pomoc při nepravidelným chodu na volnoběh
pomoc při nepravidelným chodu na volnoběh
Zdravím,ptám se za bratra,na 106 clubu nikdo nic neporadil tak zkusím tady...tak tedy má peugeot 106 1.3 rallye,dělá mu to že při ohřátém motoru mu to na volnoběh běží nepravidelně a tak trochu trhavě,jinak mu to jede za jízdy jak blázen,jen ten volnoběh zlobí,a třeba jedem a zastavili sme na křižovatce a na otáčkoměru mu to houpalo z 1000 na 800 a pak se to vrátilo zase na 1000,a pak zničeho nic mu to houplo z 1000 na 1200 a takhle to udelalo třeba 3x a pak zase klid,ale ten volnoběh porád šel nepravidelně...
jinak má vyměněno-krokáč,snímač polohy klapky,svíčky,kabely,klapku má vyčištěnou,lambdu dával jinou,i cívku dával jinou ale porád nic,map senzor taky zkoušel jinej ale nic,vyblikával chyby a taky nic mu to neukázalo ani na diagnostice v servisu...
poradí někdo?prostě se chce zbavit toho nepravidelného chodu na volnoběh,děkuji za rady
jinak má vyměněno-krokáč,snímač polohy klapky,svíčky,kabely,klapku má vyčištěnou,lambdu dával jinou,i cívku dával jinou ale porád nic,map senzor taky zkoušel jinej ale nic,vyblikával chyby a taky nic mu to neukázalo ani na diagnostice v servisu...
poradí někdo?prostě se chce zbavit toho nepravidelného chodu na volnoběh,děkuji za rady
- Thyoridas
- Stálý inventář 205clubu

- Rok narození: 1989
- tel.:: 721384196
- Kontaktovat uživatele:
Re: pomoc při nepravidelným chodu na volnoběh
co falesny vzduch ? pokud je vsecko zapojene, zkuste projit spoje hadic atd. , stetcem namocenym v benzinu, pokud tam je netesnost na chvilku sa zvysija otacky... 
Býlí Pežó "tů ou fajv, van pojnt najn, dží tý áj / ár ár"
- PRODÁNO
BMW E46 328i sedan - budouci drift machine ;)
jj to zkusíme...tak hadice má u klapky tak to tam zkusíme a ten nepravidelný chod?
- Thyoridas

- Kontaktovat uživatele:
to by prave mohlo byt ono, prisaje to vzduch za vahou vzduchu a vznikne chudsi smes = zmena otacek 
- PRODÁNO
zkusím poslat foto motoru esli někdo může to pak označit kde to zkontrolovat...
Ještě teď sme sme četli na foru,že to může sát vzduch od posilovače brzd?je to možný???je tam vlastně hadice co vede od posilovače do sání...tak že by to tím??? 
- Thyoridas

- Kontaktovat uživatele:
i to je mozne, a zkuste vsecky spoje od filtru az ke klapce, ale taky spoj sacich parohu k hlave a mezi klapku a telem sani...
K tomu posilovaci, jednico mna napada, je hadicu odpojit, poctive zacpat duru po ni a pripravit sa na nutnost zvyseneho tlaku na brzdovy pedal...
K tomu posilovaci, jednico mna napada, je hadicu odpojit, poctive zacpat duru po ni a pripravit sa na nutnost zvyseneho tlaku na brzdovy pedal...
- PRODÁNO
- Poky199
- 205club je můj domov

- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Petr
- tel.:: 733548237
- Kontaktovat uživatele:
mám stejný poblém akorát mě teda za studena drží 2500ot a za tepla kolem tisíce až 1500.už taky dlouho měnim a zkoušim čím to je
tak doufám že na něco přijdem!
Peugeot 205 1.6 65kW RALLY CAR
Peugeot 205 1.6 GTi 76 kW RALLY CAR
Peugeot 205 1.1 Look 44 kW Poky199
SUZUKI GSXR 750 K4
Peugeot 205 1.6 GTi 76 kW RALLY CAR
Peugeot 205 1.1 Look 44 kW Poky199
SUZUKI GSXR 750 K4
Zdravím tak sem si to dnes přečetl a pustím se do toho tak uvidím na co přijdu,za každou radu budu vděčný,snad neva že sem cpu 106tku 
Tak sem dnes měl sundaný sání,dával sem mezi hlavu a sání nový těsnění+silikon,dával sem silikon i mezi klapku a tělo sání,dále sem vyčistil klapku,krokáč,vyměnil 2 hadičky co se mi nezdáli ale porád nic,porád to jde na volnoběh nepravidelně,trhavě.
a Když jedu mám tam třeba 2000 nebo 3000ot. a vyřadím tak se mi to vrátí trochu nad 1000 a pak to pomalu spadne na 1000ot,to se mi nějak nezdá
Jo ještě sem zkoušel na klapce mám takovej malej šroubek asi na přidání plynu,tak sem si říkal že bych mohl trochu přidat tak za chodu motoru pomalu utahuju a pak mi stouply otáčky,ale pak šli zase dolů a zase stouply,prostě to nevydrželo ustáleně třeba ve 1200ot
tyjo já už nevím co stím
Jo ještě sem zkoušel na klapce mám takovej malej šroubek asi na přidání plynu,tak sem si říkal že bych mohl trochu přidat tak za chodu motoru pomalu utahuju a pak mi stouply otáčky,ale pak šli zase dolů a zase stouply,prostě to nevydrželo ustáleně třeba ve 1200ot
tyjo já už nevím co stím
- Thyoridas

- Kontaktovat uživatele:
a zkusals tu hadicu od posilovaca ? 
- PRODÁNO
JJ tu taky,na každý straně hadice sem kousek uřízl pro jistotu,ale žádná změna
...jinak nemohli by to třeba dělat špatné tlaky ve válcích???já na měření eště nebyl...
Co třeba alternátor by za ten chod motoru nemohl?
Tyjo já zkusil snad vše...nebo čidlo teploty vody?
Tyjo já zkusil snad vše...nebo čidlo teploty vody?
Někde sem četl že nepravidelnej chod motoru,může způsobovat nádobka s aktivním uhlím,nebo nějaká hadička co k němu vede,
ale nevím co to je a kde to hledat?že bych zkusil dát jinej
nikdo by neměl nápady?