Cukani pri ubrani plynu

Takový pokec na „úrovni" týkající se 205tek
Odpovědět
Jirik2000
Nováček
Nováček

Cukani pri ubrani plynu

Příspěvek od Jirik2000 »

Ahoj. Mam takovy problém.... stava se mi, ze když auto prozenu / 1,1 - 44kw /, a uberu plyn, cukne to, jako kdybych uplne vypnul klicek, proste se to jako zadusi, zadne plynule ubrani ale naraz to utne, po pridani plynu zase ok, pomuze vždycky podradit a nalozit tomu, pak je to zas v poradku. Nestava se to uplne pravidelne, nekdy vůbec, jindy zase ano. Za studena se to nestava, bych řekl, jen jak se to ohreje. Nekdy, když po tomhle projevu auta zastavim, litaji vysoko otáčky a zase zpet, to jsem vypozoroval nedavno, vždy jsem to spis protáhnul a jelo se dal. Když jsem zastavil a litaly ty otáčky na volnobeh, tak jsem to proturoval poradne a hned se to uklidnilo. Setkal se s tim někdo, mate zkušenost?
Diky za kazdej postreh.
martas
Nováček
Nováček
tel.:: 775694320

Re: Cukani pri ubrani plynu

Příspěvek od martas »

Ahoj, mám podobný problém na stejném motoru. Auto jako by se dusilo, jako by chyběl benzín nebo co. Podřadit jsem nezkoušel. Většinou zůstanu stát u kraje cesty a zhasnu motor. Po chvilce nastartuji a hurá dále. Když jsem nedávno vlezl při nuceném zastavení i pod kapotu bzučel krokový motorek, tak jsem zkontroloval jeho konektor OK a konektor snímače polohy škrtící klapky. Jen jsem se ho dotknul vše přestalo. V pohodě jsem nastartoval a jel dál. Za posledních čtrnáct dní už jsem tak stál asi desetkrát. Vždy otevřu kapotu pohnu s konektorem snímače klapky a hurá dál. Konektor jsem i rozebral ale nic. Nemáte někdo hodnoty a postup, jak proměřit ten snímač polohy škrtící klapky? :myslim:
Mireeec
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1989
tel.:: 904290927

Příspěvek od Mireeec »

Obrázek
Peugeot 205 Look 1.9 88kW
Jirik2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirik2000 »

Tak myslite, ze staci vymenit ten snimac a melo by to byt v pohode? Ja jsem totiz uz z toho docela zoufalej, ted to dva dny neudelalo vubec a vcera opet pri ceste z prace, cukacka jak blazen:-( Kdyz to nedela, auto jede perfektne i kdyz uz ma natoceno ke 200.000km, letos v lednu jsem pred technickou jsem do nej dost investoval, tak bych jeste rad nejakej patek jezdil, ale tohle me desne ubiji.
Mireeec
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od Mireeec »

No vydraný potenciometer, už lepšie na tom nebude, takže to by cukalo nonstop... hladal by som inde chybu
závady to nevybliká žiadne?
Jirik2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirik2000 »

Mne to blikat nechce:-( Ja nejsem moc technickej typ, ale snad jsemto delal dobre...
-------
Ale dnes jsem kvuli tomu schvalne zastavil, otacky na volnobeh byly vysoko, otevrel jsem kapotu a jak tady kolega rikal, vzal jsem za kabel od toho snimace a pri pohnuti smerem k sobe otacky ubiraly a naopak, potom jsem s tim pohnul uplne k sobe a spadlo to na normalni volnobeh, pak uz to na pohyb nereagovalo, tak to s tim souvislost asi mit bude. Mne jde o to, jestli to je opravdu ten snimac, ja bych uz tech 7 stovek obetoval, protoze jezdim denne a stve me to, jen aby to bylo ale ono:-(
Mireeec
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od Mireeec »

Tak ako premerať nejakým merákom ten potenciometer je otázka 5 10 minút, uvidíš čo to bude robiť. Treba len stiahnuť predkožku z toho štekra čo ide do potenciometra aby si sa dostal na jeho kontakty, s tým že ale bude furt pichnutý v potenciometri, klúčik do druhej polohy a mal by si dostať zhruba také volty ako sú tam v tej tabulke... takisto je dôležité aby sa napätia menili plynule, ak budú príliš skákať je vydraný potenciometer
Jirik2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirik2000 »

Tak podle mechanika je potak v poradku... tak co dal? :(
Jirik2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirik2000 »

tak dneska zase cesta do prace, bez jakehokoliv cuknuti, to prave rikal i mechanik,ze kdyby to zpusoboval potenciometr, delalo by to uz stale...
Odpovědět