alternátor a dobyjanie

Vše co se týka problémů a zapojení elektriky, el. obvodů, vnitřní el. výbavy apod.
Odpovědět
oskarzv
Nováček
Nováček
tel.:: 0

alternátor a dobyjanie

Příspěvek od oskarzv »

Prosím o pomoc
Mám taký menší problém, ktorú je v tom, že mi dobíja batériu, ale hneď po naštartovaný musím zapnúť jeden vypínač, aby mi začal alternátor dobýjať batériu. Alternátor mám totiž zapojený priamo na batériu. A chcem tento vypínač vyradiť a hlavne je to dosť niekedy otravné.

1. Ako by mali byt správne zapojené kontakty alternátoru.
2. Kde ma byť zapojená kontrolka dobýjania alebo ako si skontrolujem, či je vlastne zapojená. Proste mi nesviety ani keď štarujem.

Mam P 205 r85 1,8D, 44kW
draken
Club admin
Club admin
Rok narození: 1991
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 732440821

Re: alternátor a dobyjanie

Příspěvek od draken »

na altiku je jenom jeden konektor pro kontrolku dobíjení. myslim že u něj je i napsáno "D". a jinak je normální, že je napojenej přímo na baterku. Tady už žádný relé není.
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Re: alternátor a dobyjanie

Příspěvek od vinorak »

Plus od baterky jde ke startéru a od něj na alternátor ;-) Pak je tam už jenom tenký kablík, který vede ke kontrolce. Z jedné strany tam jde klíčkové plus a dokud se alternátor netočí, tak je na tom druhém drátě mínus a kontrolka vesele svítí. Když se točí, tak dává stejné napětí jako je na prvním drátu u žárovky a ta tudíž zhasne ;-)
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
matt89
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: alternátor a dobíjení

Příspěvek od matt89 »

cao kluci mam problem..vcera jjedu od zeny a vyblikla mi kontrolka pro dobijeni..co s tim..jestli je chyba v baterce, remenu, alternatoru, napetovym stabilizatoru, uhlikach...nevim..poradte:-)
Prý jezdím na mině :-P
Odpovědět