/?reloaded&action= ... iagnostika .

Podle toho chovani to vypada asi na potenciometr skrtici klapky.. nejdrive si udelej tu diagnostiku, pokud pujde, a napis vysledky. Az to vyzkousis vyblikat, tak taky by tomu mohlo pomoct odpojeni baterky na pul dne, pak pripojeni a nasledne projeti nejake trochu delsi trasy... jak rika Vino, ty motory maji takovou zvlastni schopnost "samospravovani" : )).

Dale bych asi vymenil svicky, stoji to pak korun a sice to jima nejspise nebude, ale stejne bych to udelal. No a kdyz se to nevyresi temi vecmi co jsem psal výše, tak by chyba mohla s velkou pravepodobnosti byt v tom potenciometru skrtici klapky... ten muzes zkusit sestelovat (ale radsi az vyzkousis vsechno co jsem psal vyse!) podle navodu tady: http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f ... %AD#p62365 , pripadne ho vymenit.

Dale by taky mohl byt na vine privod paliva, zkontroluj relatko pro palivove cerpadlo, ktere by melo byt bud vedle ridici jednotky v kastliku u spolujezdce, nebo v motorvem prostoru vedle brzdoveho valce a muzes procistit kontakty v konektoru primo u cerpadla - ty najdes pod zadnima sedackama, pod kulatym plastovym (gumovym) krytem. Ale cerpadlem to asi nebude, protoze to bys mel spise problemy v nizsich otackach, nez v tech vyssich a s akcelaraci, si myslim.
1) jo mělo by to být TU3M
2) Diagnostiku jsem zkusil, nespustila se.
3) Lanko plynu bylo u trochu prověšené, napnul jsem ho tak aby se mi moc nezvýšil volnoběh, trochu se to zlepšilo mi přišlo. Ale ne o moc
vinorak: Myslím, že úplně do kolma proti standartní poloze nejde.
4) Svíčky se měnili nedávno.
5) Palivové čerpadlo jsem tedy ještě nezkoumal.
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

tak sundej ten plast mezi vzduchovym filtrem a vstřikem a pak uvidíš přímo na škrtící klapku, jestli se otevře až do kolma ;-)

Citroen c2 1.4 hdi
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

vinorak píše:tak sundej ten plast mezi vzduchovym filtrem a vstřikem a pak uvidíš přímo na škrtící klapku, jestli se otevře až do kolma ;-)
A co to bude znamenat, kdyz se neotevre? :?:
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

že je něco špatně :fran:

Citroen c2 1.4 hdi
Lubec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1983
tel.:: 911996666

Příspěvek od Lubec »

Tak ja se zeptam takle jak ten plyn reaguje na volnobeh na kolik ti vybehnu otacky? Predpokladam ze otackomer nemas ale snad poznas kdy je mas v cervenym :m: Jestli je teda dostanes na volnobeh do cervenyho tak to plynem mozna nebude a premyslel bych taky nad spojkou (jako ze ti prokluzuje)
V jednoduchosti je krása
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

:vul: na volnoběh se dostaneš do červenýho i s půl plynem ;-) :vul:

Citroen c2 1.4 hdi
Lubec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1983
tel.:: 911996666

Příspěvek od Lubec »

to je sice fakt ale mne slo o reakci co znamena pedal na doraz atd to se proste pozna jestli plyn reaguje jak ma. A netahej me za snurky vis jak sem to myslel :bas: :m:
V jednoduchosti je krása
pichy
Prudič
Prudič
Skutečné jméno: Lukiiino
tel.:: 777844991
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pichy »

vinorak píše::vul: na volnoběh se dostaneš do červenýho i s půl plynem ;-) :vul:
nesouhlas. když jsem měl v motoru o dva litry více oleje, tak šel k pěti a půl a dál ani ťuk .-)

ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
Odpovědět