Vyblikávanie závad
Vyblikávanie závad
čaute, mám menší problém a potrebujem od vás poradiť, za jazdy svieti kontrolka diagnostiky, pri štarte vybliká len chybu 12 a potom aj po ďaľšom pokuse vyblikať chyby, vybliká len 12, potom kontrolka zhasne a po chvíli sa rozsvieti, niekedy sa rozvieti až keď motor dosiahne 2500ot/min. pozerali sme všetky čidlá, sú zapojené a mali by fungovať správne, neviete čo to môže byť?
Re: Závady na mojej 205-ke
čaute,
tak som zase našiel chybu na aute: po 5 minútach jazdy motor prestane držať voľnobeh, takže keď chcem zastať na križovatke, tak mi to z ničoho nič zdochne; blížim sa ku križovatke v 3. vyradím a motoru klesnú otáčky ako keby ste vypli zapaľovanie. stane sa to stále keď idem autom viac ako 5 minút pri teplom motore, no keď idem len jazdu do 5 minút motor nezdochne, zastaví sa na 1500 ot/min a potom si pomaly znižuje (funkcia "cut off") až na voľnobeh. a stále mi svieti kontrolka diagnostiky.
tak som zase našiel chybu na aute: po 5 minútach jazdy motor prestane držať voľnobeh, takže keď chcem zastať na križovatke, tak mi to z ničoho nič zdochne; blížim sa ku križovatke v 3. vyradím a motoru klesnú otáčky ako keby ste vypli zapaľovanie. stane sa to stále keď idem autom viac ako 5 minút pri teplom motore, no keď idem len jazdu do 5 minút motor nezdochne, zastaví sa na 1500 ot/min a potom si pomaly znižuje (funkcia "cut off") až na voľnobeh. a stále mi svieti kontrolka diagnostiky.
- Aloush
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1995
- Skutečné jméno: Ales Dopita
- tel.:: 735888182
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyblikávanie závad
Zkoušel jsi kontrolovat lambdu? Některé motory to dělají když je odpojená, nebo může být špatný kontakt..
Před rokem mámě na 1.4 KDY motoru taky nedržel volnoběh po zahřátí a nakonec pomohla až výměna vstřikování.
Zkoušel se rozdělovač, palec, káble ke svíčkám, svíčky, přetěsnění, lambda, potenciometr, kontakt na sepínání volnoběhu byl ok.. nakonec vyměnili celý vrch vstřikování a jezdí do teď.
Před rokem mámě na 1.4 KDY motoru taky nedržel volnoběh po zahřátí a nakonec pomohla až výměna vstřikování.
Zkoušel se rozdělovač, palec, káble ke svíčkám, svíčky, přetěsnění, lambda, potenciometr, kontakt na sepínání volnoběhu byl ok.. nakonec vyměnili celý vrch vstřikování a jezdí do teď.
Peugeot 205 1.4 55kW (3d, 98) - Nightfire ♥
Peugeot 205 1.4 55kW (5d, 93) - Mamčina limuzína
----------------------
FB: Aleš Dopita
----------------------
Tú lambdu možem pozrieť, a práve som vymenil celé vstrekovanie, robili sa dva typy: s 36mm (jedna dierka) a 40mm (dve dierky), na aute bol 40mm ale v RJ bol firmware na 36mm, takže to chodilo strašne.. A ako som vymenil vstrek (36mm) tak to kus chodilo, potenciometer je tam zaplombovaný ešte asi od nova, takže nechcem sa do neho starať. Ale je pravda že odkedy som vymenil vstrek tak svieti diagnostika, predtým nesvietila ale zatiaľ nemám RJ na 40mm, zajtra sa pozriem na lambdu, skúsim ju odpojiť. Mám dve RJ, čísla sem hodím zajtra, obidve sú na 36mm a v aute je motor KAY s jednobodom ale neviem ktorá by tam bola lepšia, môžete mi poradiť ?
Prikladám fotky dvoch RJ, viete mi poradiť, ktorá je lepšia na motor KDX 1.4 s jednobodom ?
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
ta oranžová je na 1.1 705 je z 1.4ky, sám jsem jí měl v autě
Ďakujem a tá 705-ka sa dávala na všetky 1.4 alebo je naladená len pre určité motory ?
- Aloush
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro info dávám moji ŘJ.. která je úplně jiná. Motor KDX 1.4 - Mono - Motronic MA3.0 (díky vinorak )
----------------------
----------------------
Diki, a aký ročník je auto v ktorom máš KDX ?
- Aloush
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám rok 1998.
----------------------
----------------------
Moje auto je 1990 ale motor tam idem dať KDX, pôvodne tam malo ísť KDZ ale na poslednú chvíľu pri kúpe sa zistilo že to je KDX. Myslíš, že musím vymeniť aj elektriku?
čaute, tak problém je vyriešený, bol vydratý potenciometer, vymenil som a auto šlape ako hodinky