Rady ohledně spojky...
- Gripstone
- Nováček
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Michal
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
Rady ohledně spojky...
Zdravim vsechny dvěstěpětkáře
Mam Peugeot 205, 1.8 GLD, r.v. 1986 - nafta.
Uz nekolikrat nam prasklo spojkove lanko, takze se chci zeptat na vase zkusenosti s timto vozem. Spojka jde podle me dost z tuha, kdyz chci zaradit, musim pritlacit pedal az na podlahu, nejhorsi je to se zpateckou :bojim Po zarazeni rychlosti spojka zacne zabirat priblizne v polovine polohy pedalu. Chtel jsem jeste vice dotahnout lanko, aby spojka zabirala vyse, ale nez jsem to stihl vubec udelal, tak lanko prasklo vcera zase
Koukal jsem na ten mechanismus a jevi se to tak, ze ikdybych to dotahl vice, tak to bude asi zbytecne, protoze ten mechanismus by to stejne dale nepustil. Auto nam dal otec na dojeti a pred tim mel jiz nekolik techto aut, jen s benzinovymi motory a spojka sla oproti tomuto dieslovemu motoru udajne o mnoho lepe seslapovat a vubec... Take nikdy neprasklo lanko... Otec jiz to mel rozebrane, ale nejevilo se mu, ze by tam neco bylo tak jak by nemelo a vymenil jen nejake lozisko.
Dekuji za vase rady panove...
Jinak shanim levy predni blatnik, blinkr a vynechava jeden valec, udajne to je to strikackou, tak kdyby nekdo mel, budu rad
Mejte se!
Mam Peugeot 205, 1.8 GLD, r.v. 1986 - nafta.
Uz nekolikrat nam prasklo spojkove lanko, takze se chci zeptat na vase zkusenosti s timto vozem. Spojka jde podle me dost z tuha, kdyz chci zaradit, musim pritlacit pedal az na podlahu, nejhorsi je to se zpateckou :bojim Po zarazeni rychlosti spojka zacne zabirat priblizne v polovine polohy pedalu. Chtel jsem jeste vice dotahnout lanko, aby spojka zabirala vyse, ale nez jsem to stihl vubec udelal, tak lanko prasklo vcera zase
Koukal jsem na ten mechanismus a jevi se to tak, ze ikdybych to dotahl vice, tak to bude asi zbytecne, protoze ten mechanismus by to stejne dale nepustil. Auto nam dal otec na dojeti a pred tim mel jiz nekolik techto aut, jen s benzinovymi motory a spojka sla oproti tomuto dieslovemu motoru udajne o mnoho lepe seslapovat a vubec... Take nikdy neprasklo lanko... Otec jiz to mel rozebrane, ale nejevilo se mu, ze by tam neco bylo tak jak by nemelo a vymenil jen nejake lozisko.
Dekuji za vase rady panove...
Jinak shanim levy predni blatnik, blinkr a vynechava jeden valec, udajne to je to strikackou, tak kdyby nekdo mel, budu rad
Mejte se!
Peugeot 205 1.8 GLD (1986)
- Mitja
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady ohledně spojky...
Hugo tady kdysi u GTI zminoval, ze se musi lanko nejak spravne provliknout tim vstupem z interieru k motoru, kdyz se to udela blbe tak pak pry praská.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
- Gripstone
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to doufam, ze Hugo si toho tady vsimne a poradi :-)
Ja myslim, ze to lanko by melo byt provlecene dobre, fakt nevim, nedelal jsem to, ale tak zase doufam, ze otec neni zas tak hloupy, uz jen kvuli tomu, ze mi to dal i s knizkou "Jak na to" a tam to je urcite taky popsane...
Zatim diky...
Ja myslim, ze to lanko by melo byt provlecene dobre, fakt nevim, nedelal jsem to, ale tak zase doufam, ze otec neni zas tak hloupy, uz jen kvuli tomu, ze mi to dal i s knizkou "Jak na to" a tam to je urcite taky popsane...
Zatim diky...
- Mitja
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Klobe
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Tomas
s tuhostí a dráhou pedálu jsme na tom stejně, taky mám diesela a lanko musím mět vypodložené aby vůbec zabíralo sice lanko mě nepraská ale taky musím sešlapovat až na podlahu........ je špatný přítlačák takže v létě půjde nová komplet spojka- s tím se nedá už nic dělat
Peugeot 405 SRDT r.v. 94 . EX
Mazda 323f 1.5 16v rok 98
- Gripstone
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, takze jsem se vlastne dobral k tomu, co jsem si myslel. Bude treba vymenit ten pritlacak apod...
Nemate nekdo nejake odkazy na e-shopy s ND na ty nase 205tky, nebo tak neco? Myslim, ze je zbytecne takove dily kupovat z vrakoviste, jelikoz jsou taky opotrebovane, tak to asi nebude mit nejaky moc velky vyznam...
Nemate nekdo nejake odkazy na e-shopy s ND na ty nase 205tky, nebo tak neco? Myslim, ze je zbytecne takove dily kupovat z vrakoviste, jelikoz jsou taky opotrebovane, tak to asi nebude mit nejaky moc velky vyznam...
- Klobe
zkus nějakého kamaráda co má servis a kup si to přes něho s nějakou slevičkou,
ND se kupují např. autokely, e-cat, elit atd atd je toho moc nebo zkus informovat tohoto člena, mě nabízel spojku za 3500,- což je pěkná cena protože nová stojí 5litrů.sice to nebude žádné LUK SACHS a VALEO ale to by mě vůbec nevadilo, ta spojka odjezdí krásně dalších 100tisíc i více km a do té doby to auto už nebudu mět na tvojého diesela bude levnější než na moji mrchu
ND se kupují např. autokely, e-cat, elit atd atd je toho moc nebo zkus informovat tohoto člena, mě nabízel spojku za 3500,- což je pěkná cena protože nová stojí 5litrů.sice to nebude žádné LUK SACHS a VALEO ale to by mě vůbec nevadilo, ta spojka odjezdí krásně dalších 100tisíc i více km a do té doby to auto už nebudu mět na tvojého diesela bude levnější než na moji mrchu
- Klobe
http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=53&t=6063 kontaktuj ho asi do SZ nebo e-mail
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
to je docela brutus tenhle cenovej rozdil. na 309/205 komplet obyc spojky stojej okolo 1500,-Klobe píše:zkus nějakého kamaráda co má servis a kup si to přes něho s nějakou slevičkou,
ja ji bral i se slevou za nejakych 1200,-.....
kazdopadne pokud jde ztuha tak muze bejt v haji pritlacak a nebo jen pridreny lozisko. ja mel v haji pritlacak a to jak se mi samovolne stelovala tak to byla zas nalomena paka lanko --> lozisko. nakonec se mi uplne zlomila..... ale lanko stale drzi
paka svarena, spojka vymenena a vse je ok :) a spojka jde pekne z lehka ;)
-
- 205club je můj domov
- Skutečné jméno: Pavel
- Kontaktovat uživatele:
to Vztekloun...A to jsi za tu cenu kupoval celý set? Lamela přítlačák, ložisko? Pokud ano tak je to pěkná cena...půjdu tam pro to také.:-)
PEUGEOT 205 5.dv Open v TP 2.0 jinak 1.9 75kW r.v.89
Všechny ostatní Pugy vyvrakovány..zbylo pár dílů
Rodinný Ford Galaxy 1,9TDI, na výlety Kawasaki VN800 Classic
-
- 205club je můj domov
- Skutečné jméno: Pavel
- Kontaktovat uživatele:
Jinak když se k tomu dostanu vymyslím nějaký ceník...Spojkové sady PRoCoDis France, Aisin, LUK,Sachs. Cena od 2300,- do 3700,-Kč dle typu a dodavatele. Levněji se opravdu nedostanu.
PEUGEOT 205 5.dv Open v TP 2.0 jinak 1.9 75kW r.v.89
- Zdenek
- Skutečné jméno: Zdenek
- Kontaktovat uživatele:
Mě párkrát ze začátku, než jsem rozebral gti děla to samé uložení páky přítlačáku.
ta páka, za kterou tahá lanko je uložená ve dvou plastových futrech.
Buď jsou žlutý nebo bílý, a protože byly vyběhaný, tak spojka nešla "volně" a 2x jsem lanko uth.
ta páka, za kterou tahá lanko je uložená ve dvou plastových futrech.
Buď jsou žlutý nebo bílý, a protože byly vyběhaný, tak spojka nešla "volně" a 2x jsem lanko uth.
205 1,9 GTI 94kW - další gti ve věčných lovištích
205 1,6 GTI 75kW - sešrotováno
205 1,9 GTI 94kW - uloženka
205 1,9 GTI 88kW - ve výstavbě - 6q převodovka, 94kW motor
DUCATI Monster 2001
205 1,6 GTI 75kW - sešrotováno
205 1,9 GTI 94kW - uloženka
205 1,9 GTI 88kW - ve výstavbě - 6q převodovka, 94kW motor
DUCATI Monster 2001
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
celej tridilnej set ;)Semir píše:to Vztekloun...A to jsi za tu cenu kupoval celý set? Lamela přítlačák, ložisko? Pokud ano tak je to pěkná cena...půjdu tam pro to také.:-)