Sportovní filtr

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Adam Pavelka
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Sportovní filtr

Příspěvek od whiler »

no takjsme dostal sportovní filtr,trochu větších rozměrů(vzduchový) a tak něják přemejšlím jak a kam ho umístit do sání k P 1.4 XS.... neměl by někdo zkušenost?
205 XS 1.4 55kW, Remus to je Rámus,
HoRSiK
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1988
Skutečné jméno: Jakub
Kontaktovat uživatele:

Re: Sportovní filtr

Příspěvek od HoRSiK »

bylo to tu uz mockrat reseno....znatelny vykon ti to neprida a pokud to tam das blbe tak spis ubere... zakladem je dat to tak aby to nebralo teplej vzduch z motoru...bade si to delal na dieslu co vim...
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

bralbych nějáký foto,how to na benzínu,nejlepší na 1.4 apod,nehcci ani tak znatelný výkon jak zvuk,výben nevim kam to dát..jeslti upe ke kastli a nebo až místo celýho toho airboxu(pak nevim moc co s podtlakama) protose radím se zkušenějšími.

Obrázek
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

tyjo .. u tohohle motoru to bude trochu "inženýrský oříšek" :D ... určítě bych vyhodil stavající airbox a misto něj si natáhl trubku někam dopředu. problem vyvstává s tou klapkou která ti přisává teplý vzduch od motoru ... nevim jak moc je to tam duležitý takže otázka na ostatní: muže motor bezproblemově fungovat bez toho aniž by si bral teplý vzduch od motoru
pokud jo tak bych to normalně hodil pryč a fitr bych dal misto té klapky ... bude tam dostatečný přivod vzduchu a nepujde tam teplo od svodů
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

tak už jsem to zkoušel kutit.No takže filtr by šel do airboxu,celkme bez větších problémů,ale je tu problém ohledně toho,že ten orig filtr je součástí toho váčka airboxu,takže kdybych ho tam dal,tak by nebyl zavřený ten airbox tak neivm jak by to fungovalo a nebo něják vymslet jak na ten sport. Filter dát to staré výko.
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

jádro problému

Obrázek

klasický filtr- jeho obsahem je jak vidno i víko airboxu.tak a můj problém.víko se nasazuje na ten ostrůvek takovej(nevim jméno) no a tam přesně pasuje ten sportovní filtr,ale asi by měl bejt utěsněnej v tom airboxu podle mého,takže problém je,jak jej tam utesnit,popř jestli by se dal něják vyndat ten klasickej filtr a to víko pužít na ten novej(nebo jeslti máte někdo jiný nápad či zkušenost? nebo jeslti tam to víko bejt nemusíš? ale to by asi tahalo málo vzduchu..fakt nevim,díky za všechny rady :-)
dypid
205 its my life
205 its my life
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dypid »

radu bych pro tebe mnel ale jak to tady znam tak stejne budu zkritizovan od ostatnich ale to je fu(c)k sundal jsem celej ten plech na teply vzduch od svodu a celej air box i s tim vikem (kteryho je soucast filtr) a nechal jsem tam ten plastovej mustek ci jak to nazvat mezi strikackou a tim boxem a primo misto celyho boxu sem nasadil sport filtr a zustane ti jediny podlak a to ten co vede k te klapce na teply vzduch do te hadicky sem nasrouboval myslim M5 ku sroubek abych to utesnil a schoval hadicku dolu pod saci parohy jestli k tomu jde hodne studeneho vzduchu nebo ne nebo k tomu jde jen teply to netusim kazdopadne svody jsou na druhy strane a nejaky narust nebo pokles vykonu jsem nepoznal ale hulaka to jak tarzan takze tvuj ucel to splni jestli si zitra vzpomenu tak ti to vyfotim abys videl jak to mam
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

dypid píše:radu bych pro tebe mnel ale jak to tady znam tak stejne budu zkritizovan od ostatnich ale to je fu(c)k sundal jsem celej ten plech na teply vzduch od svodu a celej air box i s tim vikem (kteryho je soucast filtr) a nechal jsem tam ten plastovej mustek ci jak to nazvat mezi strikackou a tim boxem a primo misto celyho boxu sem nasadil sport filtr a zustane ti jediny podlak a to ten co vede k te klapce na teply vzduch do te hadicky sem nasrouboval myslim M5 ku sroubek abych to utesnil a schoval hadicku dolu pod saci parohy jestli k tomu jde hodne studeneho vzduchu nebo ne nebo k tomu jde jen teply to netusim kazdopadne svody jsou na druhy strane a nejaky narust nebo pokles vykonu jsem nepoznal ale hulaka to jak tarzan takze tvuj ucel to splni jestli si zitra vzpomenu tak ti to vyfotim abys videl jak to mam
jasně takhle vysvětlěný to celkem chápu,ale foto neni na škodu,spotřeba ti něják zásadně nevzrostla?
dypid
205 its my life
205 its my life
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dypid »

rekl bych ze o tom to ani neni spis slysis vic ten motor a s tim filtrem ho vic tocis pac se ti ten zvuk libi a pouze v tom ti naroste spotreba jinak pokud jezdis normalne tak mi prijde ze ani ne
Linkisek
205club je můj domov
205club je můj domov

Příspěvek od Linkisek »

A proto je nejlepší volbou sportovní vložka do originálního airboxu :razz: ... U tohoto typu motoru je zapotřebí sportovní sada filtrů :myslim: ... U levostranně řízeného vozu je výhoda většího prostoru v okolí airboxu oproti tomu z obrázku, kde je místo nádobky s brzdovou kapalinou nádobka s chladící kapalinou :urg: ...
Peugeot 205 1.4 55 kw 1998 Sport na prodej
Peugeot 205 1.8 44 kw 1998 Black Magic Pearl
dypid
205 its my life
205 its my life
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dypid »

tady foto montaze sport. filtru
Přílohy
PC140136.JPG
PC140136.JPG (67.23 KiB) Zobrazeno 6430 x
PC140137.JPG
PC140137.JPG (65.2 KiB) Zobrazeno 6432 x
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

v létě bych to tak nechal, ale v zimně bych tam vrátil origo sání, Asi moc dobře vědí proč si to má sát teplý vzduch když je zima :urg: jinak nejlepčí by bylo koupit rovnou filtr do boxu třeba od Greenu nebo K&N
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

a co takhle,vyříznout z toho krytu ten orig filtr a dát na ten kryt ten sportovní např pomocí lepidla?
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

ja byt tebou, tak bych nechal to co tam je a dal vlozku do airboxu.
VTS powa
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

já mám hotovo,filtr na místě..zvuk báječnej..spotřeba...při testuna 100 km +0.2 litrů..což se dá zanedbat..resp to mohlo ovlivnit dost vlivů,mám radost :)
Odpovědět