vydřený potenciometr

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
Dlavka
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1993
Skutečné jméno: David
Kontaktovat uživatele:

vydřený potenciometr

Příspěvek od Dlavka »

Chlapi mam problem. Mam asi celkem dost vydreny potenciometr skrtici klapky ( jestli se to tak jmenuje) no a uz se s tim neda vubec jezdit jak to silene cuka :-/ cetl sem tu, hledal a ted hledam nejake dobre a alternativni reseni. Sehnat cepe starsi vstrikovani? Nebo co? bojim se aby se to pak dobre nastavilo a nedelalo to bordel.
draken
Club admin
Club admin
Rok narození: 1991
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 732440821

Re: vydřený potenciometr

Příspěvek od draken »

lukáš309 tušim sháněl nový, zkus mu napsat
lukas309
309kář
309kář
Rok narození: 1988
tel.:: 776695572

Příspěvek od lukas309 »

Novej se dá sehnat. Já ho bral v Německu, ale myslím, že i na aukru se občas dá najít. Cena cca 1000 Kč.

Problém ale je, že to nikdy nedáš do stejný polohy a nedáš stejný nastavení jako z fabriky.

Jezdilo to bez problémů, ale stejně jsem nakonec sehnal celej vstřik se zaplombovaným potenciometrem.
martas
Nováček
Nováček
tel.:: 775694320

Příspěvek od martas »

Ahoj jak vypadá cena u nového vstřiku a dá vůbec sehnat celý vstřik? A ještě blbý dotaz proč by to nešlo nastavit do stejný polohy? Jen se ptám, protože mě čeká podobná oprava auto škube až se občas zaství motor, pak stačí nechat zapnutý zapalování a pohnout s konektorem potenciometru, zabzučí krokový motorek a po několikerém pokusu jde auto opět nastartovat. Kolísají volnoběžné otáčky asi tím vlivem.
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

kdyby měl člověk k dispozici tovární nastavovací údaje ( odpor bude na každym poťáku trochu jiný) tak to jde přesně udělat.... celý vstřik stojí něco kolem 20 tisíc :) já to tenkrát nastavil podle volnoběhu za tepla a fungovalo to normálně.....
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
martas
Nováček
Nováček
tel.:: 775694320

Příspěvek od martas »

Tak jsem se rozhodl preparovat konektor. Těsně před amputací konektoru mě napadlo zkusit zastrčit náhradní faston postupně do každé zdířky konektoru škrtící klapky a světe div se ve dvou byl úplně volný neboli vaklův spoj. Předpružil jsem zdířky a Piér jel jak o závod. Tak snad je jeden problém vyřešen.
Odpovědět