sedačky
sedačky
zdravím.mam takovej dotaz. na podzim jsem v Praze na hájích viděl krásný žlutý gti. zajímalo by mě, kde sehnal ty sedačky. možná byly jen nově přečalouněný nebo to byl potah, ale peugeoťácký lev přes celý záda
byly skvělý..

- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
Re: sedačky
nejspíš přečalouněný, nebo potahy...přesně jak píšeš..v sérii se to pokud vím nedělalo..peu gti píše:zdravím.mam takovej dotaz. na podzim jsem v Praze na hájích viděl krásný žlutý gti. zajímalo by mě, kde sehnal ty sedačky. možná byly jen nově přečalouněný nebo to byl potah, ale peugeoťácký lev přes celý zádabyly skvělý..
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no ja dal ze kompletni renovaci sedacek P+Z vcetne calouneni dveri cca 18t (ale ne v kuzi to by bylo zhruba za 2x tolik) 

Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
-
- Stálý inventář 205clubu
No ptal jsem se calounika v litvinove a ten mi rikal okolo myslim 15000 , ale uz si to moc nepamatuji , kazdopadne urco je rozdil kdyz mas svuj matros a zaplatis mu jenom praci . kamos ma tatika calounika tak kdyby nekdo chtel vedet presne kolik to muze stat tak se muzu zeptat za kolik by to udelal i s materialem , ale kdyby to byla renovace polokozenejch tak je rozdil jenom v cene za matros ne ???? vzdyt prace je vlastne uplne stejna at uz to dela textilni latkou cele nebo textilem a kuzi ( alkantarou ) - textil je vlastne jen na stredu sedacky ze, zbytek je do kuze. prijde mi blbost ze by to bylo dvakrat drazsi , to mi spis prijde ze dost skubou penize z lidi.
205 XS Bíla - šla na díly
205 GRD Modrá - Ach to aukro,likvidace
205 GTI Gutmann (replika) - Ruzova bugyna - Prodáno
306 S 16 - 112 KW - Už má nového pilota - Prodáno
--------------------------------------------------
205 GTI Gutmann - z malého lvíčátka bude velkej TYGR
- Gordy
- Skutečné jméno: Jirka
A Ty jsi někdy zkoušel dělat něco s kůží?Houbar 205 Gutmann píše:No ptal jsem se calounika v litvinove a ten mi rikal okolo myslim 15000 , ale uz si to moc nepamatuji , kazdopadne urco je rozdil kdyz mas svuj matros a zaplatis mu jenom praci . kamos ma tatika calounika tak kdyby nekdo chtel vedet presne kolik to muze stat tak se muzu zeptat za kolik by to udelal i s materialem , ale kdyby to byla renovace polokozenejch tak je rozdil jenom v cene za matros ne ???? vzdyt prace je vlastne uplne stejna at uz to dela textilni latkou cele nebo textilem a kuzi ( alkantarou ) - textil je vlastne jen na stredu sedacky ze, zbytek je do kuze. prijde mi blbost ze by to bylo dvakrat drazsi , to mi spis prijde ze dost skubou penize z lidi.
Asi ne,jinak by jsi tohle vůbec nenapsal.
Pracnost všech švů a špatná přizpůsobyvost k věcem,kor když to jsou složité tvary jako jsou sedačky.
Navíc když už něco půjde dělat strojem,tak ne normálním šicím,ale speciálním na kůži,stajně tak i jehly jsou speciál na kůži.
205 GTi (Mi 16) Gekon
205 Roland Garros
205 Winner
205 Roland Garros
205 Winner
-
tak urcite budou jine pracovni postupy ... kazdopadne aby to bylo dvakrat tak drazsi kdyz uz mas neco v te cene ???? kuze je urco tvrdsi , ale treba zadni sedaky - potahy bez problemu sundas to asi vime . a u prednich asi taky kdyz je tu navod na repasy sedaku takze neni problem to dat na stroj a ten nebude jinej jak normalni bude akor jina jehla a asi tvrdsi , dneska se optam kamose . i kdyz do toho zapocitam repasy sedaku od calounika plus nahle siti a nove latky a kuze (alcantara ) tak mi nerikej ze to bude 36 papouchu
-
Dneska vecer mi kamos rekne kolik a jak za co a jak na to .... neco uz rek ale napisu az to cele dam do kupy z toho co mi rekne
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no to jsem zvedavy co ti kamos rekne :lol:
-
Tak jsem se s tim o tom bavil ale lezlo to z nej jak z chlupate deky ..... mno moc jsem z neho nedostal .... Rikal ze by to stalo ctyricet , pak zaz ze za kus bura ..... poslal jsem pár emailu a odepsal mi jen jeden a ten rikal 25 .....
Tak ted nejaky poznatky ... Pan co mi odepsal na email rikal ze alcantarou delat sedacky je az nerealne , nejisty vysledek spise by se to nepovedlo , neni prej tahatelna , gti sedaky maji pry slozity tvar ... Takze pry alcantarou ne-e . jeste rikal ze pry je na to moc tvrda ...
Potom cena kuze je nejak od 6 - 15 papouchu , zalezi komu se prodava , od koho se kupuje , jaka tlouska , jinak se neprodava na metry ale na kravy .... ale asi opravdu kdo ma jake zname
No jinak práce je nasledovna , sunda se stary povlak , udela se sablona a podle ni se usije novy , nanda se na sedaky a je to , pry co kus to original . jeste jsem se ho ptal na repasy sedaku ale to mi nic moc nerek ...
Jinak jsou na to jine nastroje coz mel gordy pravdu , mno jestli nekdo do tohoto pujde tak je asi nejlepsi konzultace s calounikem . skoda ze toho rek tak malo ... jestli ma nekdo zkusenosti tak sem dejte neco co by pomohlo ....
Tak ted nejaky poznatky ... Pan co mi odepsal na email rikal ze alcantarou delat sedacky je az nerealne , nejisty vysledek spise by se to nepovedlo , neni prej tahatelna , gti sedaky maji pry slozity tvar ... Takze pry alcantarou ne-e . jeste rikal ze pry je na to moc tvrda ...
Potom cena kuze je nejak od 6 - 15 papouchu , zalezi komu se prodava , od koho se kupuje , jaka tlouska , jinak se neprodava na metry ale na kravy .... ale asi opravdu kdo ma jake zname
No jinak práce je nasledovna , sunda se stary povlak , udela se sablona a podle ni se usije novy , nanda se na sedaky a je to , pry co kus to original . jeste jsem se ho ptal na repasy sedaku ale to mi nic moc nerek ...
Jinak jsou na to jine nastroje coz mel gordy pravdu , mno jestli nekdo do tohoto pujde tak je asi nejlepsi konzultace s calounikem . skoda ze toho rek tak malo ... jestli ma nekdo zkusenosti tak sem dejte neco co by pomohlo ....
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ona repase sedaku aby vypadaly k svetu a dalo se na nich i sedet je celkem veda. Nejake bastleni PUR penou ap. neberu.
V podstate se misto ktere je potreba opravit vyrizne, nalepi se novy kus a dobrousi se do potrebneho tvaru. Pokud je v cudu vetsina vyplne, je to desna prace.
Nafoceny to ale nemam, nenapadlo mne to
Pak se musi pripasovat potah. Calounik co mi to delal rikal, ze u toho dost pi****l, protoze ta sedacka je vazne dost clenita.
Pokud potrebujes opravit sedacku ridice, nejlevnejsi zpusob (krome nahrady skorepinou) je sehnat si sedacku spolujezdce, ktera je vetsinou vyrazne v lepsim stavu a vyplne vymenit, nebo si sehnat sedacku spolujezdce z UK a mas to bez kuchani sedacky. Anglani maj spolujezdce tam, kde my ridice
Pokud natrefis na stejny potah tak je to uplne nejlepsi. Ale je potreba hledat.
Ale jinak, komplet precalouneni interieru, nebo treba jen sedacek ... zadna lace to neni ani z klasickych potahovych latek, o kuzi nemluve.
Navic, kdyz precalounis sedacky, vetsinou nesedi s calounenim dveri - a to je nic moc. Tuto cestu jsem puvodne zvolil ja
, ale nakonec jsem nechal delat i dvere.
To je uz jen relativne mala castka, protoze 205 ho ma jednoduche.
V podstate se misto ktere je potreba opravit vyrizne, nalepi se novy kus a dobrousi se do potrebneho tvaru. Pokud je v cudu vetsina vyplne, je to desna prace.
Nafoceny to ale nemam, nenapadlo mne to

Pak se musi pripasovat potah. Calounik co mi to delal rikal, ze u toho dost pi****l, protoze ta sedacka je vazne dost clenita.
Pokud potrebujes opravit sedacku ridice, nejlevnejsi zpusob (krome nahrady skorepinou) je sehnat si sedacku spolujezdce, ktera je vetsinou vyrazne v lepsim stavu a vyplne vymenit, nebo si sehnat sedacku spolujezdce z UK a mas to bez kuchani sedacky. Anglani maj spolujezdce tam, kde my ridice

Pokud natrefis na stejny potah tak je to uplne nejlepsi. Ale je potreba hledat.
Ale jinak, komplet precalouneni interieru, nebo treba jen sedacek ... zadna lace to neni ani z klasickych potahovych latek, o kuzi nemluve.
Navic, kdyz precalounis sedacky, vetsinou nesedi s calounenim dveri - a to je nic moc. Tuto cestu jsem puvodne zvolil ja

To je uz jen relativne mala castka, protoze 205 ho ma jednoduche.