Stará repro soustava
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: Stará repro soustava
mildo skus trafo z toho zesiku vytáhnout někam dál od soustavy a ty vodiče natáhni v něčem stíněnym, já mám trafo na podlaze a z něj stíněnej telefoní drát do zesiku a brum je fuč
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
- tel.:: 0
mildo hele...... rikas ze polovicni vykon. s tim bych radsi neco udelal pac ono je to presne naopak nez si myslis. cim mensi odpor - tim vetsi zatez na zesilovac a tim padem i vetsi sance na vyzkratovani zesilovace. dej na to radsi jeste odpor pac se muze stat ze to prepisknes s volume a ztratis tim zesilovac. me uz se tohle stalo a horce jsem litoval pac jsem takhle ztratil zesik na mym dom. kine a musel jsem ho komplet predelavat. do dneska na nej shanim nd.... 
problem byl v tom ze jsem na 4 ohm vystup dal dve tesly arn 4ohm paralelne - takze na zesik zatez 2 ohmy. kdyz to trochu vic osolis tak ten odpor jeste vic klesne ale nevim o kolik ohmu ale o moc to nemuze bejt. ten zesik ma samozrejme rezervu ale clovek to nemuze prehnat. ten Tvuj zes je sice Tesla a je testovana v sileny zatezi jako kazda jina a to moje JVC je oproti tomu prd ale stejne bych k tomu dal ten odpor. jistota je jistota a 4Kč a mirne omezenej vykon nikoho nezabije. stejne mam pocit ze to asi neturujes do plnych otacek. kdyz koupis 4ohm odpor tak vypojis kabel minus ze zesilovace a mezi ten kabel a zesik napichnes ten odpor. a nebo to muzes udelat primo v bedne ale hlavne to nepoplet aby jsi nedostal jeste mensi odpor :D kdyztak nakreslim par obrazku..

problem byl v tom ze jsem na 4 ohm vystup dal dve tesly arn 4ohm paralelne - takze na zesik zatez 2 ohmy. kdyz to trochu vic osolis tak ten odpor jeste vic klesne ale nevim o kolik ohmu ale o moc to nemuze bejt. ten zesik ma samozrejme rezervu ale clovek to nemuze prehnat. ten Tvuj zes je sice Tesla a je testovana v sileny zatezi jako kazda jina a to moje JVC je oproti tomu prd ale stejne bych k tomu dal ten odpor. jistota je jistota a 4Kč a mirne omezenej vykon nikoho nezabije. stejne mam pocit ze to asi neturujes do plnych otacek. kdyz koupis 4ohm odpor tak vypojis kabel minus ze zesilovace a mezi ten kabel a zesik napichnes ten odpor. a nebo to muzes udelat primo v bedne ale hlavne to nepoplet aby jsi nedostal jeste mensi odpor :D kdyztak nakreslim par obrazku..
- vztekloun
- 309kář
.
Naposledy upravil(a) vztekloun dne 07 črc 2010 10:06, celkem upraveno 1 x.
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
vztekloun: tohle samozřejmě vím že čím nižší je odpor tím blíž ke zkratu, ale jak říkám, zesilovač stačí mít na poloviční výkon, čili není tak zatěžován...Kdybych to dal na plno tak mi to asi roztrhá tkaninu na bednách, ale ty repra už pak stejně chrastía když ti řeknu že se to dalo provozovat i na té věži s výstupním odporem 8 Ohmů tak se asi zasměješ
Odpor tam nechci dávat kvůli ještě většímu zhoršení kvality zvuku
Hlavní odběr má ten ARO, kterej by měl mít odpor 6 Ohm, takže i když je zapojen paralelně tak si myslím že celkový výsledný odpor pod 2 nepujde

Hlavní odběr má ten ARO, kterej by měl mít odpor 6 Ohm, takže i když je zapojen paralelně tak si myslím že celkový výsledný odpor pod 2 nepujde
- Přílohy
-
- popiskym.jpg (99.58 KiB) Zobrazeno 7015 x
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- vztekloun
- 309kář
no ty krawo :D ze na 8ohm zes......
tak to je pecka. a skutecne to mas namereny ten odpor? to je totiz nejaky divny 

- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
8 Ohm je věž, to jsem kreslil v době kdy jsem zjišťoval co s tím, proto jsem pořídil zesík 4 Ohm. Naměřený to nemám, je to opsaný ze štítku z repráků, chtěl jsem tam ještě dobastlit SUB, ale na to bych asi potřeboval jiný zesilovač 

________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- vztekloun
- 309kář

edit: mam vlastne 3.1..... jeste central kterej nepouzivam..... :-l
- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
domácí kino bez repra nemá cenu, ty zesáky jsou už na větší odpory od 8 výš, pro mě nepoužitelný na tuhle soustavu, leda zesáky z aut, tam bývají odpory menší co jsem si tak všímal...
________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- vztekloun
- 309kář
no jak myslis. muj nazor je ten ze to cenu ma. jedno z tech kin vlastnim a u Tebe to chce jen mirne predelat zapojeni repraku a slo by to i bez pridavani odporu. ja mam vystupy na 6 ohm, jsou i 8-ohm ale vic jsem snad nevidel. pouze pro PA akce jsou obcas k videni 16ohmy ale to jsou staricky zesiky....Milhaus píše:domácí kino bez repra nemá cenu, ty zesáky jsou už na větší odpory od 8 výš, pro mě nepoužitelný na tuhle soustavu, leda zesáky z aut, tam bývají odpory menší co jsem si tak všímal...

ano ano zes pro autohifi..... jestli chces tak jsou dostupny 2ohmy a dokonce i 1ohmy ale proboha to jsou vykony uplne o necem jinym.
co se tyce toho odporu - kdyz zvysis odpor tak tim akorat ulevis zesilovaci a Tvoje ucho to pozna akorat pri maximalni hlasitosti. maximalky to totiz dosahne pri trochu vyssi urovni volume. kdyz das dejme tomu 8-ohm bedny na 4-ohm zes tak akorat nevyuzijes plnej potencial toho zesu ( co se vykonu tyce - rozhodne ne kvality )
tim celkove reaguju na tohle:
ale na dalku je to tezky posuzovat. jestli uz ted zdimas z toho zesu maximum a repraky stale jeste nejedou na maximum ( nedochazi ke zkresleni ) tak bych asi vazne uvazoval o jinym zesilovaci. to chrasteni jestli tim myslis zkresleni pri maximalni hlasitosti...... na tech par watu se ani nediv. pokud to ale neni zkresleni vlivem maximalniho vykonu repra tak to muze bejt v prdeli zaves repraku. tyhle Tesly krom toho ARO maji papirovy vlnkovy (vlnovcovy) zaves. ten se protrhne ani nevis jak... a nebo uz je v limitaci zesilovac a dochazi ke zkresleni z jeho strany - pri maximalni hlasitosti ale to by jsi poznal. mechanicky zkresleni x elektronicky zkresleni.Odpor tam nechci dávat kvůli ještě většímu zhoršení kvality zvuku![]()
EDIT: jo a jeste jedna vec. zkus zapnout zesilovac, zapoeslouchej se do toho brumu a zkus odpojit konektor pro vstup do zesilovace.
co pouzivas jako zdroj signalu?
- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
1, zesík provozuju v maximálně polovičním výkonu, pak už chrastí repráky a cinká mi nádobí ve dřezu
2, Když odpojím zdroj (v mém případě mikrověž nebo televize) tak se brum nezmění, dělá to zesilovač, pokud to připojím rovnou na mikrověž tak je brum pryč
3, přepojovat repro nebudu, myslíš abych ho zapojil seriově a sečetly se odpory?
4, od přidání odporu jsem byl na tesláckým foru varován, zničí to zvuk úplně, mám tam akorát kondenzátory jakože vyhýbky hned za tím velkým ARO
5, To že je pro mě zbytečný domácí kino je hlavně díky odporům soustavy, hned bych ho spálil
2, Když odpojím zdroj (v mém případě mikrověž nebo televize) tak se brum nezmění, dělá to zesilovač, pokud to připojím rovnou na mikrověž tak je brum pryč
3, přepojovat repro nebudu, myslíš abych ho zapojil seriově a sečetly se odpory?
4, od přidání odporu jsem byl na tesláckým foru varován, zničí to zvuk úplně, mám tam akorát kondenzátory jakože vyhýbky hned za tím velkým ARO
5, To že je pro mě zbytečný domácí kino je hlavně díky odporům soustavy, hned bych ho spálil

________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- tel.:: 732440821
mildo už jsi skoušel z toho zesilovače vykopat trafo a dát ho někam dál? ten brum by měl zmizet.
jinak přikládám foto mejch beden z přestavby.
původní stav sice sou polepený jenom tapetou, ale bylo to nejrychlejší řešení a nevypadá to tak špatně a tady slibovaná vyhybka - nemá chybu filtruje parádně a hlavně pěkně lineárně oprava zesilovače - výměna koncových stupňů a zase maká směle dál
jinak přikládám foto mejch beden z přestavby.
původní stav sice sou polepený jenom tapetou, ale bylo to nejrychlejší řešení a nevypadá to tak špatně a tady slibovaná vyhybka - nemá chybu filtruje parádně a hlavně pěkně lineárně oprava zesilovače - výměna koncových stupňů a zase maká směle dál
- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
trafo asi vytahovat nebudu, chci to mít pohromadě a ne natahané dráty po celým baráku a taky si nejsem zcela jist jestli by to po mém zásahu bylo schopno dál "dýchat"
________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- vztekloun
- 309kář
3 - asi tak nejak, v klidu by jsi se mohl dostat na 12ohmu. rozepisovat to tady uz asi nema cenu pac s Tebou nikdo nehne ;)Milhaus píše: 3, přepojovat repro nebudu, myslíš abych ho zapojil seriově a sečetly se odpory?
5 - tohle resi bod 3 - kdyby jsi se v tom zkusil zastourat a poexperimentovat tak by jsi ho nespalil a mohl by jsi si tam dat i sub. a nebo zkus rovnou nejakej receiver ( ty davaj bezne 4 ohmy ). dom. kina maji takovou nevyhodu a to ze maji primo v zesilovacich vestaveny vyhybky. tzn ze ty ARO by Ti nezahrali basy pac jsou potlaceny vyhybkou / zesilovacem chces-li. ale je tu moznost a to ze by jsi basaky zapojil jako sub. ale uz se do toho prestavam montovat. kdyz to chces nechat takhle.... :)
- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
jde hlavně o to, že na to nemám teď nějak náladu a chuť se v tom hrabat, ale v zimě se spolu asi na tohle téma pobavíme trochu víc 

________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- tel.:: 775037752
misto klasického trafa tam dej s toroidním jádrem ... a budeš mít po brumu.