Potenciometer
- Mireeec
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1989
- tel.:: 904290927
Potenciometer
Zdravím páni, viem že táto téma tu bola už viac krát rozoberaná aj som sa hrabal v starších témach no nikde som nenašiel odpoveď na to čo potrebujem. Ide o to že mi diagnostika vkuse vyplúva 33 chybu čo som našiel že je niečo s podtlakom v saní, no po hladaní v starších témach som prišiel na to že to je v skutočnosti potenciometer. No a rád by som vedel že ako zistím či je naozaj už v prdeli, viem že taká sranda stojí zo 100 éčiek tak by som to nerád nejak dobabral už úplne. Najlepšie nejaká fotka že ako to vyzerá a na čo sa mám zamerať, ďakujem.
Peugeot 205 Look 1.9 88kW
- Mireeec
- Aktivní uživatel
Re: Potenciometer
Aha, no tak už som aspoň prišiel na to kde to je a ako to vyzerá toť ale otázka, že ako to mám vymeniť keď by sa s tou srandou nemalo vôbec hýbať, zatial som to nikdy nemal odmontované a auto volakedy driapalo jak divé, takže by som to chcel zachovať v tejto polohe
Nejlépe obkreslit polohu a novej dát přesně stejně.
Sice už nikdy nenastavíš polohu na 100% přesně jako původní a originál, ale lepší než vydřenej. Jinak změřit jeho funkčnost dost dobře nejde, ale pokud hlásí jednotka chybu 33, tak to nemá ani cenu měřit, protože je špatnej.
Jak potom v domácích podmínkách nastavit potenciometr najdeš tady:
http://forum.205gti.org/viewtopic.php?p=62365
Sice už nikdy nenastavíš polohu na 100% přesně jako původní a originál, ale lepší než vydřenej. Jinak změřit jeho funkčnost dost dobře nejde, ale pokud hlásí jednotka chybu 33, tak to nemá ani cenu měřit, protože je špatnej.
Jak potom v domácích podmínkách nastavit potenciometr najdeš tady:
http://forum.205gti.org/viewtopic.php?p=62365
- Mireeec
- Aktivní uživatel
díky mrknem ten návod, inak myslíte že môže auto cukať, mať zlú odozvu na plyn a vysokú spotrebu len kvôli tomu potenciometru? fakt volakedy som na tom chodil za 5 litrov teraz to síce nemám presne zmerané, no pod 7 a pol litra sa nedostanem vôbec a to chodím jak dôchodca, ale ani to sa nedá moc, lebo v nízkych otáčkach sa s tým moc nedá chodiť, lebo to auto začne cukať, dusiť sa, a keď chcem aj niečo obehnuť musím hneď kvaltiť do dvojky a 4000+ otáčky aby sa to ako tak zobralo, no aj to ide velice neochotne do otáčok...
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
tak potenciometr je u tohodle systému prakticky jediná věc, která jednotce říká, kolik se tam dostalo vzduchu tak aby k tomu bylo adekvátně benzínu.... když je v háji tak auto většinou při málo plynu cuká, chcípá, žere,.....
- Mireeec
- Aktivní uživatel
nooo tak to teda zoženiem nové a bude svatý pokoj dúfam
Inak neviete mi hodiť nejakú stránku zkade by sa to dalo relatívne lacno zohnať? lebo čo som sa dočítal v starších témach tak 100 eur môžem rátať minimálne tipujem že ak pôjdem tu v meste do autotechny a objednajú mi to podla origo bosch katalógu tak mi aj tých 100 eur bude málo
Inak neviete mi hodiť nejakú stránku zkade by sa to dalo relatívne lacno zohnať? lebo čo som sa dočítal v starších témach tak 100 eur môžem rátať minimálne tipujem že ak pôjdem tu v meste do autotechny a objednajú mi to podla origo bosch katalógu tak mi aj tých 100 eur bude málo
V Německu se dá sehnat do 40 € a není problém, aby ti to poslali. Sám jsem ho tam kdysi kupoval.
http://www.autosensorberlin.com/kfz_art ... icle/66022
http://www.autosensorberlin.com/kfz_art ... icle/66022
- Mireeec
- Aktivní uživatel
wau super díky moc kámo, ja len tak pre istotu bude to určite pasovať? nakolko sú tam peugeoty kadejaké ale 205 tam neni
inak je to na TU1M motor, mono jetronic jednobod
inak je to na TU1M motor, mono jetronic jednobod
Ano bude, já jsem to měl taky na TU1M
- Mireeec
- Aktivní uživatel
Lukas, dneska mi došiel ten potenciometer
Mám ale otázku páni, zhodil som komplet celú vstrekovaciu jednotku aj s kolenom do sania a chcel by som to čo najdôkladnejšie opucovať keď už to mám dole, no a chcem sa opýtať či všetky tie prkotinky môžem ztoho veselo pozhadzovať dole, alebo je tam niečo také ako potenciometer, že to musím dať úplne presne do pôvodnej polohy
Ďakujem za odpoveď
Mám ale otázku páni, zhodil som komplet celú vstrekovaciu jednotku aj s kolenom do sania a chcel by som to čo najdôkladnejšie opucovať keď už to mám dole, no a chcem sa opýtať či všetky tie prkotinky môžem ztoho veselo pozhadzovať dole, alebo je tam niečo také ako potenciometer, že to musím dať úplne presne do pôvodnej polohy
Ďakujem za odpoveď
- Mireeec
- Aktivní uživatel
Tak chlapi zrejme som to rozobral trochu viac než som mal Celé som to zložil a po otočení klúčika do druhej polohy mi spod krytu na vstrekovacej jednotke vytryskne pekná fontánka benzínu zhruba z týchto miest ako je na fotke
A ešte jedna vec, na ďalšej fotke je označený nejaký vývod na ktorý nemám žiadnu hadicu ani nič, pozeral som sa na kamarátovom motore a on to tam má zrejme zaslepené takou divnou vecou ( aspoň myslím že to je záslepka ), ja som tam takú vec vôbec nemal, mám to teda zaslepiť? alebo čo to vlastne je? Ďakujem za každú reakciu
Nechápem čo som na tom mohol tak katastrofálne dobabrať, v takomto poradí som to zložil
Popravde nemám ani potuchy ako hentá srandička vlastne funguje a čo sa jej mohlo stať :D vedel by mi to prosím niekto objasniť ako to funguje? ĎakujemA ešte jedna vec, na ďalšej fotke je označený nejaký vývod na ktorý nemám žiadnu hadicu ani nič, pozeral som sa na kamarátovom motore a on to tam má zrejme zaslepené takou divnou vecou ( aspoň myslím že to je záslepka ), ja som tam takú vec vôbec nemal, mám to teda zaslepiť? alebo čo to vlastne je? Ďakujem za každú reakciu
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
rozebral jsi regulátor tlaku paliva a asi to úplně dobře netěsní, když ti z toho de benzín ten vývod je jenom k odvětrání komory potenciometru, taky jsem to měl na jednom autě zaslepený a na druhym volný....
- Mireeec
- Aktivní uživatel
Hmmm tak som to zrejme trochu dobabral :D Tak to asi teda len zložím a budem dúfať že to teraz lepšie dosadne a nebude to nikde prepúšťať :) zajtra dám vedieť či sa zadarilo zatím dík
- Mireeec
- Aktivní uživatel
Tak sa zadarilo po dlhšej úvahe som prišiel na to že tú vec označenú ako "4" na fotke som dal naopak, logicky som myslel že to má dosadať plochou na diery šróbov, no ale evidentne asi nie Čo som to mal len tak minútu naštartované vyzerá že všetko ide ako má, no ešte sa musím na tom previezť, keby sa vyskytli ešte nejaké komplikácie dám vedieť