1.1 vstřikování nejede - problémy se starty
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
Re: 1.1 vstřikování nejede - problémy se starty
nedávno sem si ověřil, že pokud je vydřený potenciometr, tak nejdřív auto pocukává za studena, jak se vydírá víx tak i za tepla a když je kaput, tak to auto nedrží volnoběh a chcípá (vždycky je vydřenej tak v 1/5 polohy plynu krokový motorek se dá zkusit jednoduše, Spodní dva piny jsou pro spínač volnoběhu (stačí zmáčknout a měly by být ve zkratu čili 0 ohmů) a horní dva podle polarity hýbou s krokáčem tam nebo zpátky
Musím se na to mrknout ale ten potenciometr to být může. motor má najeto asi 170 000 a bůh ví jestli to někdo někdy už měnil. Kolik taková sranda stojí?vinorak píše:nedávno sem si ověřil, že pokud je vydřený potenciometr, tak nejdřív auto pocukává za studena, jak se vydírá víx tak i za tepla a když je kaput, tak to auto nedrží volnoběh a chcípá (vždycky je vydřenej tak v 1/5 polohy plynu krokový motorek se dá zkusit jednoduše, Spodní dva piny jsou pro spínač volnoběhu (stačí zmáčknout a měly by být ve zkratu čili 0 ohmů) a horní dva podle polarity hýbou s krokáčem tam nebo zpátky
- rossi
- Aktivní uživatel
- Skutečné jméno: Zdenek
- tel.:: 720565731
- Kontaktovat uživatele:
zkus to nastaveni co pise Rybiz ale neotacej z potenciometrem pokud mas jeste zapeceteny srouby ! http://www.forum.205gti.org/viewtopic.php?f=47&t=7387
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
Tak vcera jsem dal zpatky cerpadlo vycistil jsem ho natocil to a motor slapal celkem bez problemu. Odjel jsem s tim k baraku (ca 3km) a vubec zadnej problem otacky to drzelo vsechno bez problemu. Ted jsem chtel dat auto do garaze prijdu natocim to, otacky celkem nizko zhruba 800 coz je po startu divny. Vytocim to na 3000 pustim plyn a chciplo to. Bez plynu to nenastartuju a jakmile to natocim s plynem tak to pak ma divnej chod (takovej skubavej), volnobeh to neudrzi a celkem to kouri.
Takze jsem zase na zacatku a muzu hledat dal. Ted uz je snad jedinou moznosti ten potenciometr, lambda a nebo neco v elektronice. Mozna i nejakej jinej senzor, kterej pak dava jednotce spatny info.
Takze jsem zase na zacatku a muzu hledat dal. Ted uz je snad jedinou moznosti ten potenciometr, lambda a nebo neco v elektronice. Mozna i nejakej jinej senzor, kterej pak dava jednotce spatny info.
- vinorak
- odborník
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
tipuju vydřenej potenciometr
- rossi
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
uz s potenciometrem nekdo nekdy hejbal jestli jo tak staci udelat to co jsem daval za odkaz je to jednoduchy! Jestli to nepomuze tak ho vymenit!
Musim se na nej mrknout a urcite to vyzkousim. Dneska jsem tady na foru nasel i navod na vyblikani chyby takze v nedeli az budu u auta tak to zkusim a uvidim co to vyblika.
Tak jsem byl zkusit udelat tu diagnostiku. Poprve mi to ohlasilo 12 jako zacatek testu a potom se pouze rozsvitila a porad svitila kontrolka. Tak jsem klicek vypnul a zkusil znovu (uz to nevyblikalo ani zacatek testu). Odpojil jsem baterku a po 20 minutach to sel zkusit znova. Test ale opet nezacal. Kontrolka se rozsviti a nic to nedela. Ani po nastartovani a zhasnuti motoru to nezacne. Jinak potenciometr je zablombovanej.
- rossi
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz odpojis baterku tak se chyby vymazou! A tu diagnostiku jeste zkus kdyz sla poprve tak funguje jenom musis spravne nacasovat tech 5 vterin! U tatky je to zhruba 4 vteriny! u me 5 vterin!
rossi píše:Kdyz odpojis baterku tak se chyby vymazou! A tu diagnostiku jeste zkus kdyz sla poprve tak funguje jenom musis spravne nacasovat tech 5 vterin! U tatky je to zhruba 4 vteriny! u me 5 vterin!
jj znova jde ale vzdy to vyblika 12 (zacatek) a pak se rozsviti a zustane svitit. Nic vic. Obcas se mi stane ze kdyz zapnu klicek tak krokac se porad vysunuje a zasunuje (jako kdyby nevedel co ma delat. Sel jsem po hadickach na podtlakovou regulaci a nasel jsem modrej konektor kterej se mi zdal malo zastrcenej tak jsem ho zastrcil vice ale tezko rict. Motor sice naskocil a bezel, ale otacky byly nekde u 2300. Zitra to kdyztak zkusim projet jestli to pojede nebo ne. Jen mi nejde do hlavy to blazneni krokace a spravnost podtlaku jestli tam nekde neni chyba.
- Thyoridas
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1989
- tel.:: 721384196
- Kontaktovat uživatele:
taky sem s tim mel problem, ale zjistil sem, ze chyba je mezi klickem a sedacku ridice... To ze ti vyblika 12ku je spravne, az sa pak trvale rozsviti, mosis znova otocit klicek do mezipolohy tesne pred starter na dalsich 5 vterin, a RJ ti pak vyblika dalsi chybu... Opakujes porad dokola, dokud ti nyviblika 11ku, coz je konec diagnostiky...
Býlí Pežó "tů ou fajv, van pojnt najn, dží tý áj / ár ár" - PRODÁNO
BMW E46 328i sedan - budouci drift machine ;)
BMW E46 328i sedan - budouci drift machine ;)
Aha :-) tak to to jdu hned zkusit. To jsem v zadnym navodu nevidel :-)Thyoridas píše:taky sem s tim mel problem, ale zjistil sem, ze chyba je mezi klickem a sedacku ridice... To ze ti vyblika 12ku je spravne, az sa pak trvale rozsviti, mosis znova otocit klicek do mezipolohy tesne pred starter na dalsich 5 vterin, a RJ ti pak vyblika dalsi chybu... Opakujes porad dokola, dokud ti nyviblika 11ku, coz je konec diagnostiky...
Takze jsem to zkousel pri nastartovanym motoru (abych se vyhnul chybe 41) a vyblikalo to chybu 33 sensor podtlaku v sani. Takze bud je v prdeli ventil a nebo membrana. Osobne si myslim membrana. Jdu hledat v serviceboxu jaky to ma cislo.
Tak jeste musim overit jakej mam rozdelovac a podle toho objednam novou membranu a pak to snad bude vsechno v pohode. Membrana neni tak draha takze pokud to vyresi muj problem budu jedine rad.
Tak dneska jsem přišel na to, že jedna hadice je prasklá + špatná ta membrána. Hadici jsem provizorně opravil, ale musím koupit novou. V service boxu ji ale nemohu najít. Nezná někdo její objednací číslo? Fotku motoru jsem stáhnul z netu, ale vypadá stejně.
- Přílohy
-
- TU1M.jpg (51.61 KiB) Zobrazeno 4495 x