po nehode nestartuje a prosim o radu

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
dan

po nehode nestartuje a prosim o radu

Příspěvek od dan »

Zdravim vas a prosim o radu.. Mam 1.9gti a pri nehode kdy mne zezadu nacudila dodavka auto chciplo a uz mne nejde nastartovat. Benzin do motoru jde,ale je nekde problem v elektrice,protoze vubec nadava jiskru. Jinak predek je netknutej,takze si uz fakt nevim rady co kde tim narazem mohlo odejit. Na pojistky i u motoru jsem jasne ze koukal a byly v poho. Prosim o rady a vase poznatky,at se muzu pustit do oprav a zase si vyjet. diky dan
makovice
Site Admin
Site Admin
tel.:: 777243997
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makovice »

No ja nevim asi takhle:

- kontrola + (12V na rozdelovaci)
- kontrola - jestli je na motoru minus (na bloku)
- mno a kdyz to do tebe napalil zezadu, neskratoval se ti tam nekde kabel (ale to bys asi poznal na cely elektrice)
- premer taky civku (jestli jde proud tam)
....

jinak tezko rict....
====================================

Peugeot 306 S16/GTi6
Peugeot 205 S16, (blok Mi16) - předáno Stephen
Škoda Octavia 1.9TDi - pracant pro ženu
dan

Příspěvek od dan »

starter se toci,ale do inducky nejde minus. zkusim jit od civky zpatky a to vede tim spletencem dratu pod volant jak jsou pojistky a relatka. pojistky jsou v poho,je jasny ze to bylo prvni co sem kontroloval,tak snad jeste zkusit povymenovat rele. diky za radu a budu rad za dalsi postrehy a nazory.
makovice
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makovice »

Mno a neprobiji ti nahodou ta civka? To se mi delo ... v noci to bylo pekny jiskreni, mel jsem v prd..li civku, ale nova byla snad okolo 500-600,- tusim. Jinak kabely a ja rikam uzemeni motoru :)

Peugeot 306 S16/GTi6
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Ahoj, zkus jiný modul zapalování,pokud se motor točí a benzín jde může to být modulem zapalování nebo snímačem na setrváku.
dan

Příspěvek od dan »

A co je to prosim te ten modul zapalovani? A na setrvaku je jaky cidlo? diky
makovice
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makovice »

Takova plocha vec na kusu hliniku, a cidlo na setrvaku meri otacky motoru. Na vicko rozdelovace se prepokladam dival ;)

Peugeot 306 S16/GTi6
00flash00
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00flash00 »

Ahoj, tvor problem som dnes vyriesil mal som taky isty!! Nejde ti privod do cerpadla co je vzadu na nadrzi. Ja mam totisto spraveny tajny gombik na vypnutie cerpadla na nadrzi vzadu a ten som mal vypnuty a auto sa mi spravalo presne ako tvoje. To je aj vysvetlenie ze do teba niekto narazil od zadu a preto ti to nejde!!
Peugeot 205 GRD 1,9 (60ps) version 1988
zoby
205 its my life
205 its my life
Rok narození: 1983
Skutečné jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zoby »

00flash00 píše:Ahoj, tvor problem som dnes vyriesil mal som taky isty!! Nejde ti privod do cerpadla co je vzadu na nadrzi. Ja mam totisto spraveny tajny gombik na vypnutie cerpadla na nadrzi vzadu a ten som mal vypnuty a auto sa mi spravalo presne ako tvoje. To je aj vysvetlenie ze do teba niekto narazil od zadu a preto ti to nejde!!
tohle mě napadlo hned taky, ale hned v prvním příspěvku píše, že benzín do motoru jde.
ale otázka je, jak to ověřil, že tam jde ?
Peugeot 205 1,9 GTD turbo ex

Peugeot 505 V6 Obrázek
dan

Příspěvek od dan »

jasny,vim ze v zadni lampe je kostreni pal.cerpadla (dal sem novy svetlo a draty prehazel i aby nebyl nekde skriplej),ale rikam ze benzin tam jde a zkouska byla jednoducha,staci vysroubovat privodni hadicku od listy na ktery jsou vstriky. Kostra na motoru je taky ok,jinak by to ani netocilo se starterem. A vicko rozdelovace predpokladam ze nebude spatny,protoze chyba je jeste prednim asice v indukcni civce z ty proste nejde minus (jasne ze jinou sem zkousel) ale taky nic,takze je v prdeli jeste neco pred induckou. Ale diky a budu rad za dalsi napady.
dan

Příspěvek od dan »

A je vyhrano kluci,motor se zase toci!! Byl to zastrceny drat ve svorkovnici od modulu zapalovani. Normane to videt nebylo,ale sel sem po tom modulu jak radil TomGTI a teprv po odpojeni svorkovnice bylo videt ze jeden drat byl povysunuty. Takze vam vsem diky za rady,sem rad ze sem se na vas mohl obratit o pomoc. DIKY Dan
Odpovědět