Vysoké otáčky motoru 1,1

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
biwoj
Nováček
Nováček

Vysoké otáčky motoru 1,1

Příspěvek od biwoj »

Zdravím,mám problém s 1,1 44kw.Po nastartování vyběhnou otáčky na normal, po pár sekundách se zvednou na odhadem 2000-2500tis.Takto to vrčí i po ohřátí.A kdyby jste někdo věděl seřizovací hodnoty na ventily budu moc vděčný:)
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Re: Vysoké otáčky motoru 1,1

Příspěvek od vinorak »

ventily jsou 0,2 sací a 0,4 výfuk ;-)
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

no mě to dělalo něco podobnýho a otáčky klesly jenom v létě a to tak po půl hodině. A na vině byl termostat, který byl na kaši.

Poradil bych ti ještě čidlo na teplotu vody. Je zašroubovaný v domečku termostatu. Když ho odpojíš, tak si bude řídící jednotka myslet že má voda 90 stupňů, a otáčky by měli tedy padnout dolu :up: no a jestli to nepomůže tak budu radit dál :m:

Citroen c2 1.4 hdi
biwoj
Nováček
Nováček

Příspěvek od biwoj »

DĚKUJU MOC.vYZKOUŠÍM HNED PO VÍKENDU:Nemá někdo zájem o xenonovou sadu?Jakýkoliv typ žárovek.1800,-
vinorak
odborník
odborník

Příspěvek od vinorak »

biwoj píše:DĚKUJU MOC.vYZKOUŠÍM HNED PO VÍKENDU:Nemá někdo zájem o xenonovou sadu?Jakýkoliv typ žárovek.1800,-

:vul: to jsou výbojky a né žárovky ;-) já mám bixenon a nemůži si stěžovat :m: :vul:

Citroen c2 1.4 hdi
biwoj
Nováček
Nováček

Příspěvek od biwoj »

Tak jsem si štelnul ty tintily a myslel jsem že mám vyhráno.Po ohřátí to začlo houpat a myslím že mám moc bohatou směs.Předpokládám že je to škrtící klapka.Mám na výměnu celej karbec tak to zkusím a uvidíme...Jinak odpojení teplotního čidla bez výsledků...
biwoj
Nováček
Nováček

Příspěvek od biwoj »

vinorak píše:no mě to dělalo něco podobnýho a otáčky klesly jenom v létě a to tak po půl hodině. A na vině byl termostat, který byl na kaši.

Poradil bych ti ještě čidlo na teplotu vody. Je zašroubovaný v domečku termostatu. Když ho odpojíš, tak si bude řídící jednotka myslet že má voda 90 stupňů, a otáčky by měli tedy padnout dolu :up: no a jestli to nepomůže tak budu radit dál :m:

Tak jsem si štelnul ty tintily a myslel jsem že mám vyhráno.Po ohřátí to začlo houpat a myslím že mám moc bohatou směs.Předpokládám že je to škrtící klapka.Mám na výměnu celej karbec tak to zkusím a uvidíme...Jinak odpojení teplotního čidla bez výsledků...

Tak jsem vyměnil ten karbec a zas nic.Furt stejný.Ted sem tam vrátil ten původní.Stále to drží vysoké otáčky.Na odpojení čidla teploty to nereaguje ani studený ani teplý.Všechno už sem kontroloval.Fakt už nevím co s tím...
Odpovědět