vydřený potenciometr
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Rok narození: 1993
- Skutečné jméno: David
- Kontaktovat uživatele:
vydřený potenciometr
Chlapi mam problem. Mam asi celkem dost vydreny potenciometr skrtici klapky ( jestli se to tak jmenuje) no a uz se s tim neda vubec jezdit jak to silene cuka :-/ cetl sem tu, hledal a ted hledam nejake dobre a alternativni reseni. Sehnat cepe starsi vstrikovani? Nebo co? bojim se aby se to pak dobre nastavilo a nedelalo to bordel.
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: vydřený potenciometr
lukáš309 tušim sháněl nový, zkus mu napsat
Novej se dá sehnat. Já ho bral v Německu, ale myslím, že i na aukru se občas dá najít. Cena cca 1000 Kč.
Problém ale je, že to nikdy nedáš do stejný polohy a nedáš stejný nastavení jako z fabriky.
Jezdilo to bez problémů, ale stejně jsem nakonec sehnal celej vstřik se zaplombovaným potenciometrem.
Problém ale je, že to nikdy nedáš do stejný polohy a nedáš stejný nastavení jako z fabriky.
Jezdilo to bez problémů, ale stejně jsem nakonec sehnal celej vstřik se zaplombovaným potenciometrem.
Ahoj jak vypadá cena u nového vstřiku a dá vůbec sehnat celý vstřik? A ještě blbý dotaz proč by to nešlo nastavit do stejný polohy? Jen se ptám, protože mě čeká podobná oprava auto škube až se občas zaství motor, pak stačí nechat zapnutý zapalování a pohnout s konektorem potenciometru, zabzučí krokový motorek a po několikerém pokusu jde auto opět nastartovat. Kolísají volnoběžné otáčky asi tím vlivem.
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
kdyby měl člověk k dispozici tovární nastavovací údaje ( odpor bude na každym poťáku trochu jiný) tak to jde přesně udělat.... celý vstřik stojí něco kolem 20 tisíc :) já to tenkrát nastavil podle volnoběhu za tepla a fungovalo to normálně.....
Tak jsem se rozhodl preparovat konektor. Těsně před amputací konektoru mě napadlo zkusit zastrčit náhradní faston postupně do každé zdířky konektoru škrtící klapky a světe div se ve dvou byl úplně volný neboli vaklův spoj. Předpružil jsem zdířky a Piér jel jak o závod. Tak snad je jeden problém vyřešen.