Peugeot 1.4 XS

Představte své 205ky nebo projekty na čem zrovna pracujete

Moderátor: rada

Odpovědět
Hawk
Uživatel
Uživatel
Rok narození: 1993
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 774465959
Kontaktovat uživatele:

Peugeot 1.4 XS

Příspěvek od Hawk »

Tak zakládám topic i druhýmu autu. Po problémech se zprzněným Garrosem od nějakýho šikuli jsem se poohlédnul po jiné 205ce a podařilo se mi sehnat zachovalou černou 1.4ku. Dojel jsem si pro ní ihned bylo vidět, že mě čeká dost práce, ale nebyla drahá a doma mi ležel Garros na díly, tak jsem ji vzal. Tady jsou fota za stavu při koupi, určitě někdo pozná, protože inzerát byl na několika bazarech. Na fotkách vypadal lépe než ve skutečnosti ty proužky jsou opravdu hnusné a popraskané, bohužel už i tak staré, že půjdou těžko dolů.
Přílohy
2.jpg
2.jpg (203.87 KiB) Zobrazeno 6441 x
6.jpg
6.jpg (246.73 KiB) Zobrazeno 6441 x
8.jpg
8.jpg (243.99 KiB) Zobrazeno 6441 x
Zadek je příšernej, ale to se napraví
Zadek je příšernej, ale to se napraví
9.jpg (228.14 KiB) Zobrazeno 6441 x
11.jpg
11.jpg (232.44 KiB) Zobrazeno 6441 x
1.jpg
1.jpg (204.09 KiB) Zobrazeno 6441 x
Hawk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Peugeot 1.4 XS

Příspěvek od Hawk »

Tak na peugeotech se pracuje, už mám přehozený přední brzdy, protože na Garrose jsem dával nový kotouče a destičky. Taky jsem prohodil krokáč za funkční a potencimetr i když ten původní nevypadal vydřeně. Vyměnil jsem ještě pár věcí co se dávalo nových na Garrose a nebo na něm byli v lepším stavu. Čašem mě nejspíš čeká i černej interiér, ale teď na to není čas.
Jinak na poslední foto je nějaké čidlo od motoru, které nemám ani na jednom autě zapojené a netuším co je zač poradí mi někdo? Nemyslím lambdu, tu zatím poznám, myslím toho prcka u šťítku motoru. :Merci:
Přílohy
DSCN0429.JPG
Tady ten bazmek.
Tady ten bazmek.
DSCN0431.JPG
Hawk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hawk »

Tak mě pug už dvakrát chtěl nechat stát.... nestartoval. Tak první co mě napadlo, že nejde benzín a taky že ne. Nejdřív výměna filtru, ale problém se opakoval. Zdá se že výměna relé to vyřešila. Na auto jsem konečně sehnal dlouhý šrouby ke kolům, takže mám obutý liťáky a hned to vypadá líp. Sice pořád mi trochu poskakují otáčky, ale to jen minimálně v rozmezí 100ot. tak to teď nehodlám hrotit. Není už moc času před maturou. A taky do rodiny přibyla další 205ka původem od Richyho.
Přílohy
DSCN0460.JPG
DSCN0481.JPG
DSCN0473.JPG
zadek 2.JPG
Hawk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hawk »

Tak jsem si tu našel návod nastavení potenciometru a povedlo se mě to. Pug jede moc hezky prakticky ve všech otáčkách. Ale stále problém je spotřeba. Rovných 8l při klidný jízdě. Ot. stále mezi 2-3tis., žádné závodnické starty apod. Když jsem vyndal svíčky, tak byli úplně černý, ale byl to jen takový suchy film ani stopy po oleji. Je mi jasný, že mám bohatou směs jen už nevím co by ještě mohlo být špatně. napadá mě už jedině lambda i když by měla být max rok stará a tak max 4000km. A ještě nápad nemůže být třeba špatný to vstřikovací těleso? Že by dávalo víc než by mělo. Je to možné? Prosím pomozte.... už jsem zoufalý i když jsem spotřebu srazil z 14l na 8l pořád je to moc.

Kdyby se našel někdo v okolí HK s na 100% funkční lambdou na vyzkoušení byl bych vděčný.
Hawk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hawk »

Tak jsem vyměnil lambdu, koleno, svody a pár blbostí v interiéru kam putují černé plasty z Garrose. Prcek teď jede pěkně je znát v jednom úhlu naklopení klapky, že potenciometr trochu kecá, ale to už odstraní pouze origo zaplombovanej pokud seženu. Jinak spotřeba je úžasných 5,41l/100km a to celkem svižné jízdy ve 3 lidech nebo drkocání po Hradci, takže žádnej zázrak na spotřebu. Takže pokud to vydrží jsou v nejbližší době v plánu pouze světla z novějšího modelu a zaplombovanej poťák. Ale to vše spolu s oholením Garrose skoro až na kost mě čeká po matuře teď už mám zákaz hrabat se v autě místo učení :m:
Odpovědět