P 309 1.1
Moderátor: rada
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: P 309 1.1
tak to ti neřeknu, nejlepší je sundat manžetu a mrknout na ten kloubek. ale takhle mě klepaly poloosy taky a byly rozsypaný jehličky všude v prostoru manžety
No manžety jsem dával loni nové takže je možný, že se tam nějakej bordel dostal (nevím jak dlouho to jezdilo s prasklou) a že se to za ten rok dokurvilo. Je divný, že před tím podvozkem to nedělalo, ale jakmile jsem ho tam dal tak to dělá. Právě si myslím jestli to nemůže být tím, že ty poloosy jsou po těch letech vyběhaný a já jsem je teď dal jinak takže si na to ty tisícihrany musí zvyknout.
Jako není to žádnej extra kravál, ale je to prostě nepříjemnej pocit a nerad bych aby se mi to třeba cestou na sraz rozsypalo :-)
Jako není to žádnej extra kravál, ale je to prostě nepříjemnej pocit a nerad bych aby se mi to třeba cestou na sraz rozsypalo :-)
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
tak vono se to nerozsype, pokud ještě při zatáčení v rejdu nekřupou, tak to neřeš. teda pokud ti nevadí ťukání
No celkem mi to vadí, ale tak asi si na to budu muset zvyknout. Uvidím pohledám něco na netu pozjišťuju a uvidím. Jinak na kolik vyjde zhruba oprava? Musím mrknout do SB jak je to řešený.
Tak dneska jsem konečně sundal ty tjůning samolepky. Agresivněji to auto nevypadalo a rychleji to taky nejelo takže byly k ničemu :-)
Pořádně jsem to pak odmastil a celý auto umyl šampónem s voskem. Prozatím to musí stačit než budou peníze na nějakou lepší kosmetiku.
Pořádně jsem to pak odmastil a celý auto umyl šampónem s voskem. Prozatím to musí stačit než budou peníze na nějakou lepší kosmetiku.
- Přílohy
-
- 1.jpg (62.92 KiB) Zobrazeno 3472 x
Tak další pokrok. Čirou náhodou jsem tady v jednom bazaru viděl na prodej hnědou 309 a v kufru plno dílů. Zajel jsem tam a pán byl ochotný a nakonec jsme se domluvili a já mám konečně nezrezlou kapotu, která má komplet spodní gumu. Jenom povrchová rez ošetřená nějakým resistinem. Až bude čas, tak jí obrousím a ošetřím pořádně a hned půjde na auto.
Dneska jsem taky byl vyzvednout winnery z pískování. Odvedli super práci včetně pokliček, kterých se původně báli (že je to slabý materiál a že se to rádo kroutí). Cena byla sice vyšší než předem domluvená, ale za kvalitní práci rád připlatím. Takže teď už mě čeká jen mraky hodin broušení a pak leštění. Výsledek ale bude stát za to. Doufám, že to do zimy stihnu.
Dneska jsem taky byl vyzvednout winnery z pískování. Odvedli super práci včetně pokliček, kterých se původně báli (že je to slabý materiál a že se to rádo kroutí). Cena byla sice vyšší než předem domluvená, ale za kvalitní práci rád připlatím. Takže teď už mě čeká jen mraky hodin broušení a pak leštění. Výsledek ale bude stát za to. Doufám, že to do zimy stihnu.
Tak dneska dorazily nové mlhovky. Jedna OK, druhá KO. Konečně na autě vyměním tu poslední mrtvou mlhovku a auto bude vypadat tak jak má a k tomu mám ještě kupu náhradních dílů. Těch parabol mám už asi 8 a skla taky náhradní tak doufám, že je nikdy nebudu potřebovat. Ještě před ně chci z plexi udělat kryty, abych eliminoval případné odlétávající kamínky.
Tak dneska jsem celej den zápasil s budíkama z BX. Výsledek zatím nic moc. Nejdřív jsem laboroval, proč mi palivo ukazuje půlku když je tam sotva čtvrtka nádrže. Nakonec jsem zjistil, že palivoměr byl JEAGER a zbytek VEGLIA takže jsem vzal budík z GTI a dal ho tam a už to ukazuje. Bohužel hladina oleje se mi rozchodit nepodařila a asi se jí nakonec vzdám (dal jsem tam budík z GTI aby to chodilo tak jak má). Potom přestalo svítit podsvícení takže další rozborka všechno vyčištěný a pořád nic. Bohužel ten tištěnej spoj je v bídném stavu takže jsem to provizorně překlemoval. Všechno jsem tam sal utáhl budíky a zjistil, že přestal ukazovat tlak oleje. Už jsem neměl nervy to znova vyndavat takže zatím je to v autě s tím, že neukazuje tlak, nesvítí ruční brzda, občas blbne i STOPka a kontrolky jsem zatím nepřehazoval. Tohle všechno jsou problémy toho tištěného spoje takže to ani nebudu řešit a musím sehnat jinej v lepším stavu.
Neví někdo jestli ty tišťáky jsou stejný i u non GTI verze?
Nakonec jsem ještě nahodil novou mlhovku takže ty světla už mám konečně komplet.
Neví někdo jestli ty tišťáky jsou stejný i u non GTI verze?
Nakonec jsem ještě nahodil novou mlhovku takže ty světla už mám konečně komplet.
- Vomec
- 309kář
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Martin
- tel.:: 608700768
- Kontaktovat uživatele:
u 309 by měli být tišťáky stejný i u nongti... to jen 205 měly u soc verzí jinak... zkus a uvidíš... jinak já mám osobně takový tušení, že hladina oleje lze měřit jen u XU motoru... pokud se pletu, tak jako bych nic neřekl
PS: ty dálkáče blíž ke středu nárazníku jsou moje? oproti těm mlhám vypadaj jak nový
PS: ty dálkáče blíž ke středu nárazníku jsou moje? oproti těm mlhám vypadaj jak nový
▶Peugeot 306 1.9D 50kW - současný lev
▶EX: Peugeot 309 GL 1.4 47kW - už je v automobilovém nebi... sloužil dobře
▶309 1.4GL (carb) vs. 205 1.8TD
▶EX: Peugeot 309 GL 1.4 47kW - už je v automobilovém nebi... sloužil dobře
▶309 1.4GL (carb) vs. 205 1.8TD
No měřit jo respektive je tam na to přímo závit, ale u TU motoru by to taky mohlo jít přes redukci. Uvidím až seženu budíky nebo alespoň dobrej tišťák. Někde jsem měl svoje starý, ale jestli já vůl už je nevyhodil...Vomec píše:u 309 by měli být tišťáky stejný i u nongti... to jen 205 měly u soc verzí jinak... zkus a uvidíš... jinak já mám osobně takový tušení, že hladina oleje lze měřit jen u XU motoru... pokud se pletu, tak jako bych nic neřekl
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
tišťák bx a gti se liší jenom asi Dvouma diodama, a pak že jsou přerušený dvě cestičky ke tlakoměru oleje, jinak je to stejný. Měl jsem tam původně tišťák z gti a akorát to pořád měřilo hladinu oleje, jinak vše fungovalo
Aha tak to bude nejlepší sehnat tišťák z BX. To bude zase práce na půl roku :-(
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
proč? stačí gti a přerušit ty cestičky jako na tom bxkovim
A ty cestičky vedou kam? Asi bude nejlepší to srovnat až budu mít u sebe nějaký budíky tak to porovnám s těma z BXka a snad na to přijdu.vinorak píše:proč? stačí gti a přerušit ty cestičky jako na tom bxkovim
Nebo teoreticky když bych dal tišťák z GTI bez přídavného tišťáku s měřením hladiny tak by to mělo měřit normálně tlak oleje jako na GTI ne? Sice nikdy nebude funkční hladina oleje, ale mělo by fungovat všechno (až na kontrolky, který se musí přepojit.