Dobrý večer.. omlouvám se že lezu sem ale už sem se ptal opravdu všude tak zkusím i vás.. mam citroen zx 1.6i 1991.. ( stejny motor jako 205, dokonce ho mam měněný i za 205gti 1.6) jen jednobodové vstřikovíní... mam hrozě vysokou spotřebu. když jezdim opravdu opatrně tak spočítam 11-12 litrů což mi přijde na to jak plynule a pomalu jezdim opravdu moc, auto ani netahne jak by mělo.. vyměnil jsem co se dalo. potenciometr škrtící klapky,svičky, komplet výfuk, filr sání, cidlo teploty nasavaného vzduchu.. dále lamba sondu ( jen je z octavie tak mam strach že to děla bordel ale myslel sem že lambda pracuje na stejnym principu u jakehokoliv automobilu a byla od znamyho zadarmo nova :) dál asi zkusim cidlo teploty chladici kapaliny (když odpojim při běhu motoru tak se chova jak kdyz je zapnuty sytič takže asi funkční ) palivovy filtr nebo pry to muže delat krokovy motorek volnobehu, nebo jestli sehnat celou vstřikovaci hlavu někde z vrakoviště, už opravdu nevím
nějaději bych ZX 1.9 TD mají dobrou pověst motoru, spotřeby atd. ale kvuli te jejich EKO daní je to pro mě finačně nemožne, přestavba motoru oficialne je taky nerealna a jina moznost asi není :D
moc děkuju za rady jsem opravdu bezradnej protože jako student vše co si někde vydělam tak nasypu do benzinu...
ještě jednou diky a hezký večer