staronová 2stěpětka

Takový pokec na „úrovni" týkající se 205tek
samotmaly
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

staronová 2stěpětka

Příspěvek od samotmaly »

Čauki fandové. Včera jsem v internetové aukci koupil 2stěpětku, cituji-Peugeot 205 1.8 diesel světle hnědé barvy,r.v.1986,STK 5.2010 slušný stav, horší zadní náprava.Na svůj věk je v dobré kondici. Autorádio, Centrál bez DO, Elektrické ovládání oken/zrcátek. Spotřeba 4 litry nafty na 100 Km. Pro vaši informaci vylicitoval jsem ji za 6600 kč.
Pracuji v Norsku a tady mám F. Transita, jsou tu hodně skalnaté cesty takže někdy se musí i kilometr cuovat což s Tranďákem je porod. Usoudil jsem že na cesty do práce potřebuji něco malého a silného a zvolil jsem 2stěpětku. Ještě jsem ji neviděl ale ve středu jedu domů takže ve čtvrtek si pro ni jdu. Mám na opravu dva týdny a potom se s ní vracím zpět do No. Je to cca. 2000 km a tu najedu asi 1000 km měsíčně. Poraďí mi někdo na co se při opravě zaměřit, na co si dát pozor a na co nezapomenout?
Uvítám i typy kde se tady podívat jelikož jsem tu u Vás poprvé a neorientuji se.
Celou tuto přestavbu budu dokumentovat a vkládat na vaše stránky. Díky za ochotu mi pomoci, ahoj samot. :roll:
Používám převážně Skype p.b.p.b
Bartik333
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Lubos
tel.:: 607684334
Kontaktovat uživatele:

Re: staronová 2stěpětka

Příspěvek od Bartik333 »

Ahoj, tak ti gratuluji k 205-tce.
Prvne bych asi vymenil naplne. To jest olej, nemrzka, potom urcite rozvody, jestli nebyli delane.(Remen, vodni pumpa, napinaci kladka). Juknout se, jestli ti ekde netece nemrzka nebo olej. Jak pises ze je zadni naprava trosku v prcicich, tak se podovej, jestli auto nesedi az moc na prdeli, protoze jestli ano, je naprava v haji a oprava stoji od 6000kc vejs.
Pak si jeste zkontroluj cepy a tycky rizeni (radi klepou).
No to je asi na diesel vse.
Kdyz se o auto budes starat, tak ti pul milionu kilometru vydrzi v pohode.
Jestli jsem na neco zapapomel, tak me prosim opravte.
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. :205:
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

a halvne si vem sebou nahradni veci jako lanka, ruzne kapaliny, remen a co jeste te napadne :up:
VTS powa
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

doplnil bych jeste k te zadni naprave... mrkni na ni zezadu a jestli bude do A, tak ji nech zrepasovat, jestli pojedes takovou streku, tak by mela byt tiptop, red si ji ted nechal udelat a vysla ho na 6 i se zadnim oblozenim bubnu + lanka nebo tak nak a to je hodne solidni cena. nebo levnejsi reseni je koupit 1-1,5 cm podlozky, ale lepsi je nechat tu napravu udelat.
dal nechat si zmerit tlumice, mrknou na pruziny jestli nejsou pred prasknutim a jinak ten zbytek co tu kluci uz psali...mozna jeste koupit nakou silnejsi baterku, zkontrolovat cerpadlo a zhavicky...mno mas toho docela dost
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
samotmaly
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samotmaly »

Jak ty1800 motory jezdí? Kolik vydrží? Co olej, kolik se ho tam vejde? :shock:
Bartik333
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Lubos
tel.:: 607684334
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bartik333 »

samotmaly píše:Jak ty1800 motory jezdí? Kolik vydrží? Co olej, kolik se ho tam vejde? :shock:
Jak jezdi??? No dobre, takovych 100-110km/h je pohodova jizda.
Kolik vydrzi??? Strasne mooooc. Kdyz se o nej staras, rak minomalne pul milionu km.
Myslim, ze jsem tam daval 4 litry oleje, ale jisty si nejsem.
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. :205:
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

ja byt tebou, tak si koupim tu 1,9D, ma to sice jen o 3kw vic, ale jede to o dost lip, jak psal Bartik Kdyz se o to staras, tak neni problem najezdit pres pul mega, tady u nas je deda, ktery ma najezdeno 1 200 000, s minimalnima opravama
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
folpec
Uživatel
Uživatel
Rok narození: 1988
Skutečné jméno: tomas
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folpec »

samotmaly píše:Jak ty1800 motory jezdí? Kolik vydrží? Co olej, kolik se ho tam vejde? :shock:
hele je to živejší jak felicie 1.3 mpi do těch 110km to celkem zrychluje pak to nemá cenu moc točit.
Obrázek
red.1
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1980
Skutečné jméno: Vaclav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od red.1 »

Přidám ještě jednu radu... Ty všechny rady předtím není co dodat jsou vyčerpávající...

Jukni na rezervu jestli pasuje a v jakém je stavu.. :car:

Stalo se loni mému sousedovi v Chorvatsku... Měl defekt na svém Citroen xara picasso a ejhle na dálnici vyheveroval auto, děti a manželka vesele koukali, sundal kolo s defektem nandával rezervu a ona byla z jiného auta..... :smich: :smich:

Jo čeští dovozci aut dokážou být kouzelníci a vykouzlit takovou (NE)rezervu jakou by člověk snad radši ani neviděl.....
samotmaly
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samotmaly »

. Tak jsem tu zpátky.
Vyměnil jsem komlet celou zadní nápravu jež byla dle slov mechanika v super stavu. Vyšlo mě to na celých 4500 českéjch kaček.
Dále: olej, olej filtr, po sundáni vzduchového filtru jsem zapochyboval o svých schopnostech coby mechanika, pojal jsem podezření že toto auto má dva olejové filtry, né nebylo tomu tak ale celý tento filtr byl jedna koule oleje a prachu. Nepochopil jsem kudy tam může proudit vzduch, tudíš jsem odebral filtrační vložku vyčistil hrnec a tento nechal prázdný. Jezdil tak asi 500 km bez filtru. Potom jsem vzduchový hrnec znovu rozebral, opětovně vyčistil, bylo v něm trochu oleje cca na dně tak 1 mm a vložil nový molitanový filtr (dle prodejce se da prát). Dále pak jsem vyměnil palivový filtr.
Po této údržbě jsem natankoval po hrdlo plnou, do kanystru vzal ještě 30 litrů levné nafty (za 15) a vydal se vzhůru Evropou :cool: .
Jelikož jsem chtěl znát spotřebu vozu tak jsem podstoupil riziko že mi dojde nafta na dálnici což se také stalo. Po 990 km jízdy přes Polsko, Německo mi ve Švédsku v noci došla nafta. Naštěstí bylo již po půlnoci a provoz nic moc, kdo jste to zažili tak víte o čem mluvím, sprint s trjůhelníkem v ruce vstříc přijíždějícím vozům :twisted: , stihl jsem to a nic se nestalo. Dolito odvzdušněné čerpadlo start a vstříc dalším kilometrům, škoda jen toho trojůhelníku jež jsem tam nechal :cry: .
Dojel jsem do Norska skoro bez potíží. Asi 140 km mi chybělo do cíle když mi začalo rezonovat v přední nápravě, zdá se mi že to jde z pravého předního kola (polosy). Vypozoroval jsem že to dělá když se ručička na tachometru blíží k rychlosti 90km/h. Jelikož tu nemám příliš možností oprav jezdím tak dál. :myslim: Když však musím v rámci plynulého provozu jet rychleji tak to začne vibrovat celým řízením, převodovkou a cítím to i v ruce na šatr páce. Neporadíte mi co s tím, čeká mě ještě cesta cca. 3000 km.
Poraďte mi ještě jak tu vkládat fotky z cest po Evropě P 205.
Díky někdy zase čau, Samot Maly. :car:
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

nedela to spis nevyvazene kola?
VTS powa
samotmaly
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samotmaly »

Nevyvážené kola nerezonuji celým řízením, help. :cry:
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

cepy, sbihavost, loziska, poloosy...ani jedno si neudelas jen tak na koleni... nejlepsi by bylo zajet si do servisu
aaischa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaischa »

zkus vytocit kola na plnej rejd na jednu stranu na parkovisti a rozjizdej se , to samy na druhou stranu, rada to dělá poloosa s vyjetim homokinetakem..
bejvávala 205ka
zoby
205 its my life
205 its my life
Rok narození: 1983
Skutečné jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zoby »

zkusil bych přehodit kola zepředu dozadu.
nevyvážené kolo vibruje celým řízením - mohlo odpadnout závažíčko
Peugeot 205 1,9 GTD turbo ex

Peugeot 505 V6 Obrázek
Odpovědět