zaslepeni objimky cudlu na zamykani dveri
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
- tel.:: 0
zaslepeni objimky cudlu na zamykani dveri
zdravim lidicky :) prosim Vas premejslim nad tim jak zaslepit takovou tu objimku u cudliku na zamykani dveri zevnitr. je to z plastu a ma to takovej na prd tvar ale chtel bych to necim zaslepit a vyvrtat do toho nasledne diru na diodu signalizujici zamkcene dvere. cudl s tahlem chci dat uplne do pryc a odemykani zevnitr resit spinacem natazenym na stredni tunel napojenym k centralu u ridicovych dveri.
diodu ale poradne jeste nevim jak udelam. nejdriv bych napojil napajeni na motorek i na tu diodu s odporama nebo omezovacem napeti dokud se nenajde reseni jak to zajistit tak aby mi to signalizovalo mechanicke zamkceni dveri.
doufam ze chapete o cem je rec :D potreboval bych proste nejakej Vas napad jak tento plast zaslepit. premejslel jsem nad kitem ale ten by popraskal a nebo zkusit lamino ale to se taky bojim aby nepopraskalo. jak se to zaslepi tak tam prijde ta dira na diodu a lak.
pripadne bych byl rad kdyby mi nekdo znalej autoelektriky poradil jak toto cele realizovat :) diky mockrat :)
diodu ale poradne jeste nevim jak udelam. nejdriv bych napojil napajeni na motorek i na tu diodu s odporama nebo omezovacem napeti dokud se nenajde reseni jak to zajistit tak aby mi to signalizovalo mechanicke zamkceni dveri.
doufam ze chapete o cem je rec :D potreboval bych proste nejakej Vas napad jak tento plast zaslepit. premejslel jsem nad kitem ale ten by popraskal a nebo zkusit lamino ale to se taky bojim aby nepopraskalo. jak se to zaslepi tak tam prijde ta dira na diodu a lak.
pripadne bych byl rad kdyby mi nekdo znalej autoelektriky poradil jak toto cele realizovat :) diky mockrat :)
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: zaslepeni objimky cudlu na zamykani dveri
to zaslepení ti neporadim, ale ta signalizace by šla vyřešit klopnym obvodem typu D. Do něj bys pouštěl impulzy z odemykání a zamykání dveří. Při odemčení by dioda nesvítila a při druhym impulzu (zamčení) by se rozsvítila. a tak dále.
- Hoj@n
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Pepa
- tel.:: 777232994
- Kontaktovat uživatele:
drakenx700: no to je sice pekny, ale jak donutis klopny obvod, aby se preklopil, kdyz se mechanicky otevrou dvere, tudiz strcis klicek do zamku u dveri a ono se to otevre. Chapu, u ridice to jde, tam je centralni motorek, ale treba u spolujezdce, to asi jen tak nepujde, jedine tam hdit taky ridici motorek, coz by ale nemuselo delat neplechu.... a nebo ma nekdo jiny napad, tak to zrealizovat??
Rozhodne dobry napad ale
Rozhodne dobry napad ale
PEUGEOT 205 Roland Garros "GYRROSEK"- r.v. 1992, 1.4, 55kw - Byvavalo :-(
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
- draken
- Club admin
já mám třeba řídící motory v obou dveřích. a i když by měl jenom u řidiče, tak by se ty ledky napojily jenom na řidičovy dveře a tudíž by signalizovaly jestli je centál odemčenej nebo zamknutej. Pokud by chtěl každý dveře zvlášť mechanicky, tak na by se musel dát ňákej spínač na zámky
- Hoj@n
- Kontaktovat uživatele:
tyjo, tahat dratky z ridicova motorku do dveri u spolujezdce, to by byl celkem zahul si myslim
vztekloun: Jak mas zapojeny central, at se mam od ceho odpichnout a nepolemizujeme tu...
vztekloun: Jak mas zapojeny central, at se mam od ceho odpichnout a nepolemizujeme tu...
- draken
- Club admin
asi by to opravdu chtělo info o tom centrálu. Jinak proč by měl tahat dráty z jednech dveří do druhejch? ty ovládací dráty centrálu vedou po celym autě
- Hoj@n
- Kontaktovat uživatele:
tyjo, pak to teda trochu nechápu, co jsi tim chtel rict. Ja to mam u me treba tak, ze otevrit auto jde jen ze strany ridice, ze strany spolujezdce uz ne. Tudiz, treba u me, by jsi musel tahat ridici dratky od ridice ke spolujezdci (poikud by jsi mel stejny central jako jsem mel ja - ted mam jiny, neorigo peugeot, o tom se ale nebavim)
- draken
- Club admin
já sem to neštudoval, co tam je. jenom vim, že se to dá otevřít jak od řidiče, tak od spolujezdce plus sem si tam přidělával dálkový ovládání a na kufru sem měnil motor, protože měl v zimě problémy se zamykáním
- vztekloun
- 309kář
hezkyy :) pekne se to tu rozrostlo :)
no asi takhle. premejslel jsem nad tim ze to origo centralni zamykani taky obohatim o jeden ridici motorek navic do spolujezdcovich dveri ale nakonec jsem usoudil ze se na to vykaslu, ze nebudu zbytecne davat prachy na motorek kdyz budu vsechny zamky davat pryc, diry zavarovat a odemykani resit pouze pres dalku.
proc? bezpecnostni duvody. nedavno mi ukradli Fiata - sli pres zamky, nedavno mi vykradli Puga - taky pres zamky...... vlastne Puga mi vykradli uz po druhy. po zamcich planuju folie na okna aby se okno jen tak nerozsypalo a alarm k dalkovymu centralu. ale to uz patri do jiny sekce. :)
taze tzn ze central mam zapojenej proste originalne. zatim jsem nedelal zadny zmeny. jeden ridici motorek a 3 + 1 motorek "pasivni" ( neridici :D ).
jde mi hlavne o to aby mi to nejak spolehlive mohlo rict ( treba kratkodobym zapnuti diody ( treba 5 sekund ) ) jestli jsou vsechny dvere skutecne zamknute. po pravde receno nevim co presne znamena ten klopny obvod typu D. zkus to nejak rozepsat pro neodbornika, avsak kutila :D mozna je to prave to co hledam :)
no asi takhle. premejslel jsem nad tim ze to origo centralni zamykani taky obohatim o jeden ridici motorek navic do spolujezdcovich dveri ale nakonec jsem usoudil ze se na to vykaslu, ze nebudu zbytecne davat prachy na motorek kdyz budu vsechny zamky davat pryc, diry zavarovat a odemykani resit pouze pres dalku.
proc? bezpecnostni duvody. nedavno mi ukradli Fiata - sli pres zamky, nedavno mi vykradli Puga - taky pres zamky...... vlastne Puga mi vykradli uz po druhy. po zamcich planuju folie na okna aby se okno jen tak nerozsypalo a alarm k dalkovymu centralu. ale to uz patri do jiny sekce. :)
taze tzn ze central mam zapojenej proste originalne. zatim jsem nedelal zadny zmeny. jeden ridici motorek a 3 + 1 motorek "pasivni" ( neridici :D ).
jde mi hlavne o to aby mi to nejak spolehlive mohlo rict ( treba kratkodobym zapnuti diody ( treba 5 sekund ) ) jestli jsou vsechny dvere skutecne zamknute. po pravde receno nevim co presne znamena ten klopny obvod typu D. zkus to nejak rozepsat pro neodbornika, avsak kutila :D mozna je to prave to co hledam :)
- Mitja
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
Co takhle poslat to napeti z ridiciho motorku, kterym zavira ostatni dvere, i do havarijnich blinkru - tzn. propojit to nekde v palubovce. Pak by snad vzdy mely alespon kratce probliknout..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
- vztekloun
- 309kář
4 Mitja: nad tim jsem taky premejslel ale kdyz se stane ze elektriku do motorku pusti a motorek se sekne nebo z jinyho duvodu nezamkne dvere tak budu namydlenej. prave proto to chci udelat mechanicky primo ze zamku. to je sice nejslozitejsi ale nejspolehlivejsi :) a natahnout to na blinkry je vybornej napad :) na varovky to pichnout aby to svitilo prerusovane...... :):) mazeec :) diky chlape :)
- draken
- Club admin
klopnej obvod D je integrovanej obvod, kterej má jeden vstup a jeden výstup. Každym přivedenym napěťovym impulzem se zneguje výstup tj. změní stav na výstupu z "0" do "1" tj. z 0V do 5V a pořád dokola. Kdyby jsi chtěl aby to signalizovalo jenom kdy centrál zamknul a kdy odemknul, tak by to stačilo, ale nemělo by to žádný mechanický spojení s dveřníma zámkama. Tak že by to jako kontrola dovření nefungovalo. na to bys musel dát někam do zámku spínač, aby při zamčení rozsvítilo diodu. no a napojit to na blinkry už je maličkost. Nějaký pěkný relátko a budou blikat i blinkry
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja teda nevim, ale nebylo by jednodussi nez nejaky klopny obvod a dalsi bastleni natahnout dva draty od blikajici ledky alarmu s centralem a dat do tech dveri dalsi ledku? Nebo tu ledku od alarmu natahnout primo do dveri?
Mam pocit, ze auta co maji signalizaci na dverich to maji jen u ridice
Mam pocit, ze auta co maji signalizaci na dverich to maji jen u ridice
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
výborná věc když si zapomeneš odemčené auto, upozorní to všechny kolemjdoucí a třeba ti to auto zavezou někam schovat aby se ti z něj nic neztratilo
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie