Nespíná vrtule pred chladicem - vyreseno

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Ondra
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Nespíná vrtule pred chladicem - vyreseno

Příspěvek od Mitja »

Tak mi asi prestala spinat vrtule pred chladicem.. dneska jsem uvizl v Brne v kolone a rozstvitila se mi najednou kontrolka teploty a k tomu STOPka. Na chvili jsem vypnul motor, pak na popojeti nastartoval - ty dve kontrolky nesvitily, ale za 15 vterin se zas rozly. Tak jsem to zas vypnul, na popojeti nastartoval a 15 vterin nic a pak se rozly.. pak uz jsem to zapinal jen na 5 vterin rozjel se a vypnul motor.. to jsem udelal jeste asi 2x a pak jsem to nechal startle, pul minuty stal na semaforu (nic se nerozsvitilo) a pak uz jsem kolonu opustil tak se to chladilo prirozene a po celou cestu uz zadny problem.

Chtel bych se zeptat, ktere cidlo ma na starost spousteni vrtule pred chladicem? A jak nejlepe ho vyzkouset?
Naposledy upravil(a) Mitja dne 09 dub 2009 18:39, celkem upraveno 1 x.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Re: Nespíná vrtule pred chladicem

Příspěvek od WoMec »

Mitja píše:Tak mi asi prestala spinat vrtule pred chladicem.. dneska jsem uvizl v Brne v kolone a rozstvitila se mi najednou kontrolka teploty a k tomu STOPka. Na chvili jsem vypnul motor, pak na popojeti nastartoval - ty dve kontrolky nesvitily, ale za 15 vterin se zas rozly. Tak jsem to zas vypnul, na popojeti nastartoval a 15 vterin nic a pak se rozly.. pak uz jsem to zapinal jen na 5 vterin rozjel se a vypnul motor.. to jsem udelal jeste asi 2x a pak jsem to nechal startle, pul minuty stal na semaforu (nic se nerozsvitilo) a pak uz jsem kolonu opustil tak se to chladilo prirozene a po celou cestu uz zadny problem.

Chtel bych se zeptat, ktere cidlo ma na starost spousteni vrtule pred chladicem? A jak nejlepe ho vyzkouset?
nevim jak na tvojem chladiči ale ja mám čidlo na pravém boku chladiče (kdyz na nej koukneš zapředu)
.. je to 3pinový konektor .. a to čidlo je poměrně velký (na 22klíč tuším) ... kdyz z toho odpojíš konektor, otočíš klíčkem (2 poloha) a spojíš některé 2 piny na tom konektoru tak by se měly roztočit vrtule. mělo by to fungovat na 2 rychlosti, a myslim že kdyz spojíš krajní piny tak je ta pomalejší rychlost a když jeden z krajních a prostřední tak by se mely vrtule točit rychleji. ... pokud to nebude fungonat tak zkus vrtlule přpojit přímo na baterku. Vrtule by mely být připojené někde u levého svetla v takové černé krabičce ;) ... dost často to bývá jenom zaoxidovaný kontakt právě v těchto konektrech ;)
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

Dekujiii, hned se na to vrhnu :-). Jeste pro upresneni je to to s cervenym prouzkem na treti fotce odshora, ze? To cidlo zhora na chladici je predpokladam mereni výšky kapaliny (tzn. sviti kdyz je zavzdusneny chladic) a co je to male prichycene tak divne nahore? Vedou k nemu myslim dva draty, ale konetor je třípinový.
Přílohy
090420091405.jpg
090420091406.jpg
090420091407.jpg
090420091408.jpg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

Takze v pojistkovce u motoru je vse naprosto v poradku, a konektory zespod jsou jako nové. Konektor od cidla jsem odpojil, dal jsem do nej dratky a neslo mi to zadnou kombinaci zapnout, pak jsem tam meri napeti a po chvilce snazeni jsëm konecne nameril 12V. Konektor nevypadal na prvni pohled moc zaoxidovane, ale vevnitr byl asi tak dost, ze pes to neslo napeti.. oskrabal jsem to vevnitr sroubovakem, prostrikal sprejem na kontakty a hle, pomoci drátků jsem uspesne spustil vrtuli (dva bocni - pomaly chod, bocni a jeden z krajnich - rychly chod). Takze asi to bylo vevnitr zaoxidovane. Jdu to ted kousek projet, pak to necham stat a uvidim jestli se spusti vrtule nebo rozstviti kontrolky, pevne doufam v tu prvni moznost : ). Diiiiiky WoMe :up: ;-)

p.s. vertule jde spustit i bez zapnuteho klicku.
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

Vyreseno, bylo to teda v konektoru, i kdyz na prvni pohled nevypadal zas tak spatne, uvnitr to bylo asi horsi. Vrtule jiz vesele spina obe rychlosti, na leto jsme pripraveni :car:
vinorak
odborník
odborník
Skutečné jméno: Tomas

Re: Nespíná vrtule pred chladicem - vyreseno

Příspěvek od vinorak »

buď rád, že se ti nezkroutila hlava :roll: jo zoxidovaný konektory jsou svinstvo :sweat:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
Mitja
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mitja »

vinorak píše:buď rád, že se ti nezkroutila hlava :roll: jo zoxidovaný konektory jsou svinstvo :sweat:
Ty ja si toho vsiml a hned jsem reagoval.. ani chladici kapaliny neubylo jak jsem se ted dival, tak sem asi reagoval dobre. To vse trvalo asi 5 minut, ale nebylo to teda vubec prijemne, ted uz je vse OK tak jsem rad.
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

mě vrtule chodí dobře .. ale jedna je jakásí horší a chodí pomaleji než druhá .. budu to muset sundat a promazat ... jinak dobře že si zareagoval tak pohotově ... jak uz se rozsvítí kontrolka tak to je tak na hranici ... radší to nepokoušet a nechat to schladnout ;)
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Odpovědět