motor 1.3 rally??
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Rok narození: 1993
- Skutečné jméno: David
- Kontaktovat uživatele:
motor 1.3 rally??
Panove jaky je rozdil v mojem motoru 1.4 a tom rallyckovem 1.3?? Ony na oko vypadaji stejne ne? ale tusim ze to stejne nebude.
Re: motor 1.3 rally??
Je jiný v podstatě všechno.
Hlavně jiná hlava (jiná vačka, větší ventily), pak je určitě jiná klika. Celkově má ten motor větší kompresi a uvažovat o něm má smysl jedině, pokud máš i origo karburítory, nebo na něj dáš nový.
Jestli uvažuješ o prasárně typu, že na ten motor dáš stříkačku, protože ten motor má přece 100 koní, tak věř, že je to způsobený hlavně těma karburátorama a množstvím paliva, který dávají. Bez karburátorů, pokud se ti to vůbec podaří odladit, tak to dle mého názoru bude ještě horší než klasická 1.4
Jinak z TU motoru jde celkem snadno dostat řekněme cca 120-150 koní, ale nesmíš koukat na to kolik to žere a kolik to bude stát. Sám jsem o tom uvažoval, takže vím o čem mluvím.
Hlavně jiná hlava (jiná vačka, větší ventily), pak je určitě jiná klika. Celkově má ten motor větší kompresi a uvažovat o něm má smysl jedině, pokud máš i origo karburítory, nebo na něj dáš nový.
Jestli uvažuješ o prasárně typu, že na ten motor dáš stříkačku, protože ten motor má přece 100 koní, tak věř, že je to způsobený hlavně těma karburátorama a množstvím paliva, který dávají. Bez karburátorů, pokud se ti to vůbec podaří odladit, tak to dle mého názoru bude ještě horší než klasická 1.4
Jinak z TU motoru jde celkem snadno dostat řekněme cca 120-150 koní, ale nesmíš koukat na to kolik to žere a kolik to bude stát. Sám jsem o tom uvažoval, takže vím o čem mluvím.
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
No tu prasarnu typu ze bych na to narval obyc stikacku tak o tom se ani neuvazoval
Ale jde mi o to ze sem treba uvazoval jestli by melo smysl a jestli by slo ten muj motor postavit na webry.. Ze myslim makovice nebo kdo to psal ze to mel tak udelane.. No a taky me napadlo ze jestli vypadaji na oko stejne ty motory 1.4 a 1.3 tak ze bych to naimplantoval do moji 205 a jen nechal stitek puvodni. A ten motor 1.3 bych postavil taky na ty webry.
Otazkou je kolik ty zminovane webry stoji, kolik by to v obou pripadech (1.3 a 1.4) zralo a taky jestli je ten motor z 1.3 k sehnani vubec![:myslim: :myslim:](./images/smilies/myslim.gif)
![:fran: :fran:](./images/smilies/fran.gif)
Otazkou je kolik ty zminovane webry stoji, kolik by to v obou pripadech (1.3 a 1.4) zralo a taky jestli je ten motor z 1.3 k sehnani vubec
![:myslim: :myslim:](./images/smilies/myslim.gif)
- ZdenekPaul
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Z. Paul
Motor tu prodával kuba.182 bez karbeců myslim ![:up: :up:](./images/smilies/icon_up.gif)
![:up: :up:](./images/smilies/icon_up.gif)
Peugeot 205 1.9 Diesel -> 1.8 Diesel
EX:
Peugeot 205 1.4 - byl na díly, posloužil mnoha lidem a může být na sebe pyšný
EX:
Peugeot 205 1.4 - byl na díly, posloužil mnoha lidem a může být na sebe pyšný
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
O tom vim no ale ja stejne nemam prachy ted ale jen zvazuju protoze je treba mit to vsechno promyslene
No a jak presne poznam ze ten motor je opravdu z toho rally?? No jen tak
zdeno ty mi radeji odovez na sz co sem ti psal
![:blbl: :blbl:](./images/smilies/blbl2.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![:vul: :vul:](./images/smilies/vul.gif)
![:blbl: :blbl:](./images/smilies/blbl2.gif)
Hele s karburátorama na spotřebu nekoukej. Pokud budou odladěný, tak se bavíme o cca 11l. Ale správně je naladit je docela zábava a taky se musí čas od času poladit. Jinak cenovka za karburátory je v řádu několika tisíců a jsou tam 2 kusy (weber 40 DCOE).
Záleží kolik by jsi měl financí, ale koupit GTIčko je levnější než stavět 1.3 rallye nebo vyladěnou 1.4
Jinak se dá v podstatě i z 1.4 udělat pěknej závoďák, se kterým by mělo problém i kdejaké vylítané GTI, ale to už se bavíme o investicích v řádu desetitisíců a do toho jen tak nikdo nepůjde takže je zbytečný se o tom rozepisovat.
Záleží kolik by jsi měl financí, ale koupit GTIčko je levnější než stavět 1.3 rallye nebo vyladěnou 1.4
Jinak se dá v podstatě i z 1.4 udělat pěknej závoďák, se kterým by mělo problém i kdejaké vylítané GTI, ale to už se bavíme o investicích v řádu desetitisíců a do toho jen tak nikdo nepůjde takže je zbytečný se o tom rozepisovat.
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
No a myslis ze melo vyznam jenom na stavajici motor naimplantovat pouze ty webry??
Myslíš na 55kW? Jako určitě mělo, ale nesmíš řešit spotřebu. V podstatě nejde o nic jinýho než o obyčejnej karburátor jako měly starý motory. Takže všechny problémy s tím spojené budeš muset řešit.
Dle mého to moc význam nemá, ale taky jsem byl takovej blázen a chtěl stavět 1.4, ale nakonec jsem se rozhodl pro 16V. Myslím, že pokud chceš auto na svezení, našetři na GTI a tohle nech na běžný ježdění.
Dle mého to moc význam nemá, ale taky jsem byl takovej blázen a chtěl stavět 1.4, ale nakonec jsem se rozhodl pro 16V. Myslím, že pokud chceš auto na svezení, našetři na GTI a tohle nech na běžný ježdění.
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
samozřejmě že ano, výkon pude nahoru:, ale samozřejmě i spotřeba
a taky by to pak chtělo gti podvozek a brzdy.
http://speedpro.cz/dvojity-horizontalni ... -6986.html
http://speedpro.cz/dvojity-horizontalni ... -6986.html
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
To je celkem ale raketa za ten karbec.. za kolik se to tak pohybuje jete?? A ta spotreba je okolo 11?? A kolik se tak ten vykon zvedne?
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
počítal bych bez žádných jiných prav tak 15 koní maximálně
a spotřeba tak kolem 15ti, míčko na webrech žere 12 při klidnym tempu a kolem 20 při plyn brzda
jako osobně bych se na to vykašlal, buď udělat rally 1.3 nebo gti, tohle bude poloviční řešení za dvojitý peníze ![:smich: :smich:](./images/smilies/_icon_smich.gif)
jetý se opčas objeví, ale počítej tak 10 za oba, jo a ještě potřebuješ sací potrubí ( na speedpro ho mají za 3000) a ještě palivovou pumpu pro webry![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Mr. Green :m:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![:smich: :smich:](./images/smilies/_icon_smich.gif)
jetý se opčas objeví, ale počítej tak 10 za oba, jo a ještě potřebuješ sací potrubí ( na speedpro ho mají za 3000) a ještě palivovou pumpu pro webry
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- riderRLM
- 205 its my life
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Vlado
- tel.:: 918363947
- Bydliště: Lipt.Mikuláš(my birth place) , Bratislava(my today life)
- Kontaktovat uživatele:
![Obrázek](http://img329.imageshack.us/img329/7250/peugeotuserbarvn2.gif)
Peugeot 307 1.6 HDi' 05
Peugeot 309 2.0 GTi Turbo' 90
Peugeot 309 1.9 SRD' 89/90
Suzuki GSX-R 1000 K3 '03
------------------------------
Peugeot 607 2.2 16v' 01 -predaná
Peugeot 309 1.9 GRD' 93, zlatúšik - prvá láska,predaná
Peugeot 405 2.0 Mi16' 93 - skončila na ND.. :-/