renm píše: ??no pokud vím tak dieslův motor byl původně sestrojen a poháněn olejem a nafta přišla až pak...
A jaké lepší vlastnosti má při spalování nafta než olej?
No jasně mít dízla hned to řešim. Mám spousty známejch co na to jezděj. Jedni to kupujou, druhý filtroujou friťák. Jední jezděj v osobácích, jiný zase v náklaďácích. Nový, starý, s předehřevem nebo bez (lepší s
), na dálku nebo jenom popojíždění - ale všichni jsou spokojený! V německu snad 80% zemědělců používá do taktorů a jiný techniky řepkovej olej až se to německejm úřadům už nelíbí že neplatěj daně z PHM a sprostě si palivo vypěstujou.
Dieselův motor byl patentovanej na ořechovým oleji! Jsem zvědavej na co by jste nafťáci asi jako chtěli jezdit až těm ropnejm hajzlům dojde ropa. Nemyslete že bude nějakej problém... Hned se začne pěstovat ve velkým řepka a konopí, výrobci aut přimontujou předehřev a nikdo nebude mít tušení proč se vlastně takovou dobu rabovala Země když to jde tak snadno získat z obnovitelných zdrojů! Ale to už budou zase řepkový magnáti a pojede to nejspíš dál :lol:
Jen jsem to musel napsat když jsem našel tehnle thread protože kolem mě je fakt hodně lidí co preferujou OILPOWER