Prosím o pomoc
Mám taký menší problém, ktorú je v tom, že mi dobíja batériu, ale hneď po naštartovaný musím zapnúť jeden vypínač, aby mi začal alternátor dobýjať batériu. Alternátor mám totiž zapojený priamo na batériu. A chcem tento vypínač vyradiť a hlavne je to dosť niekedy otravné.
1. Ako by mali byt správne zapojené kontakty alternátoru.
2. Kde ma byť zapojená kontrolka dobýjania alebo ako si skontrolujem, či je vlastne zapojená. Proste mi nesviety ani keď štarujem.
Mam P 205 r85 1,8D, 44kW
alternátor a dobyjanie
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: alternátor a dobyjanie
na altiku je jenom jeden konektor pro kontrolku dobíjení. myslim že u něj je i napsáno "D". a jinak je normální, že je napojenej přímo na baterku. Tady už žádný relé není.
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
Re: alternátor a dobyjanie
Plus od baterky jde ke startéru a od něj na alternátor Pak je tam už jenom tenký kablík, který vede ke kontrolce. Z jedné strany tam jde klíčkové plus a dokud se alternátor netočí, tak je na tom druhém drátě mínus a kontrolka vesele svítí. Když se točí, tak dává stejné napětí jako je na prvním drátu u žárovky a ta tudíž zhasne
- matt89
- Aktivní uživatel
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: alternátor a dobíjení
cao kluci mam problem..vcera jjedu od zeny a vyblikla mi kontrolka pro dobijeni..co s tim..jestli je chyba v baterce, remenu, alternatoru, napetovym stabilizatoru, uhlikach...nevim..poradte:-)
Prý jezdím na mině :-P