motor 1.3 rally??
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Rok narození: 1993
- Skutečné jméno: David
- Kontaktovat uživatele:
motor 1.3 rally??
Panove jaky je rozdil v mojem motoru 1.4 a tom rallyckovem 1.3?? Ony na oko vypadaji stejne ne? ale tusim ze to stejne nebude.
Re: motor 1.3 rally??
Je jiný v podstatě všechno.
Hlavně jiná hlava (jiná vačka, větší ventily), pak je určitě jiná klika. Celkově má ten motor větší kompresi a uvažovat o něm má smysl jedině, pokud máš i origo karburítory, nebo na něj dáš nový.
Jestli uvažuješ o prasárně typu, že na ten motor dáš stříkačku, protože ten motor má přece 100 koní, tak věř, že je to způsobený hlavně těma karburátorama a množstvím paliva, který dávají. Bez karburátorů, pokud se ti to vůbec podaří odladit, tak to dle mého názoru bude ještě horší než klasická 1.4
Jinak z TU motoru jde celkem snadno dostat řekněme cca 120-150 koní, ale nesmíš koukat na to kolik to žere a kolik to bude stát. Sám jsem o tom uvažoval, takže vím o čem mluvím.
Hlavně jiná hlava (jiná vačka, větší ventily), pak je určitě jiná klika. Celkově má ten motor větší kompresi a uvažovat o něm má smysl jedině, pokud máš i origo karburítory, nebo na něj dáš nový.
Jestli uvažuješ o prasárně typu, že na ten motor dáš stříkačku, protože ten motor má přece 100 koní, tak věř, že je to způsobený hlavně těma karburátorama a množstvím paliva, který dávají. Bez karburátorů, pokud se ti to vůbec podaří odladit, tak to dle mého názoru bude ještě horší než klasická 1.4
Jinak z TU motoru jde celkem snadno dostat řekněme cca 120-150 koní, ale nesmíš koukat na to kolik to žere a kolik to bude stát. Sám jsem o tom uvažoval, takže vím o čem mluvím.
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
No tu prasarnu typu ze bych na to narval obyc stikacku tak o tom se ani neuvazoval Ale jde mi o to ze sem treba uvazoval jestli by melo smysl a jestli by slo ten muj motor postavit na webry.. Ze myslim makovice nebo kdo to psal ze to mel tak udelane.. No a taky me napadlo ze jestli vypadaji na oko stejne ty motory 1.4 a 1.3 tak ze bych to naimplantoval do moji 205 a jen nechal stitek puvodni. A ten motor 1.3 bych postavil taky na ty webry.
Otazkou je kolik ty zminovane webry stoji, kolik by to v obou pripadech (1.3 a 1.4) zralo a taky jestli je ten motor z 1.3 k sehnani vubec
Otazkou je kolik ty zminovane webry stoji, kolik by to v obou pripadech (1.3 a 1.4) zralo a taky jestli je ten motor z 1.3 k sehnani vubec
- ZdenekPaul
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Z. Paul
Motor tu prodával kuba.182 bez karbeců myslim
Peugeot 205 1.9 Diesel -> 1.8 Diesel
EX:
Peugeot 205 1.4 - byl na díly, posloužil mnoha lidem a může být na sebe pyšný
EX:
Peugeot 205 1.4 - byl na díly, posloužil mnoha lidem a může být na sebe pyšný
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
O tom vim no ale ja stejne nemam prachy ted ale jen zvazuju protoze je treba mit to vsechno promyslene No a jak presne poznam ze ten motor je opravdu z toho rally?? No jen tak zdeno ty mi radeji odovez na sz co sem ti psal
Hele s karburátorama na spotřebu nekoukej. Pokud budou odladěný, tak se bavíme o cca 11l. Ale správně je naladit je docela zábava a taky se musí čas od času poladit. Jinak cenovka za karburátory je v řádu několika tisíců a jsou tam 2 kusy (weber 40 DCOE).
Záleží kolik by jsi měl financí, ale koupit GTIčko je levnější než stavět 1.3 rallye nebo vyladěnou 1.4
Jinak se dá v podstatě i z 1.4 udělat pěknej závoďák, se kterým by mělo problém i kdejaké vylítané GTI, ale to už se bavíme o investicích v řádu desetitisíců a do toho jen tak nikdo nepůjde takže je zbytečný se o tom rozepisovat.
Záleží kolik by jsi měl financí, ale koupit GTIčko je levnější než stavět 1.3 rallye nebo vyladěnou 1.4
Jinak se dá v podstatě i z 1.4 udělat pěknej závoďák, se kterým by mělo problém i kdejaké vylítané GTI, ale to už se bavíme o investicích v řádu desetitisíců a do toho jen tak nikdo nepůjde takže je zbytečný se o tom rozepisovat.
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
No a myslis ze melo vyznam jenom na stavajici motor naimplantovat pouze ty webry??
Myslíš na 55kW? Jako určitě mělo, ale nesmíš řešit spotřebu. V podstatě nejde o nic jinýho než o obyčejnej karburátor jako měly starý motory. Takže všechny problémy s tím spojené budeš muset řešit.
Dle mého to moc význam nemá, ale taky jsem byl takovej blázen a chtěl stavět 1.4, ale nakonec jsem se rozhodl pro 16V. Myslím, že pokud chceš auto na svezení, našetři na GTI a tohle nech na běžný ježdění.
Dle mého to moc význam nemá, ale taky jsem byl takovej blázen a chtěl stavět 1.4, ale nakonec jsem se rozhodl pro 16V. Myslím, že pokud chceš auto na svezení, našetři na GTI a tohle nech na běžný ježdění.
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
samozřejmě že ano, výkon pude nahoru:, ale samozřejmě i spotřeba a taky by to pak chtělo gti podvozek a brzdy.
http://speedpro.cz/dvojity-horizontalni ... -6986.html
http://speedpro.cz/dvojity-horizontalni ... -6986.html
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
To je celkem ale raketa za ten karbec.. za kolik se to tak pohybuje jete?? A ta spotreba je okolo 11?? A kolik se tak ten vykon zvedne?
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
počítal bych bez žádných jiných prav tak 15 koní maximálně a spotřeba tak kolem 15ti, míčko na webrech žere 12 při klidnym tempu a kolem 20 při plyn brzda jako osobně bych se na to vykašlal, buď udělat rally 1.3 nebo gti, tohle bude poloviční řešení za dvojitý peníze
jetý se opčas objeví, ale počítej tak 10 za oba, jo a ještě potřebuješ sací potrubí ( na speedpro ho mají za 3000) a ještě palivovou pumpu pro webry
jetý se opčas objeví, ale počítej tak 10 za oba, jo a ještě potřebuješ sací potrubí ( na speedpro ho mají za 3000) a ještě palivovou pumpu pro webry
- riderRLM
- 205 its my life
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Vlado
- tel.:: 918363947
- Bydliště: Lipt.Mikuláš(my birth place) , Bratislava(my today life)
- Kontaktovat uživatele:
Peugeot 307 1.6 HDi' 05
Peugeot 309 2.0 GTi Turbo' 90
Peugeot 309 1.9 SRD' 89/90
Suzuki GSX-R 1000 K3 '03
------------------------------
Peugeot 607 2.2 16v' 01 -predaná
Peugeot 309 1.9 GRD' 93, zlatúšik - prvá láska,predaná
Peugeot 405 2.0 Mi16' 93 - skončila na ND.. :-/